Forum konie »

Nasi ulubieńcy - czyli komu kibicujemy na zawodach :)

Nie Andrew a Andreas a pod wrażeniem jego przejazdów na Matine z WEG 2006 zostanę chyba do końca życia  👍
Kurcze byłam pewna, że to Andrew! No, właśnie przejazd z 2006 r sprawił, że oszalałam na jego punkcie. I tego konia!(zdaje się, że miała jakąś kontuzję, ale już jest zdrowa?)
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co się dzieje teraz z Matine, na pewno Helgstrand nie jeździ już dla stajni Blue Hors

Miałam to szczęście oglądać wszystkie jego przejazdy na WEG na żywo - powiem tak: jeszcze długo szczęki z ziemi nie mogłam podnieść  😜
Z czasów prehistorycznych, jak jeszcze miałam Eurosport moimi ulubieńcami byli Beat Mandli i Pozitano, Geoff Billington i It's Otto, Hugo Simon na E.T. FRH oraz Willi Melliger na Calvaro V. Z Polaków kiedyś kibicowałam Bobikowi na Czadzie i Zagorowi na Elfie. Z aktualnie startujących koni skokowych podoba mi się Rotmistrz, jakoś mnie złapał za oko na HPP w Sopocie. Z koni seniorów kibicuję Imequylowi, bo to syn Lurona 😉

Z pingwinów lubię oglądać Pegasusa HB z Karoliną Mazurek, Olgę Michalik na Welt Noel i Annę Bienias z Paseo HL. Tych "największych" od dawna nie widziałam na żywo, więc nie wiem, kto by mnie najbardziej urzekł.

A wkkwistom kibicuję wszystkim bez wyjątku, a z koni Polaków największy sentyment mam do Waga i Introversy.
Na Eurosporcie bardzo lubię oglądać M. Ehninga podziwiam go za ten stoicki spokój, równą jazdę i styl. 🙇
Poza tym J. Kurten, za fenomenalne oko. Ostatnio gdzieś mi śmignął pewien hiszpan na takim niepozornym gniadoszu, świetnie stylowo jeździł...

U pingwinów w pamięć zapadły mi czworoboki Isabel Werth i Satchmo, ale to było dawno temu w tv ;p
Z naszego podwórka to jak tu wymieniana para Ekwador & K. Milczarek i Dysarz & Germalik.

Ze skoczków kibicowałam Ludwiczakowi i Quamiro za czasów świetności, teraz bardzo fajnie jeździ(jeździł?) też na Calandzie. Poza tym S. Przedpełskiemu i Carlonowi.
A rok temu na CSI w Sopocie za oko baaardzo mnie chwycił Marino. ;-)

WKKWistom kibicuję wszystkim i podziwiam... za odwagę. 👍
WKKW - oczywiście P. Spisak
Ujeżdzenie - K. Milczarek i Ekwador 😜
Skoki - M. Michaels-Berbaaum i Shutterfly oraz Jessica Kurten i Lady Libertina  😅 😅
a z Polaków to K.Ludwiczak i Lasko 💘 , M. Kiecoń i M. Kaźmierczak - bardzo przeżywałam jego przejazdy na Torwarze 😁

Z koniurów padam na widok Lasko...no i Ekwador (nie jestem oryginalna 😉 )

popieram 😅
Ja kibicuje Benasowi  😉  szło mu całkiem nieźle w tamtym roku a w tym szału nie ma i koń mi nie znany.

a tak to chyba jest mi to bez różnicy
Na Eurosporcie bardzo lubię oglądać M. Ehninga podziwiam go za ten stoicki spokój, równą jazdę i styl. 🙇

Podpisuje sie tutaj wszystkimi recami  😉 Genialny jest. Jeszcze Sloothak i M. Beerbaum ( oczywiscie na Shutterfly)

Od zawodow w Katowicach dzielnie kibicuje Big Boyowi.

Podoba mi sie jeszcze bardzo kon Candillo's Boy
Kurcze byłam pewna, że to Andrew! No, właśnie przejazd z 2006 r sprawił, że oszalałam na jego punkcie. I tego konia!(zdaje się, że miała jakąś kontuzję, ale już jest zdrowa?)
Oj!Jego przejazd na Matine to u mnie jako start na komputerze!!!!Kocham te chwile gdy sie w Ich taniec wpatruje!Znam każdziutki ruch i wszystko we mnie tanczy razem z Nimi,dla mnie to było epokowe wydarzenie,cos co zdarza sie tylko raz a potem znowu długo,długo nic. 😍
Ja tak jak Strucelka - M. Kaźmierczak 😅
Szkoda , że Beerbaum All Inclusive sprzedał - fajne konisko . Oglądając wczoraj Eurosport spodobał mi sie jego siwy - Cape coś tam Cour 5 czy jak mu tam było . No i Sandro Boy . Ależ się cieszyłam , że Whitaker nie wygrał , nie mogę na nich patrzeć  😎
Komu sprzedał All Inklusive? Nie wiedziałam o tym, a fajny koń. Miałam okazję poznać i polubić jego pełnego brata, który ma na razie 6 lat  - i myślę, że ten brat może być jeszcze lepszy 😉

Lena wspomniała Calvaro V - och też go uwielbiałam, jak mogłam o nim zapomnieć 🙂
Oj nie zapisałam sobie , ale startował ten zawodnik w tym samym konkursie , nie wiem czy nie temu co wygrał wczoraj - Etterowi czy jak mu było ? Startował póki co na swoim "starym" koniu .
oj tak, jeszcze Sandro Boy 😜  rewelacyjne przejazdy! I ta maść, budowa i galop. Mmmm 😍
Kibicuję tylko moim koniom i lubię jak ogrywają inne 😎
jedynie skoki  😎
Kubiak, Skrzyczyński, Głoskowski, Gramza
Ja kibicuję G. Kubiakowi i Omen Z  😍 
no i podobały mi się przejazdy obecnego zwycięzcy HPP K. Ludwiczaka i Torado 2
Fantazja witaj w klubie  😉 Jeśli o Omena chodzi  😅
Jeśli chodzi o skoki to : Radosław Zalewski i Woomera i oczywiście Grzegorz Kubiak i Omen Z
Ujeżdżenie zdecydownie Milczarek i Ekwador 😜
Jarosław Koziarowski  😍
Bardzo na zawodach podobał mi się Opar i Małgorzata Wardzała.
Co do ujeżdżenia to b. lubię Rapcewicza  👀

Kiedyś Anky, jednak teraz coraz bardziej zaczęłam analizować jej sposób jazdy i jestem tak pół na pół. Choć to niesamowite co może z koniem zrobić  🙂
wkkw - Jurek Krukowski i Pawel Spisak
skoki - ja tez jak widze Bischofa to po prostu  😍, oprocz tego sympatycznie oglada sie Skrzyczynskiego no i zawsze kibicuje Marino (a to dlatego ze moj trener mial go w zakladzie treningowym 🙂 )
ujezdzenie - nie moja dyscyplina, ale Justyna Dysarz dla mnie wymiata 🙂 i Asia Lopko jesli zdarzy jej sie startowac
Graba. Koziarowski jeśli już...
Nestuś bez nerwów , każdemu może się literówka zdarzyć  😉
Ja tak jak slojma - Radosław Zalewski 😉. Dodatkowo lubię popatrzeć na Alicję Grygier i wszystkich Uchwatów 😉.
Laguna  :kwiatek: Z całego serca popieram!  😅
Robię wyjątek dla Sandro Boya i jego jeźdźca!
Imponuje mi Kyra Kyrklund - bo najwyraźniej umie jeździć i co tylko się da u konia uzyskać.
W WKKW - Matt Ryan - przez cały jego przejazd w Strzegomiu muchy mi do otwartej gęby wpadały.  😲 Coś w tym jest, że "widzianym na żywo" kibicuje się trochę bardziej  😎
tak, Radek Zalewski bardzo fajnie sobie ostatnio radzi 😉

zapomniałam jeszcze o młodym pokoelniu Ryt, Retka, Koza, Wielgórska.

a jeśli chodzi o konie to: Sina, Omen Z, Gambo, Efekt, Imequyl, Pola, Land Lover, Via-Rami, Otello Potomak, Jurand i niestety nieżyjący Eremita...
Radzio jest boski 😜 i naprawdę sobie dobrze radzi
Z juniorów W. Dahlke
Nesta, poprawiam 😉
Dziś myślami jestem zupełnie gdzie indziej...
Ponoć Omena chcą "mi" sprzedać  🤬 😕 Najpierw Rodeo , teraz Omen  😤
😅 😅 Uchwat Team 😅 😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się