Forum konie »

Derki

Dramka, w boksie słoneczko nie dogrzewa 😉
moja golona częściowo i od jakiegoś czasu chodzi znów z ripstopie eskadrona a do stajni ma bawełnianą

dzionka,
tak, będzie potrzebował, zabierasz koniowi część futra to musisz ją czymś zastąpić
korsik ale cieńszej niż jakby był goły, nie? Np. Na temp. 5 stopni jaka derka przy taki clipie? Ja nie wiem jak wy możecie się "bawić" w to strzyżenie a potem rozkminiać kiedy jaka derka  😁 Dla mnie to zbyt skomplikowane chyba jednak, a być może golenie nas w tym roku nie ominie.
tak, cieńszą

to jaką derkę zależy też od tego ile stoi na padoku i jak ciepła jest stajnia

moja jest derkowana, więc ma krótszą sierść, ale też ogoliłam- w sumie podobnie do tego co wstawiłaś, ale jeszcze trochę więcej, przy temp. ok 5 stopni ma 100g, teraz się ociepliło, więc od kilku dni ma tylko rip stopa (do stajnicały czas ma bawełniana derkę), na mrozy mam przyszykowaną 170g a do stajni 100g (stajnie mamy bardzo ciepłą)

a co do rozmyślania jaką derkę to poprostu kiedy widzę, że robi się zimno to proszę stajennego o zakładanie cieplejszej, kiedy ciepło cieńszej derki
-------------------------------------------

jak długo Twój koń chodzi na padoku
jak ciepła jest stajnia
jak z jakością tych derek polarowych w serduszka? jaki jest polar no i czy rozmiarówka normalna?  :kwiatek:

Super są naprawdę i rozmiarówka jest taka, jak ma być 🙂 Ja mam różową  😍 i uważam, że jest ładniejsza od tej niebieskiej 😉

Mam pytanko..czy wczoraj jak było tak ciepło ktoś wypuścił swoje konie na padok bez derek?

Ja chętnie wypuściłabym bez, ale w związku z kochaniem tarzania się w błocie wyciągnęłam z szafki derkę letnią padokową. Taką kompletnie nieocieplaną.
korsik nie znam odpowiedzi na żadne z tych pytań, bo za tydzień zmieniam stajnię. Ale dzięki, przemyślę sprawę  :kwiatek:
"Dramka, w boksie słoneczko nie dogrzewa" Rozumiem  😎

Dla mnie to skomplikowane i dlatego na razie nie gole..widać jestem zacofana  🙄
Dramka ja też nie kumam tego wszystkiego, nie martw się - nie jesteś sama 😀
Dzionka  :kwiatek: Czuje się lepiej  😉
bo właśnie roważam między tą w serduszka a jarpolową
[quote author=korsik link=topic=43.msg385394#msg385394 date=1258822738]
jak z jakością tych derek polarowych w serduszka? jaki jest polar no i czy rozmiarówka normalna?  :kwiatek:

Super są naprawdę i rozmiarówka jest taka, jak ma być 🙂 Ja mam różową  😍 i uważam, że jest ładniejsza od tej niebieskiej 😉
[/quote]

A właśnie... Też się nad serduszkami zastanawiałam. pokemon Jasny róż czy ta fuksja?? Bo mnie jakoś HKMy zawsze przekonują.  😀
Czy one mają pasy pod brzuchem?? Bo na zdjęciach sklepowych nie, ja widziałam u kogoś że miała i nie wiem w końcu...
Byłabym bardzo wdzięczna za zdjęcia na modelach  🙇
Ja właśnie kupiłam ciemny róż - oszalałam!!

w okserze jest mega przecena na te derki - 69 zł!!!
ciemny róż to ta na zdjeciu?
tak
o wstawienie jasnego różu można poprosić kalynce, ona ma 🙂
hmm, sama nie wiem, HKM czy jarpol?
ja mam hkm w romby i bardzo ją lubię 🙂 świetnie się sprawuje.
Ja mam ten ciemny róż. Ma pasy pod brzuchem i fajnie sie układa. Zdjęć na razie nie mam, bo się wyprała i się suszy 🙂
Dzionka możesz wstawić link  :kwiatek:
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=43.msg385207#msg385207 date=1258801139]
Klami  :kwiatek: dzięki za odpowiedź. W takim razie coś pomieszałam  😵  i wezmę 145cm

Wzięłaś ten rozmiar? Na mojej kobyle standardowo noszącej 145 derka eskadrona 145 w romby jest za duża! Mają olbrzymią dziurę na szyję i wiszą tak potem beznadziejnie.
[/quote]

pokemon to teraz kompletnie zgłupiałam  😵  👀
czyli lepiej jak wezmę polarówke w romby 135cm?
Dzięki  :kwiatek: Mi się najbardziej podoba turkusowa ale nie ma w moim kolorze  🙁 145..
👿 👿 👿 Jasne, przecenili dopiero TERAZ  😵
Jak ja tego nie nawidze, kupić coś tuż przed promocją, tyle czasu 0 zainteresowania tym produktem i akurat jak musiałam kupic i specjalnie mi sprowadzali 2 tygodnie z Niemiec czy skądś bo ŻADNEJ nie mieli na stanie to promocji im się zachciało  👿 wrrrrr

A pasy pod brzuchem ma, pod ogonem tasiemkę,  2 zapinki na sprzączki z przodu.
Ciemno różowa widziałam na żywo w Kuźni na zawodach i totalnie mi sie nie podobała, potwornie sie kolory gryzły.
A i kolorki są trochę przekłamane na ich zdjęciu, w rzeczywistości nie sa tak jasniuteńkie, np beż jest trochę ciemniejszy, turkus bardziej wyrazisty 🙂
Trudno to zlapać na fotce ale jednak 🙂

Ja to bym się cieszyła nawet gdyby była ciemniejsza, więc no problem. Żałuję, że turkusowych nie mają w Dzionka rozmiarze, bo tę bym najchętniej wzięła. No ale za 69 zł to ja nie będę wybrzydzać przecież 🙂 Tylko, że te nie mają pasów pod brzuchem, to ta uboższa wersja 🙂

No i wiem, że to może człowieka wkurzyć, jak zrobią obniżkę tydzień po tym jak na coś wyłoży spore pieniądze, szczególnie o 50%  😁
Mają pasy, ja dostałam z pasami - odciełam bo kupiłam na stępa więc pasy mi tylko przeszkadzały 😉
Tą różową co ja widziałam byla bardzo mocno wyrazisto różowa z równie mocnymi fioletowymi serduszkamii ciemn beżowymi wstawkami  🙂
No ale okser mi napisał wyraźnie, że nie mają pasów. Widocznie są dwie wersje.
To dziwne bo ja kupowałam niby bez pasów, czekałam na sprowadzenie zapłaciłam 107zł (rabat kilka%) i dostałam z pasami choć wcale mnie to nie uszcześliwiło  🙂

Zimówke padokówke 250g do 250zł jaką polecicie?

ps. Coraz mocniej upewniam się w tym, że villa horse jest kiepska na zabawy padokowe. Mamy już tyle małych naderwanych dziurek, że ręce mi opadają jak mam to zszywać.
nirv - telepatia.  👍

Rozmiar zdjęć! 🤬
Dostałam dzisiaj w prezencie stajenną grubą derkę z częściowym kapturem.

Jakaś nieznana mi firma.

I powiem wam, że jestem zakochana 😍
Z wierzchu porządnie wyglądający gruby materiał podobny do ripstopów, od spodu gruba bawełna.
Przymierzyłam Cyronowi i lezy świetnie.

Rano jak zejdę do auta sprawdzę firmę i spróbuję zrobić zdjęcia
dla wsztystkich zamawiających lub przymierzających się do derek z jarpolu
Deb uszyła mi derkę na Peppę, pomijając fakt za grubego brzucha Peppy to powiem wam że to mistrzostwo świata!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się