Forum konie »

Derki

myślę, że 140 będzie lepsza, jeżeli to jest 130 🙂
A miał ktoś taką http://www.kopytko.com.pl/product_info.php?products_id=856 ? Bo cenowo jest baaaaaaardzo korzystna
Strucelka A jeśli zapniesz luźniej na klacie? Bo widzę, że jeszcze dziurek dużo do poszerzenia w klacie.  😉
Dla mnie wygląda ok. W 140 będzie pływał.
No właśnie- ja też spróbowałabym luźniej zapiąć klatę, chociaż nie jestem pewna, czy to cokolwiek da. W nawiązaniu do dyskusji o rozmiarówce masty- jak widać, wszystko jest uzależnione od typu budowy konia. Ja miałam niezłego stresa, czy zamówiony przeze mnie rozmiar będzie ok (wzięłam 6'3'' czyli teoretycznie 140cm, na konia normalnie noszącego derki 145cm). Na szczęście udało mi się super trafić, dera z przodu zapięta praktycznie na ostatnie dziurki (czyli najciaśniej, jak się da), układa się idealnie i kocham ją miłością wielką 😍 w przypływie gotówki kupuję identyczną drugą- "wyjazdową" 😁
mi się wydaje, ze ona zaczyna się marszczyć jeszcze przed kłębem i w klacie poszerzenie wiele by nie dało 🙂 Ale nie mam soczewek, może nie widzę :P
widziałyście to ? Dla mnie obłęd, ale dopiero jak to sobie wyobraże na koniu, bo niestety ES ma marne zdjęcia 🙁
http://www.e-shop-direct.com/eshop/euro-star/sponsorendecke-sportive-1826/
equi.dream, aaaaaaa te derki mówią do mnie KUP MNIE, KUP !

Widziałaś je może w pl ?
Ada nie, ale są do ściągnięcia 🙂 Z kremowej jest tylko 135, elm pełna rozmiarówka. Są na żywo obłędne  😍
Na szczęście udało mi się super trafić, dera z przodu zapięta praktycznie na ostatnie dziurki (czyli najciaśniej, jak się da)

sa takie specjalne expandery na przednie zapiecie derki.
ja tez myslalam o zamowieniu tej masty co ma madzia i Strucelka, ale niestety czas oczekiwania byl 14-21 dni a ja potrzebowalam dere na "wczoraj". wiec kupilam tego Equi-Thema.

a co do tematu o derce kucaszetlandzkiego, to w ogole po co zarosnietego szetlanda ubierac w dere na padok to nie wiem  🤔wirek:
Strucelka, popuść w klacie i będzie cycuś 😀 boski kolorek!
[quote author=madzia link=topic=43.msg820595#msg820595 date=1293128424]
Na szczęście udało mi się super trafić, dera z przodu zapięta praktycznie na ostatnie dziurki (czyli najciaśniej, jak się da)

sa takie specjalne expandery na przednie zapiecie derki.
[/quote]

Ale u nas jest super, nie potrzebujemy expandera- właśnie mamy jeszcze duży margines na wypadek, gdyby konisko się rozbudowało 😅 (zamotałam i chyba rzeczywiście niejasno wyraziłam się w swojej poprzedniej wypowiedzi).
Model totalnie nie współpracujący  😤

może nie współpracujący, ale efekt jest  😍
Dramka, ale za to jaka laleczka! Pięknie!
Derka jest założona na odwrotną strone, robi wtedy większe wrażenie.

To nie sprzedawać?
nie sprzedawać, kobyłkowi pasuje ten kolorek!
Dla mnie za dużo czerwonego😉 Masz zdjęcie jak wygląda na dobrą stronę?🙂
Nie sprzedawaj, ja chcę taką samą do ograsa o podobnej maści ; ) ( napisałam Ci już na PeWu  😁 )
Dla mnie też za dużo czerwonego..ale jak się nie ma co sie lubi..

Na "dobrej" stronie jest więcej białego.
Dramka sprzedawać możesz tylko jeśli to rozmiar 135 pisząc od razu do mnie pw w tej sprawie :P
dzisiaj zkaupiłam padokowa euroriding  🤔wirek:

Jakbym miała za mało derek  😵

Ile może kosztowac taka padokowa euroriding w sklepie normalnie?  :kwiatek:
powiadacie?
Kurde, to w sobotę przymierzę ją jeszcze raz i spóbuję, ale boję się, że to nic nie da 🙄 🙁
Nie wiem czy nie wymienić jednak na 135.
Sorki bede nudna, ale 155 (takie jak tattini) w angielskich rozmiarach to co? 6,0 albo  6,9 , albo cos innego?
Derka weatherbeeta stajenna  🙄
155 to 6,9" 😉
A ja dziś jako desperat z powodu poczty polskiej kupiłam taką derke z Deca

Wziełam 165cm...mam nadziejeżę  zapiecie z przodu i pasy pod brzuchem beda w sam raz na grubego
Strucelka no właśnie z ta zakichaną Mastą jest dziwnie.
Kupiłam derkę.Rozmiar brałam z tabelki 125cm, a na matce jest 130cm. Okazała się za mała. Kupiłam drugą. Z tabelki 140 na metce 145cm  😵 No i weź tu kupuj  👀 Jak chcesz, to zrobioę zdjęcia tej 2giej derki na rudym  😉 ale to dopiero w niedzielę  😉
155 to 6,9" 😉

ale nie w klebie

tu wlasnie wszyscy sie haczycie z wymiarami. chodzi o dlugosc klody  😁

jak ja zaloze na moja 156cm w klebie klacz derke o wymiarze 6'9 to po ziemi sie bedzie za nia ciagnela  😁
W jakim kłębie ??  Co ma piernik do wiatraka, że tak spytam ??
Chyba nikt nie jest na tyle genialny żeby podejrzewać jakąkolwiek rozmiarówkę o bezpośredni związek ze wzrostem konia...   🤔
Jedne firmy podają wymiar górą derki inne dołem.
[quote author=Angeel link=topic=43.msg821107#msg821107 date=1293147690]
155 to 6,9" 😉

ale nie w klebie

tu wlasnie wszyscy sie haczycie z wymiarami. chodzi o dlugosc klody  😁

jak ja zaloze na moja 156cm w klebie klacz derke o wymiarze 6'9 to po ziemi sie bedzie za nia ciagnela  😁
[/quote]

chyba oczywista oczywistoscia jest, ze podana jest dlugosc grzebietu, a nie wysokosc w klebie.  🤔wirek:
asds to ciesz sie, ze masz deca w ktorym sa normalne konskie rzeczy, u nas w Krakowie reklam maja wszedzie pelno a jedyne co maja na sklepie to gumowe oficerki i jakies zakurzone oglowia, ktore wisza tam i wisza juz lata  🙄 no jeszcze jakies opakowania dziurawe z cuksami konskimi sie znajda. a jak cokolwiek potrzeba to nawet nie ma jak sie dogadac z personelem sklepowym, jak zapytalam pania kiedys o kaloszki dla konia to przyniosla mi gumowe oficerki  😵 dlatego bardzo bym Cie prosila o zdanie realcji jak ta dera, ktora kupilas sie sprawuje, bo moze sciagne z innego deca, bo nasz to zenada totalna  👿 chodzi mi o to jak wykonanie, czy polar jest ok, zapiecia, rozmiarowka? z gory dzieki, bo na zywo nie mam jak 'zmacac' 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się