antekowa, a teraz stoi w derce? dla mnie to tez jakas bzdura konia latem padokowac całą dobę w derce chyba ze derce od owadów, ale to inna bajka i inny powod zupełnie
Szukam derki siatkowej bawełnianej. I byłoby super, gdybym na tym skończyła wymieniać. Do tego derka musi być z pasami krzyżowymi, podogoniem i solidnym zapięciem z przodu. Nie będę ukrywać, że cena tez mogłaby być przystępna. Obleciałam juz kilka sklepów internetowych ale jakoś szczęście mi nie dopisuje. Jak znajdę bawełnianą to bez podogonia i pasów. Może znacie jakieś firmy, które spełniłyby moje oczekiwania? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.
HKM ma coś podobnego, niestety polecić nie mogę. Kupiłam rok temu na wyprzedaży, bo w boksach konie były pogryzione przez jakieś cholerstwo. Derka jest bardzo słabiutka, błyskawiczenie zaczęła się pruć. Zapięcia - fakt, porządne, ale co z tego, skoro materiał niewspółmiernie cienki. Po 3 dniach szlag trafił kaptur...
Ja mam derkę HKM letnią, ale moja jest super. Bez kaptura, z tkaniny która w ogóle nie łapie słomy, elastycznymi pasami, beżowa w kratkę, ze złotą bizą. Sprawdziła mi się w 100% na wyjeździe, nie przekręcała się, nawet po wytarzaniu była na swoim miejscu i nie łapała brudu, ale fakt że używam jej dopiero 3 dni.
Ja też mam derkę letnią HKM, ale nie siatkową tylko taką bawełnianą, jadnowarstwową. No, ale letnia:-) I z czystym sumieniem mogę ją polecić. Używana bardzo intensywnie, na padok, w boksie, transporcie i nic jej nie jest. Ani razu się nie rozerwała, nie pękła, swietnie się układa, nie zsuwa się. Po prostu bomba jak za 100zł.
Ada a tania to dla Ciebie do jakiej kwoty? 😉 Ja kupiłam w zeszłym roku za 99zł w go sporcie i jestem z niej zadowolona 🙂 Można też kupić już za 30-40 zł, ale one mają dość spore dziurki 😉 więc raczej tak sobie spełniają funkcję ochronną przed muchami
Nasturcja-Renata, masz racje tanio to pojęcie względne. Jeszcze kilka dni temu moje zmartwienie derkowa polegało na tym iż musiałam mieć dwie derki polarowe na zime do stępowania. Teraz nagle z dnia na dzień muszę kupić 4 derki siatkowe i kilka zimowych, więc liczy się każdy grosz.
thaya, konie wyjeżdzają prawie na koło podbiegunowe. Obecnie jest tam 12 stopni i zaczeła się plaga robali, jednak generalnie przez większość roku jest tam zima. W wrześniu już będzie naprawdę zimno, a temperatura osiąga tam -30 stopni.
Ada Dziś w GO - SPORCIE widziałam całkiem fajne derki siatkowe... Takie najprostsze. Nie miały co prawda pasów pod brzuchem, ale wyglądały nie źle... Kosztowały 69 zł 😉