Forum konie »

Derki

my już zaderkowani - w cieniutką derkę tattini. dopóki będzie taka wietrzna pogoda i bedzie tak chłodno, to będzie w niej stał równiez za dnia (przeciąg w stajni...). jesli - zgodnie z prognozami - zrobi się znowu cieplej, to derka zostanie tylko na noce.
Wiecie czy mozna gdzies kupic taki wypelniacz do derki? w sensie zeby pod normalną padokową derke założyć jeszcze jedną w zimniejsze dni.
tattini takią ma

horze

eskadron

horseweare
np.

eskadron
200g

horseware
100g, 200g, 300g, 400g

[url=http://animalia.pl/produkt,12296,Tattini_Derka_bawełniana_spodnia.html]tattini[/url]
220g

Czy ktoś z was widział tę derkę w jakimś sklepie stacjonarnym bądź internetowym ?
Derka firmy Euro-star kolekcja jesień-zima 2008
ooo ile ich jest😀 dzieki😉
Mam pytanie do posiadaczy derek polarowych Eskadrona. Jak jest z rozmiarówką? Jeżeli mój koń ma równo 125cm od kłębu do nasady ogona to lepiej pozostać przy tym rozmiarze czy może wziąć rozmiar większy czyli 135cm. Dodam, że derka będzie używana do stępowania przed i po jeździe, także pójdzie na siodło, boję się tylko, że jak wezmę rozmiar 135 to obwód w szyi będzie za duży, bo to zapewne też jest większe. Z góry dziękuję za rady :kwiatek:
[b]**Ola**[/b] ja bym brała tę większą 😉
w szyi te derki są dosyć  ciasne,  a jak derka ma iść na siodło, to nie powinno być problemu. Jak weźmiesz krótszą, to zadek może spod niej wystawać  😁
Deborah Mi szyje wełnianą na zimę z kapturem  😎
**Ola** ja wlasnie kupilam Eskadrona na konika noszacego 135-145 derke w rozmiarze 155 dokladnie w tym samym celu na stepowanie lepiej zeby wszytsko bylo dobrze zakryte niz gdzies odkrywalo
Możecie polecić jakąś cieniutką bawełnianą derkę tylko koniecznie z rozcięciami na łopatkach??
Mam drelichówkę Equitheme drugi rok. Bardzo solidna, nie łapie brudu tak szybko i trzyma się świetnie. Kupiłam na przecenie za około stówkę, warto było.
xxagaxx
Decathlon  😅 za 129zł
ale ja nie mam w 3 mieście Decathlona :P Chyba że ktoś mi się zgłosi na ochotnika do zakupu i wysyłki :P
Mam drelichówkę Equitheme drugi rok. Bardzo solidna, nie łapie brudu tak szybko i trzyma się świetnie. Kupiłam na przecenie za około stówkę, warto było.

Też mam (i też z przeceny) i zgadzam się, że warto. Bardzo solidna, nie łapiąca brudu derka.
aniaaa, pamelfa Bardzo dziękuję za poradę :kwiatek:
dziewczyny, jak to jest z rozmiarami derek masty?
przymiarzałam na moją, noszącą normalnie 155, właśnie 155 i była sporo za duża, zwłaszcza w klacie ale zastanawiam się czy 145 nie będzie za mała?

w 155 musiałabym napewno poprzeszywać zapinania na klacie

i czy 155 to w stopach 6'9 a 145 to 6'3?

:kwiatek:

Tak - Masta sa z deka za duze.

tu masz konwertora wielkosci
http://weatherbeeta.com/UK/Fit/Fit.asp
LOVELY

Ten kaptur w derke HORSEWARE fatalnie się układa  🙄
Integro zaderkowany od niedzieli w cienkiej bawełnianej, Madryt w drelichowej plandece,żeby mu po pleckach nie wiało (nie ma jeszcze okna w boksie)....mam nadzieję golić jak najpóźniej się da....bo poza polarami,mam już tylko zimówki 200,300 i 400g  😁
Ktoś

Nie ma okna i po plecach mu wieje  🤔
Nie rozumiem pytania Dramko?
nie ma szyby w oknie,okno duże,koń ma 22 lata,więc chyba normalne,że nie chce,żeby się przeziębił. 😉
ktos ma padokówke Horze AquaShell albo AquaCoat Rug?
Ktos

Napisałaś że nie ma okna, a Tobie chodziło że nie szyby w oknie 😉 Więc zastanawiałam się skąd go owiewa  🤔
a ja jestem w pierwszym mega pozytywnym szoku derką bawełnianą deborah, piękna, staranna, bardzo porządna.. zobaczymy co na to model i jak sprawdzi się w użytkowaniu, ale podejrzewam że będzie super się sprawować
Dramka, ale ze o tej porze koń powinien mieć okno? bo ja tez nie rozumiem o co pytasz
Sznurka z tego co wywnioskowałam Ktoś napisała że koń nie ma okna ale wieje mu po plecach. na logikę patrząc jeśli koń nie ma okna to skąd mu wieje. A okazało się że okno jest ale szyby nie ma. Pomijając fakt że wiać może i z innej strony 🙂
ja tam nic złego w braku okna nie widzę, u mnie cały czas otwarte są, w zesżłym roku były otwarte do listopada całą dobę
ja zrozumiałam ze dramka się zbulwersowała brakiem okna
sznurka Źle zrozumiałaś.  🙄 U nas też są okna "gołe"  😎

Thaya Dzięki za czytanie ze zrozumieniem  😉

k_cian Fotki  🤬
ja tam nic złego w braku okna nie widzę, u mnie cały czas otwarte są, w zesżłym roku były otwarte do listopada całą dobę
ja zrozumiałam ze dramka się zbulwersowała brakiem okna

nikt się nie zbulwersował.
Chodziło o to, że ktoś napisała (nie ma jeszcze okna w boksie). w sensie nie ma, nie ma światła, powietrza, nie ma żadnej dziury w ścianie z której mogło by wiać, dopiero potem ktoś wyjaśniła, że okno jest ale bez szyby  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się