Moi drodzy, czy jest tu ktoś z Podlasia? Głównie chodzi mi o okolice Białegostoku. Jeśli tak, to mam do Was kilka pytań: 1. Jak wygląda poziom jeździectwa w tym regionie? 2. Czy jesteście zadowoleni z poziomu nauki/ szkółek jeździeckich/ trenerów? 3. Czy bylibyście zainteresowani konsultacjami z zawodnikiem dyscypliny ujeżdżenia?
1. Kiepsko jest z poziomem jeździectwa. 2. Zdecydowanie jestem niezadowolona z poziomu nauki w szkółkach. Brakuje też dobrych trenerów. 3. Ja zdecydowanie byłabym zainteresowana 🙂
777, zgodzę się że to trzeci świat, ale świat zupełnie zadowolony ze swoich osiągnięć 😉 próba ściągnięcia kogoś sensownego, kto powie prawdę w oczy kończy się zazwyczaj niepowodzeniem, bo fajniej jest usłyszeć, że wszystko jest dobrze i można ćwiczyć jakieś zaawansowane ewolucje zamiast wrócić do podstaw.
Przepraszam za post pod postem ale troszkę czasu minęło. Możecie polecić jakiś pensjonat, albo stajnię prywatną w okolicy Białegostoku? Szukam boksu dla bezproblemowego kuca, z dobrym dojazdem i przyzwoitą ceną.
Kiedyś był sklep jeździecki na zwierzynieckiej, jednakże żadna wcześniejsza strona internetowa tegoż miejsca nie istnieje, więc domyślam się i że sam sklep wyparował. Da się gdziekolwiek w Białymstoku kupić stacjonarnie kilka rzeczy? 👀
Jeździecki dom wysylkowy sklep znajduje się w Białymstoku na ulicy Marsa 5. Nie wiem nic wiecej, jutro tam zajde to powiem czy jest faktycznie🙂 ale pewnie jest.
Cześć. Chciałabym prosić o pomoc. mam obecnie w dzierżawie klacz, z którą szukamy kierunku pracy. Jednak potrzebuje kogoś kto nieco podpowie i poradzi... Klacz obecnie ma 6 lat, zajeżdzona na bardzo niskim poziomie, w dodatki po zajeżdzeniu stała ponad rok bez jakiejkolwiek pracy. Czy ktoś ewentualnie byłby skory podskoczyć, i pomóc?
Druga sprawa, czy ktoś z podlasia korzystał z usług fizjoterapeuty? Ktoś zajmuje się tym na Podlasiu czy ściagaliście z Polski? Kogo?
Szukam szkółki jeździeckiej w okolicach Białegostoku, do której da się dojechać autobusem. Jeździłam już kiedyś trochę, ale to było bardziej wożenie się na koniu niż jazda i skończyło się średnio przyjemnie, w związku z czym teraz mój lęk przed jazdą jest równy mojej chęci powrotu do niej. Dlatego szukam miejsca ze spokojnymi, dobrze ułożonymi końmi, a także z równie spokojnym, cierpliwym, niekrzyczącym instruktorem, który spróbuje mnie czegoś nauczyć i nie postawi na mnie kreski, kiedy coś mi nie będzie szło (z nauką czegokolwiek na koniu zawsze miałam pod górkę i ratowały mnie tylko dobre chęci).
Kojarzę jak na razie trzy takie miejsca: - KJ Białystok - znam, ale wolałabym inne miejsce, spokojniejsze - Bukowisko w Supraślu - niewiele o nim słyszałam, ale wydaje mi się, że dojechać 111 się da - Tradycja Uhowo - podobno dojeżdża tam Plusbus, wygląda na najfajniejsze i najspokojniejsze z tych trzech miejsc, ale znowu, nie znam tam nikogo, czytałam tylko jakieś pojedyncze opinie w Internecie
Czy ktoś mógłby mi doradzić, które miejsce wybrać, ewentualnie polecić jeszcze jakieś? 😉
Szukam szkółki jeździeckiej w okolicach Białegostoku, do której da się dojechać autobusem. Jeździłam już kiedyś trochę, ale to było bardziej wożenie się na koniu niż jazda i skończyło się średnio przyjemnie, w związku z czym teraz mój lęk przed jazdą jest równy mojej chęci powrotu do niej. Dlatego szukam miejsca ze spokojnymi, dobrze ułożonymi końmi, a także z równie spokojnym, cierpliwym, niekrzyczącym instruktorem, który spróbuje mnie czegoś nauczyć i nie postawi na mnie kreski, kiedy coś mi nie będzie szło (z nauką czegokolwiek na koniu zawsze miałam pod górkę i ratowały mnie tylko dobre chęci).
Kojarzę jak na razie trzy takie miejsca: - KJ Białystok - znam, ale wolałabym inne miejsce, spokojniejsze - Bukowisko w Supraślu - niewiele o nim słyszałam, ale wydaje mi się, że dojechać 111 się da - Tradycja Uhowo - podobno dojeżdża tam Plusbus, wygląda na najfajniejsze i najspokojniejsze z tych trzech miejsc, ale znowu, nie znam tam nikogo, czytałam tylko jakieś pojedyncze opinie w Internecie
Czy ktoś mógłby mi doradzić, które miejsce wybrać, ewentualnie polecić jeszcze jakieś? 😉
Polecam Uhowo 🙂 dojeżdza tam i pks i podlasie expres. Konie maja na różny poziom, od najniższego do nieco wyższego. Bardzo fajna atmosfera.
kaszana mogłabyś napisać dlaczego ? Zaczynałam tam swoją przygodę z końmi w 2010 roku i jak dla mnie było w porządku. Spokojne konie, wykwalifikowani instruktorzy. Gdybym miała bliżej, chętnie jeździłabym tam.
Byłam tam pierwszy i ostatni raz 4 lata temu, więc mogło się zmienić, ale co do "spokojnych koni i wykwalifikowanych instruktorów" to mam zgoła inne zdanie.
Byłam tam pierwszy i ostatni raz 4 lata temu, więc mogło się zmienić, ale co do "spokojnych koni i wykwalifikowanych instruktorów" to mam zgoła inne zdanie.
Przez 4 lata zmienić mogło się wszyztko. Obecnie polecam 😉
Orientuje się ktoś czy w ośrodku rehabilitacji w Kisielnicy oprócz hipoterapii są prowadzone lekcje jazdy konnej? Może znacie jeszcze inne stajnie w okolicy Łomży, Grajewa lub osoby, które udzielają lekcji? Quźnie i Fortece znam 🙂
mysteriousdream w kisielnicy jesli jest Pani odpowiedzialna za hipoterapię to można też pojeździć 🙂 zareklamuję się, że ja również prowadzę jazdy na swoim koniku, zapraszam :kwiatek:
Orientujecie się może, czy o okolicach Bielska, Hajnówki, Siemiatycz, ten rejon mniej więcej, może być nawet nieco dalej, jest trener,dobry instruktor, czy po prostu osoba dobrze jeżdżąca, która ma doświadczenie w treningu?