a mi nie zabardzo pasi ta nagonka na ... domniemanego ,,debila". Może tak dajmy sobie na luz z ocenianiem innych. Kazdy niech spojrzy na siebie. :kwiatek:
Ja nie do końca jestem za. Na takich ludzi jest magiczny przycisk-ignoruj a miano "debila" będzie można wlepić każdemu kogo się chociażby nie lubi (tak jak ignory) i szczypiorki wlepiałyby zapewne wszystkim, którzy się im nie podobają. I jeśli po trzech debila byłaby ta "wylotka" to szybko nam mogłaby się re-volta wykruszyć 🙄 A tak to gdy nie chcę kogoś czytać to klikam ignoruj i nikomu się krzywda nie dzieje. Ale to tylko moje zdanie 😉
Może nie przycisk ale głosowanie. Zrobić wątek. Osób x która y uważa za debila wpisuje nick i powód- cytat z głupota. W tedy nie będzie można dać komuś idioty za to że się go nie lubi. Pod koniec miesiąca ankieta i głosowanie.
A ja proponowalabym bany stale albo chociaz tymczasowe dla kolekcjonerów ignorów. 20 ignorów - ban tymczasowy na 20 dni.
Forum omijam szerokim łukiem ostatnio bo jedna osoba która jest wszedzie i wiecznie piperzy farmazony mniei skutecznie do udziału zniechęca. Siedze na watkach na których jej nie ma 😀
[quote author=szalonakobyła link=topic=43949.msg865390#msg865390 date=1295724837] Taniu głupotę trzeba tępić. [/quote]z tym ze ustalanie, co jest mądre, a co debilne,co merytoryczne a co emocjonalne, na drodze demokratycznego głosowania, to jest dopiero arcygłupota.
[quote author=szalonakobyła link=topic=43949.msg865390#msg865390 date=1295724837] Taniu głupotę trzeba tępić. z tym ze ustalanie, co jest mądre, a co debilne,co merytoryczne a co emocjonalne, na drodze demokratycznego głosowania, to jest dopiero arcygłupota. [/quote] Dokładnie TAK! Zgadzam się z wrotki. Kto niby miałby wyrokować o tym co mądre a co nie? Śmiechu warte. Pomysłodawcom i orędownikom dedykuję:
Ballada o głupcach Bułat Okudżawa
Jest jakiś porządek na świecie tym, jest Na każdy wiersz dobry jest zły wiersz Na każdych trzech mądrych i głupich jest trzech I dobrze to i sprawiedliwie
Lecz taka zasada jest - głupim nie w smak Ci inni wyszydzać ich lubią I mówią głupiemu - durak ty, durak A głupim jest przykro i głupio
Więc by się czerwienić nie musiał kto kiep By mógł rozpoznawać swój swego Każdemu mądremu stempelek na łeb Przybiło się razu pewnego
Od lat te stempelki w użyciu są i Ten system i później się przyda Bo mądrym dziś mówią - ech, durni żesz wy A głupich, jak zwykle, nie widać