Żenada do kwadratu, i pewnie nie można nic z tym zrobić..?
pamiętasz co nam powiedziano "zza kulis" (z rozprężalni) - niektóre konie miały nabrzmiałe bulwy na bokach, w miejscu gdzie "dotykały" ich ostrogi... ale póki nie leje się krew - nikt nie może zareagować.
i niech mi ktoś jeszcze znowu próbuje wmawiac, że to co robi "wielki sport" jest OK i że jak oni to robią/mają, to naprawde wszystko jest OK
Pozwólcie, że nie będę podpisywać par, bo zanim znajdę nazwiska, to trochę potrwa.
A propos napoi, mnie wpuszczono z jogurtem w zamkniętej plastikowej butelce 0.5l. Mówili, że z większymi, szklanymi i otwartymi nie wpuszczają. Poza tym, jacyś strasznie ponurzy ludzie z obsługi byli, widzowie zresztą też. Jak szłam uśmiechająć się do nich korytarzem to patrzyli się na mnie jak na idiotkę. Doszłam do wniosku, że dobry humor jest zabroniony 🤔wirek:
Aż sama poszukam zdjęć tego siwka, powinnam mieć coś wyraźnego dobrej jakości. Ale wygląda to okropnie 🙄
Dziewczyny jak sie nazywal ten chlopak ( chyba zajal 3 msc. ) na pierwszych zdjeciach karolinyg4 ? Pblicznosc w sobote go polubila takie oklaski jak Kasi :p
O, i jeszcze jak już tak mnie naszło na marudzenie, to poraża mnie ilość koni w skokach, które mają źle dopasowane siodła plus jeszcze jakieś misie i inne gluty wystają do spółki spod tych katastrof siodłowych. Dla niektórych powinni oddzielną konkurencję zrobić pt. 'konkurs latających siodeł' 😵
Mi się potwornie podobało to napięcie podczas pierwszego czystego przejazdu polki! 💘 Te jednogłośne "ciiiiii!" itd. Dla takich momentów warto jest iść na Torwar. Ma może ktoś ten przejazd nagrany?
Arivle, Ty w piątek dokładnie pode mną w I siedziałaś ale nie odzywałam się bo nie byłam pewna. 😡
Co do Lorenzowych koni to jeden mu zachorował miał temperature najpierw widziałam weta z mnustwem butelek a potem potwierdziłam swoje spostrzeżenia u Pana W.Pa potem w sobote na stołowce ludzie rozmawiali ze kolejne 6-czy 7 mu choruje więc to co mógł to pokazał w sobote i myślem ze niesubordynacja tych koni dzisiaj (nie widziałam )jest wynikiem tego ze raczej nie chodzą w tych układach ale skoro przywiózł 16 czy 17 koni i teraz ok 7-8 ma chorych to się nie dziwie ale i tak pokaz wspaniały .
Co do gastronomi uważacie ze jakby były pączki ,drożdzówki jakieś pierogi i paszteciki francuskie na ciepło np z barszczem to by poszło bo nie wiem czy sie szykować na przyszły rok z punktem gastronomicznym .
A co do koni przeszłam sie z koleżanka po stajniach dla nas najwiekszym zdumieniem była klacz ukraińska lub Ruska gniada z wplecioną czerwoną wstążką w ogon moze ktoś ma zdjęcia ale dojde do sedna miała obcięte włosy czuciowe na pysku był to jedyny koń( taki )z tych co akurat stały na stajni coś strasznego ...
ja też widziałam cały czas niedopasowane siodła, to chyba przez kampanie caro 🤣
jesteście pewni, że to bat? przecież, gdyby był, to by pewnie wygładziła, przypudrowała, a tak to może ogonem się smagnął, siwy- to widać wyraźniej? miejsca wytarte po ostrogach też widziałam, i przejazd polaka w dr w sobotę, któremu de facto poszło nieźle wyglądal tragicznie- straszna szarpanina. nie znam się na skokach, a tym bardziej na nazwiskach, ale kibicowałam tym, którzy jechali spokojnie i harmonijnie, samemu przy tym dobrze wyglądając 🙂
ta odmowa i przylanie koniowi było w piątek? coś mu mogą za to zrobić, jakieś upomnienie?
ja też widziałam cały czas niedopasowane siodła, to chyba przez kampanie caro 🤣
w takim razie poczytuje to za sukces!
i dobrze, ze nie tylko ja to widzę, bo ja - jak widać z postu powyżej - z czasem się już tyle na to napatrzyłam, ze mięknę... pora przekazać pałeczkę w sztafecie
edit jesteście pewni, że to bat? przecież, gdyby był, to by pewnie wygładziła, przypudrowała, a tak to może ogonem się smagnął, siwy- to widać wyraźniej?
mozna przylać koniowi tak mocno batem, że zostaja na kilka dni podpuchnięte pregi. na koniach innej maści tego tak nie widać jak akurat na siwkach. ale często pod palcami da się coś takiego wyczuć...
Mi się potwornie podobało to napięcie podczas pierwszego czystego przejazdu polki! 💘
To była moja trenerka/instruktorka- zwał jak zwał 😍 Nie byłam na Torwarze, ale na bieżąco dostawałam informacje z jej przejazdów albo od znajomych, albo śledziłam wcześniej na świecie koni na żywo. Gdybym tak miała kibicować częściej, to bvm chyba na zawał zeszła. 😉
I tak właśnie...ma ktoś jej fotki i mógłby mi wysłać na priva? :kwiatek:
gajara, wystarczyłaby możliwość zakupu sałatki. I zupełnie przy okazji, masz problem z językiem polskim, historią, geografią..? Bo albo straszysz letkim teraz wyjechałaś z Ruskim (już dojechanie do 'setna' staram się pominąć...), nie wiem za bardzo skąd płyną te ograniczenia umysłowe.. Rosja to nie Rusini, więc mówiąc o Ruskich zupełnie nie wiem jaką nację masz na myśli 🙄 Jeszcze chwila i cię ignorem poczęstuję 😉
cieciorka, ja myślę, że to na pewno nie smagnięcie ogonem. Chyba za grubaśna ta blizna. Dostałam nie raz i nie dwa końskim ogonem w rękę- przecięło mi skórę, ale nie na aż taką grubość.
Arivle, Ty w piątek dokładnie pode mną w I siedziałaś ale nie odzywałam się bo nie byłam pewna. 😡
🤬 Tunrida, zazdroszczę trenerki, strasznie podobał mi się jej przejazd- kibicowałam do końca i mialam nadzieję, że to właśnie ona wygra 😅 Jak dojdę do zdjęć z dużej rundy, to postaram się wam coś znaleść 🙂
ok. złota rybko 😉 :kwiatek: więcej! więcej! 😅 ależ on jest wieeelki 😍 a ten cylinder jeszcze go powiększa. ktoś coś w ogóle wie o tym zawodniku? bo ja w 'dresie' nie siedzę 😉 kompliment też mi się podoba. no i mam jakiś tam sentyment do trakenów...
sei, zen już się tutaj dzieliła swoimi wrażeniami o tym zawodniku 😁 siedział w rzędzie przed nami w piątek 😉 jest taki jak wiekszość dresażystów - wysuszony 😉
no tak tak. 'wieśniak i prostak' ale chodziło mi raczej o osiągnięcia czy coś. jakie inne konie ma? wiek, staż jeździecki. eee a 'wysuszony' to odnośnie? 😡 😁
i wie ktoś może co się dzieje z koniem norblin? startował już kiedyś i to chyba nie raz na torwarze pod również baaardzo wysokim niemcem (johannes augustyn :?🙂 😉
W ogóle fajnie się bawiłam, super mi się krzyczało z dziewczynami- Maciej oznajmił mi w samochodzie, że nie słyszy na prawe ucho 😍
ja głos straciłam 😁
w skrócie, korzystając z chwilowo działającego neta: dziękuję wszystkim dziewczynom, które sprawiły, że dzisiejszy torwar był tak przefantastyczny! 😅 :kwiatek:
i czekam na więcej zdjęć! (szczególnie Francuzów :cool🙂
Mi się ten jedyny urwany dzień dzisiejszy podobał, dzięki voltowiczkom 😅 Horsteam rewelacyjny, Grand Prix przyjemne- przykrość sprawiała tylko mnogość pustych miejsc, gdzie w czasie GP na Torwarze ludzie stali na schodach bo nie było gdzie siadać kiedyś.