a powiedzcie mi jeśli chodzi o te kompaktowe ochraniacze które ostatnio zamawiałyście to jaki rozmiar będzie lepszy na taką veredusowską Mke? M czy L ?
bardzo proszę pilnie o info czy XL z tych TSX'ów nie będą za duże, jeśli moja klacz nosi np. M veredusa??? 👀 chcę je kupić, właśnie XL i boje się, że będę musiala je zaraz sprzedać ;/.
kcj90, mogą być za duże. Ja dzisiaj mierzyłam te TSX XL na swoją kobyłkę (160 w kłębie) gdzie normalne skorupy nosi full, kontakty tattiniego L i te TSX są sporo za duże. Te L bez promocji Sports Boots co sobie wzięłam podejrzewam, że będą idealne 🙂 Ale dopiero jutro przymierzę i zdam relację 🙂
no ja ogólnie mam kobyłe ok 165 cm w kłębie, w tej chwili ma veredusowe M olympici a normalne skorupy nosi full. a a mogłabyś mi zmierzyć wysokość tych XL i szerokość jak są rozłożone, po środku? :kwiatek:
Jakby ktoś znów robił zamówienie ochraniaczy, to proszę i o mnie pamiętać. Chętnie się dołączę. A widzę, że już kilka osób jest chętnych, więc może uda się zorganizować zamówienie? Z góry dzięki
eh... wszscy pisza z eich ochraniacze okazaly sie za male...a ja kupilam XL kewlary i tsx i sa za duze 🙁 kevlary bardzo, bo sa wieksze i tsx, no kewlary powidzmy ze na styk. moze ktos chce sie zamienil za l-ki? 😁
a tak powaznie to dobija mnie ten mega mocny rzep z ktorym musze si emeczyc ;/ no i choc wygladaja na mga wielkie to je lewo dopinam na stawie... a na potezniejszego konia kolezanki (moj to taki drobny mlp) w ogole si enie dopinaja. na tyly je zakladamy oczywiscie...na przody to by mial za nadgarstek chyba 😁 a ...i zjeżdzają mimo ze sie namecze przy dopinaniu. macie podobne problemy?
horse art , ja tez miałam problem z rzepami i ogólnie z zakładaniem, na moją były za małe na tył, za wysokie na przód. Ogólnie jakies dziwne są te ochraniacze.