Premiera net'owa nowej derki treningowej od deborah Jak się siedzi pod spodem, to układa się o niebo lepiej i jej nie podwiewa. Paski pod ogon troszkę za krótkie i ściąga ją z tego powodu na zad, ale przerobimy na gumowe majtasowe i będzie gites 💃
na drugim zdjęciu powiedziałabym że sporo bo nawet chyba więcej niż szerokość dłoni.. jaki rozmiar normalnych derek nosi Twój koń, a jaki rozmiar wzięłaś tej?
Pamiętam że jakiś czas temu ktoś robił zamówienie z angielskiej strony. Można było tam dostać między innymi derki Masty chyba też Amigo, Equilibrum. Czy ktoś wie jaka to strona ?
Albo zna jakąś inną gdzie można kupić produkty brytyjskich marek w dobrych cenach ? (przede wszystkim interesuje mnie Horeswear, Amigo, Masta, Mark Todd)
korsik, dzięki to ta strona. Już nawet pamiętam że to ty robiłaś zamówienie.
Kurde nie mają Amigo ani Horsewear a na tym mi najbaradziej zależy. Ale tak czy inaczej bardzoo się opłaca jak patrze na ceny w sklep.horses a na tej stronie to aż uwierzyć czasami nie mogą jaka jest prowizja.
właściwie to nie ja robiłam, ja się tylko dołączałam
ceny faktycznie bardzo dobne, już nie ma derki którą kupiłam, ale w polsce kosztuje ok 500zł a tam kosztowała ok 190zł bez wysyłki 😂 (na poprzedniej stronie są zdjecia)
Mam wielką prośbę :kwiatek: Czy ma ktoś tabelę z wymiarami konia i derki, ale wzdłuż tego szwu od kłębu do ogona? Chciałam wydedukować jaki mam rozmiar derki dla Belfasta i zamiast zmierzyć od klaty do ogona to zmierzyłam po tym szwie na grzbiecie 🙄 Help :kwiatek:
Strucelka,, ale derka na zdjeciach jest wyraznie za duza.
Co do rozmiarow. Moj Paczek nosi derki gora 155 (mogloby byc 150 gdyby w tym rozmiarze derki byly wieksza dolem) a malutki to on nie jest (172 cm i kaaaaawal klaty i w ogole klody).
m0niSka, Klami wiem, ja nie wybierałam, bo to wygrana 😉 Co nie zmienia faktu, że na siodło pasuje idealnie. W sumie to muszę zmierzyć ją na Jangala czy będzie pasować, on ma ponad 170. Ale i tak jest nasza ukochana 😍 a przy tym napraaawdę fajna, polecam! To HKM 🙂
[quote author=k_cian link=topic=43.msg454579#msg454579 date=1264323267] na drugim zdjęciu powiedziałabym że sporo bo nawet chyba więcej niż szerokość dłoni.. jaki rozmiar normalnych derek nosi Twój koń, a jaki rozmiar wzięłaś tej? [/quote]
kobyłę standardowo ubieram w derki 165 - chwilowo mamy spory spadek wagi, ale w miejscu wytopionego tłuszczu rodzą się mięśnie 🤣. Ta derka była szyta na miarę, tylko te paski są do wymiany ...
Strucelka,, tylko wez pod uwage tez ogolne gabaryty konia i dlugosc derki dolem. Na przyklad na mojego 155 jest troche za dlugie gora. Natomiast rozmiar mniejsza jest dobra gora, ale nie mam szans zeby zapiac ja na klacie. Dlatego biore 155.
m0niSka,, zdecydowanie nie oddam. To aktualnie moje ulubione cudenko.
A czego tu zazdroscic ? Tylko sen z powiek spedza ciagla mysl 'czy aby 300g to nie za duzo, a moze jeszcze polar...'. I te wieczne wachania pogody 🤔wirek:
dzięku Bogu za takiego stajennego jakiego mam 🙇 jak jest zimniej grubsza derka, jak cieplej cieńsza, wg, własnego uznania zakłada (dobrze, tak jak ja bym zakładała) 😀 dzisiaj zostawiłam tylko polar pod boksem, jak będzie jutro zimno to założy