Forum konie »

Derki

to ja sie pochwale swoja 🙂
polarowka niebieska nie znanej firmy🙂
ale jest bardzo fajna

Kucunio bierz, póki są. Mojego rozmiaru już np. nie ma... Może to i lepiej.
Kucunio bierz, te dery są super! W razie czego, jeśli chcesz to mogę dać Ci moja do pomacania (mam taką samą jak Koniczka 😉 )
Czy któras z tych derek EQUILINE na allegro pasowała by na konia noszącego rozmiar 145 cm?
w rozmiarówce Equiline L to jest 145 (tak naprawdę duże 145) 🙂
dzieki. Czyli brak rozmiaru! Szkoda  😕
Ja w tym tygodniu wpadłam z zakupowy szał derkowy, i Czardasza ubrałam w:
-drelich Tattini (absolutna re-we-la-cja!  😲 To chyba jedna z najlepiej skrojonych derek jakie mój koń miał przyjemność mieć na grzbiecie  😀)
a w kolejce czekają:
-Equi Theme Colorado (impregnowany drelich na cieniutkiej bawełence)
-Equiline 100g  😎

Mam nadzieje, że dwie pozostałe to będzie równie wielka rewelacja 😀
Intensywnie myślę. W sumie mam czas, bo nikt tych rozmiarów kucowych nie kupuje:-P
A czym te derki są podszyte pod spodem?
I czy faktycznie  odpowiada 125 cm.?
Kucunio, moim zdaniem rozmiary sie zgadzaja. No moze sa ciut wieksze niz innych firm.
No i stało się:-P
Kupiłam padokową brązową:-)
Kucunio, to będziemy miały takie same 😉 Ja tez mam brązową padokówkę 😉
Heh. Ja rowniez taka mam. O ile sie nie myle to Koniczka i Lena tez. Ktos jeszcze??
Hehe:-))
Możemy robić kampanię reklamową Equiline 🤣
O zapomnialam. Sierrka rowniez.  😉
Hehe, faktycznie, mozemy zrobic caly katalog reklamowy.
Ja mam 3 zimówki i planuję zakup 100  🤔wirek:
Ja czekam na brązową Equiline ! 😅
Jeszcze tylko niepewność w kwestii dopasowania. Ale myślę, że raczej będzie ok. Dereczka i tak ma być  na 'w razie czego', może na parę dni w roku, a nie na stałe derkowanie.
Dokładnie, Sierka melduje się na pokładzie również z brązową padokówką Equiline!  💃

Koniecznie musimy zrobić takie zdjęcia  😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł:
To jest nas sporo.
Mój kuc generalnie nie ma zbyt dużo derek, bo miałam w planach go sprzedać. Jednak jak narazie zostaje i go muszę trochę wyposażyć.
Gniady ma 4 derki stajenne (bawełnianą, 100g, 250 g i 350g) + kilka osuszających. Spokojnie taki zetaw dawał radę:-)
100g 😉 ale już nie pachnie świeżością

ja sie zastanawiam czy nie wziąć.. za 150 zł  😀iabeł: tylko jak juz to jaką.. mam 150g i mam podkład 240, 400mi raczej nie potrzebna.. chociaż moze na przyszłość  😁 doradźcie  😁
radzimy ( araczej ja  :hihi🙂 skoro tyle masz to po co ci następna  👀 a zwłaszcza 400 skoro koń nie golony nawet
o, i to jest jedyna osoba która powstrzymuje mój zakupoholizm  😁 ale moze by sie kiedyś przydała? no dobra nie.  😁
aj aj 150zl  😍 przez pryzmat takiej ceny zupelnie inaczej patrzy sie na swoje potrzeby  😁
a jak sie ma wypelnienie 100g do klasycznej dwuwarstwowki?
Pomiędzy dwoma warstwami jest jeszcze wypełnienie, grubości mniej więcej 1/3 klasycznej zimówki.
Dziś przymierzałam moją derkę Equiline i leży świetnie. Kuc chyba zadowolony. Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawować:-)
Glut dorobil sie 100g derki Equiline (a jakze  :hihi🙂 i lezy super  😉 Moze jutro jakas fote cykne.
A ja sie zapytam jakie derki stajenne polecacie w rozsądnych cenach? Nie szukam pięknego koloru..Potrzebuje derke dla konia który dosłownie uwielbia brudzic pod soaba a następnie się w tym tarzac  🙄...Coś wytrzymałego i ciężkiego do zdjecia...no i najważniejsze duzego 😉
do jakiej kwoty ?
No do 200 zł powiedzmy  😁
To jeszcze powiedz, jaka ma być grubość? Dwuwarstwowa? Coś innego?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się