Forum towarzyskie »

Promocje z haczykiem.

Cóż odpowiedzi dobrych i bardzo dobrych znam wiele - poczynając od takiej, że nie jestem gentlemanem, tylko hipokrytą, więc mi wolno - a skończywszy na tej, że posiadanie konta mailowego w domenie wp.pl wcale nie oznacza, że jest darmowe.

a ja bardzo cenie szczerosc 😀 przyjmuje w calosci ta odpowiedz 😉
bera7 jak wyglądało zawarcie umowy z domeny.pl ?
Czy trzeba było wpisać swoje dane, (imię nazwisko czy tylko nick) , zalogować się  i kliknąć "akceptuję regulamin" ?

Mój luby mi tłumaczył jak krowie na rowie jak to "działa" w Niemczech. (Czy u nas też?)
Jeśli nie otrzymałam od portalu (w moim przypadku Pobieraczek) maila zwrotnego , w którym jest np. potwierdzenie danych, link atywacyjny czy coś podobnego to taka umowa jest g... warta.
Gdyż w takim przypadku każdy mógł podać moje podstawowe dane... Mi grozili, że oczywiście znają  adres IP mojego komuptera, więc bez problemu mnie znajdą.

Nie wiem jak jest  w Twoim przypadku, czy podałaś prawdziwe dane, NIP itp.

Odnalazłam  w skrzynce pocztowej , treść maila, jakiego wysłałam do Pobieraczka:

"Witam

Jako ze nie mam pojecia jakim serwisem jestescie i nigdy z waszych uslug
nie korzystalam, nie zgadzam sie z czynieniem jakichkolwiek platnosci na
wasze konto.
Jesli ktos podal moj adres email na waszym serwisie, musi chodzic o jakas
pomylke. Jestem pewna ze nie zamawialam ani nie aktywowalam zadnych waszych
uslug.

Wasza probe wyludzania pieniedzy uwazam za beszczelnosc. Szczegolnie ze
najwyrazniej wystarczy u was podac jakikolwiek adres email do rejestracji,
ktorego nawet nie trzeba potwierdzic linkiem aktywacyjnym!

W zwiazku z powyzszym odmawiam uiszczania jakichkolwiek oplat, a ponowne
maile w tym stylu uznam za probe wyludzenia i zglosze prokuraturze.
Rownoczesnie zadam usuniecia mojego maila z waszej bazy danych.

Pozdrawiam"

Bez podpisania się imieniem i nazwiskiem

Po tym mailu nie napisali już do mnie ani razu.
skopiuję swój post z wątku o pobieraczku - bo tutaj to info tez się może wam przydac

Poszkodowani przez serwis pobieraczek.pl

Zgodnie z obowiązującym prawem, Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów podejmuje działania w przypadku naruszenia zbiorowych interesów konsumentów. Natomiast w sprawach indywidualnych bezpłatną pomoc prawną konsumenci mogą uzyskać:

- u miejskiego lub powiatowego rzecznika konsumentów
- lub jednej z finansowanych przez budżet Państwa organizacji konsumenckich: Federacja Konsumentów, Stowarzyszenie Konsumentów Polskich

Poradę uzyskasz pod bezpłatnym numerem telefonu 800 800 008 lub wypełniając formularz!

źródło: http://www.uokik.gov.pl/

plus to: http://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=2404
ferra, nie pamiętam dokładnie jak było, minęło już ponad rok. Ale sprawdzałam teraz jakie dane podajesz. Nazwa firmy, adres, nip, hasło. To nie są dane tajne. Wystarczy, że znasz nazwę jakiekolwiek firmy i google Ci wypluje resztę. Mail aktywacyjny? Zakładasz na onecie konto i fru.. Ip? Korzystam z kilku komputerów. Stronę zakładał mój ojciec, więc mozliwe, że było z jego kompa, ale po takim czasie ręki nie dam sobie uciąć.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się