Teoretycznie mają w tym "programie lojalnościowym", ale zebranie 115 pkt. ... Jakby ktoś niedługo widział się z dystrybutorem to możecie spytać? Byłabym wdzięczna 🙂
Znacie jeszcze jakieś padokówki z wypełnieniem około 100g oprócz Equiline i Shires? Tylko te dwie znalazłam, a zależy mi na wypełnieniu pośrednim pomiędzy 200 a tylko podszyciem polarem.
A 150g może być?Jeśli tak to Eskadron ma bardzo fajne.Materiał,którym jest pokryta jest bardzo mocny.
Lena,to nie jest ani softshell ani ripstop.Softshella miałam też fajny,chociaż zdecydowanie delikatniejszy.TA derka ma materiał 1680D.Jest to materiał bardziej chropowaty niż w ripstopach.Fotki niestety nie zrobiłam,a dereczka szybko się sprzedała.
135 - mój nosi czasem 135, ale zwykle 145... przymierzyłam do wyjątkowo sporej siatkowej 145 i jest niewiele mniejsza... zresztą to i tak tylko lansiarska dera na stępa na halę :-P ;-)
Czy dla konia nieogolonego,srednio zarośniętego,derka z wypełnieniem 400 g nie będzie za 'ciepła'? W stajni jest trochę chłodnawo.Jakie byłoby najodpowiedniejsze wypełnienie? Znawcy - wypowiedzcie się 😉
Karutek- dużo od stajni zależy - jakie temp się tam utrzymują? bo stwierdzenie ze jest troche chłodnawo jest względne moj ogolony pierwszy sezon dosyc pozno bo w połowie grudnia dopiero, w największe mrozy stał z wypełnieniem 330 i było mu wystarczająco ciepło
mój ogolony, w zeszłym sezonie max co dostał to była 330 albo 400 (wstyd się przyznać, ale nie wiem - kavalkade, padokowa alaska). I było mu cieplutko... Ale stajnia ciepła, temp. nie schodziła poniżej 5 stopni w stajni raczej... Ale wydaje mi się, że 400 na niegolonego, szczególnie przy obecnych temperaturach to sporo... Jeszcze przy -10, -15 to może... ale teraz chyba za dużo...