Może wiecie czy ktoś w okolicy Białegostoku, Bielska Podlaskiego lub Hajnówki sprzedaje wysłodki buraczane? mam zalecone przez weta podawać trochę dla kobyły, która mocno schudła po wyźrebieniu a ma problemy z powrotem do wagi.
31-02 września Będą organizowane warsztaty łucznictwa konnego w Supraśłu 🙂 informacje co i jak znajdziecie tutaj http://warsztaty.lucznictwokonne.pl/ oraz [[a]]http://www.facebook.com/pages/Warsztaty-%C5%81ucznictwa-Konnego/196321530401645 [[a]] 🙂
Trochę nie na temat, ale tutaj zagląda więcej osób z podlaskiego, niż do wątku o adopcjach. 😉 Otóż wczoraj (27 sierpnia) do mojej wsi wyrzucono sukę. Jasna, krąży od początku wsi dowędrowała też do mnie. Jest przyjaźnie nastawiona do ludzi, podeszła do mnie i machała ogonem, niestety nie jestem w stanie nawet jej przetrzymać na okres czasu aż znajdzie się ktoś, kto ją zechce. Z wyglądu przypomina golden labradora. Zainteresowanych psiakiem proszę o kontakt. :kwiatek: Gmina Kuźnica, powiat Sokólski.
Ja też chyba nie na temat: czy możecie doradzić co można zwiedzić w Białymstoku i okolicach mając do dyspozycji drugą połowę dnia i nocując w Białymstoku?
'zwiedzić' w kontekście czego? Muzea, galerie sztuki to pewno odpadają jeżeli chodzi o 'drugą połowę dnia'
Fajnie jest pochodzić po centrum, jest b.ładne - rynek kościuszki, rzut beretem stamtąd jest do Pałacu Branickich, jest ślicznie podświetlony wieczorem. Park obok pałacu jest wart przespacerowania 😉 Byłoby fantastycznie, gdybyście mogli skoczyć do Supraśla. Postarali się i uporządkowali teren przy rzece. Na samej supraślance organizują ciekawe wydarzenie "kolacja na cztery widelce" - ponoć serwowane jest tam pycha jedzonko, a jada się je na tratwie! Nie wiem jak teraz z rezerwacją - możliwe, że już nie są organizowane spływy, ze względu na mierną pogodę... Możnaby w takim wypadku zahaczyć o 'Alkierz', przyjemny pub z pycha jedzeniem przygotowywanym na miejscu i szerokim wyborem bardzo dobrych piw. Teatralnie - w supraślu działa bardzo ceniony w Polsce teatr 'Wierszalin"
podbijam wątek, bo mam ważną wiadomość jutro rano 21.12. będzie w Białymstoku dr Karcz, z RTG jak byłby ktoś chętny, to proszę o kontakt ze mną lub bezpośrednio z doktorem
Podlasiaki - O.Kulesza się wybiera do nas na pewno w styczniu, szansa na zdjęcia termo całego konia, pleców oraz dopasowanie siodła z pomocą zdjęć termowizyjnych oraz chiropraktyka. ceny na pw
jakoś kilka razy dostawałam zaproszenie na fb, ale jako że nie znam to nie klikałam 🙂 po zdjęciach ciężko stwierdzić czy to to samo miejsce, gdzie była zaza. może na forum jest ktoś, kto tam śmiga? albo prowadzi zajęcia? 🙂
Tak to dokładnie jest w tym samym miejscu. Ułanów już nie ma ale jest Łukasz 😉 Hoduje kłusaki i startuje na służewcu, partynicach w sulkach Może w końcu i na podlasiu będzie można nauczyć się jeździć w stylu west w koncu mamy tu niezłego zawodnika w tej dyscyplinie