lovehorses to jest kawałek materiału.. nie musi mieć ściśle określonego kroju itp. myślę że jeśli derka jest taka jaką chcesz (np. tylko coś nieprzemakalnego lub coś nieprzemakalnego z polarem) to obojętnie jaka firma
skoro pisał ktoś wcześniej że villa jest bdb to myślę, że nie ma się co zastanawiać 😉
Mam pytanie do osób używających kocyków pod derki z wypełnieniem. Czy pod dopasowaną derkę taki kocyk się mieści i nie przeszkadza koniowi? Czy te kocyki się nie przemieszczają pod derką? Zastanawiam się jeszcze, czy pod derkę padokową też się nadają - zakładając, że koń biega, tarza się etc.
My dziś na noc w polarze i drelichu, popatrzyłam na konia w boksie i nie wykazywal dyskomfortu więc mam nadzieje, że jest mu w miare wygodnie. Choc wiadomo, że fajniej byloby mieć jedną o odpowiedniej grubości niż pakować na cebulkę 😉
Mnie osobiście też się nie bardzo podoba, ale tak się ogólnie zastanawiam, zwłaszcza, że teraz jestem bardzo w temacie wszelkich derek, bo zima się nieubłaganie zbliża, większość moich derek jest w stanie mniejszego, lub większego zniszczenia więc trzeba skompletować zestaw, poza tym sama nie wiem jak ta zima się ułoży - czy będę miała przerwę sezonową, czy będziemy pracować na dworze, czy może w hali i tym samym nie wiem dokładnie na jakie zakupy się szykować.
Dramka wydaje mi się ze nie.... Już go do połowy ogoliłam, na dworze masakra, dzisiaj nawet grad padał. Skoro konisko nie przegrzane to znaczy że jest ok 🙂
Nasz Axel przeważnie wychodzi w derkach na pastwisko jak jest chłodno z racji tego że dosyć chorowity jest. Wczoraj pierwszy raz był w jesiennej derce przeciwdeszczowej podszytej polarem, a w stajni zostawiłam go w polarze i nie żałuje bo wali śniegiem dziś 🙂