Forum towarzyskie »

Dukanowcy (dieta)

[quote author=vill_18 link=topic=42279.msg850288#msg850288 date=1294859730]
Byłam, chudłam elegancko, ale cierpiałam.W 1,5 mca 10.5 kg i rozmiar 40.Teraz znowu 44 🙁
Nie dla mnie dieta, chociaz skuteczna
[/quote]

dlaczego przytyłaś? Jeśli można spytać oczywiście...
mandi, to jak już znajdziesz środek, to daj znać. Mnie też się przyda...

senes rusza naprawdę...mocno. Ja kiedyś przypadkiem zaparzyłam dwie torebki naraz... 😡 😡 😡
Tania nie kupiłam,apteke mi zamknęli przed nosem,nie zdążyłam(ja w Hucie mieszkam,wiesz... krakowski Bronx),

ja też z huty i mam koło bloku aptekę całodobową  😎

ja dzis 3 dzień, chyba 2 był najgorszy. ale fakt faktem że jak Tania wspominała dieta droga (jak na mój studencki budżet), no i brakuje mi czegoś słodkawego czy czegoś węglowodanowego  😁
A ja już na III fazie siłą rozpędu jeszcze minimalnie schudłam i pierwszy raz od niepamiętnych czasów mam 5 z przodu wagi. Koniec chudnięcia, teraz tylko utrzymać to, co jest i będę mega szczęśliwa.
Menthoparafinol działa łagodnie, nie przerywając snu.
Jednak na okraszanie sałaty olejem parafinowym to bym się chyba nie odważyła.
Musi być wstrętne w smaku.
I jeszcze kolejna obserwacja:
- najpierw byłam taka pozytywnie nakręcona-lekka i szybka.
Jeśli idzie o nastrój. Teraz od trzech dni jestem .... jakby to nazwać? Poirytowana.
Pewien młody znajomy "pakujący" w siłowni powiedział:
-Jesteś "na kur......." . Normalka . Ja też tak mam jak jadę na białku. Dlatego muszę ćwiczyć, bo mnie złość roznosi.
Przyznaję, zmartwiłam się . Mam nadzieję,że mi minie.
no ja też poirytowana lekko chodzę i rozproszona ale pomimo iż się najadam to jakaś osłabiona jestem i robie wolniej mnóstwo rzeczy, czy to moze oznaka tego aby przerwać? dziż ostatni dzień I fzy a jutro warzywka zobaczymy jak po nich będę się czuć 👀
Wytrzymaj! Ostatni dzień jest niemiły. Warzywka pomagają troszkę.
Swoją drogą już 2 tydzień w ogóle nie mam chleba w domu i żyję.
Tania "działa łagodnie,nie przerywając snu" ..hehe... Fajnie zabrzmiało.No chyba,że serio moge sie spodziewać zmiany pościeli rano,to pisz odrazu!

Przetestowałam- Figura 1,ochydna, po około 6 godz.dostałam mega bólów/skurczów jelit(może dlatego,że dwie torebki zaparzyłam  🤔wirek🙂.Jakoś potem zadziałała.Nie jest źle.

Senes kompletnie mnie nie rusza.Zależy od organizmu wszystko.Natomiast jest też Alax(takie różowe tabletki ziołowe),niedrogi,podają go na oddziałach położniczych kobietom.Będąc w szpitalu,nie powiem,przetestowałam i spoko jest.Bez bólów brzucha,napięcia jelit.

Ze sposobów domowych polecam sok z kapusty kiszonej(zdrowy!witaminka C),wypić dwie szklanki,ale potem raczej już nie wychodzić z domu.Dość szybko działa  😁 Ja go bardzo lubię,w sensie smakowym.Wyciskam kapuste na wiór zawsze,co by mi go dużo wyszło  😜
chodziło za mną cos słodkiego i chodziło i w końcu zrobiłam sobie cos z przeisów dukanowskich, oczywiście musiało to to zawierać słodzik i co? i było obrzydliwe, nie cierpie słodzików blee 😤
Serek wiejski Light w Krakowie wykupiłam. Nawet nie wychodźcie z domu. Mam wszystkie dwie sztuki z Almy.
BTW ma 3% tłuszczu.
Kupiłam też /poza wiadomym olejem/ Falvit- takie piguły witaminowo mineralne dla ciężarnych. Bogaty skład z tanie. I jeszcze witaminę C mocną do tego.
Znikł mi kilogram zgodnie z planem.
Słodziku też nie lubię. Piję sobie kakao -takie czarne z odrobinką mleka. Jakoś koi zmysły.
new.day, to wypróbuj ksylitol.
Ja dziś na tuńczyku z serkiem i cebulką,nawet nie wiedzialam,że tak mi zasmakuje pasta  😉
Tania czy masz w planie wykupić jutro jogurt 0%? to polece rano specjalnie co by u mnie w Lewiatanie jeszcze dopaść i zrobie sobie zapas.
3 kg na minusie,ruszyła waga po ruszeniu "metabolizmu" hehe... Sen przerwała herbata niestety i stety zarazem(brzuch bolał).
Aha, skusiłam się na ten senes dziś,znaczy kupiłam,jeszcze nie piłam, narazie mam nadzieję że warzywka dadzą radę.
a teraz mi metabilizm sie zatrzymał... dzis próbowałam kupić herbatkę Figurę ale nie było  🤦

poza tym teraz zauważyłam to co Tania również, że dla osób chcących 'lekko' jeść  to prawie nic nie ma oprócz serków z piątkicy lekkich, w osiedlowych sklepach trudno o cokolwiek dietecznego (poza ewentualnie ciastkami czy batonikami)
To było sobie zapodać Menthoparafinol  😜 .
W osiedlowych sklepach bardzo cięzko o nabiał lajtowy.Pani przy kasie mnie oświeciła- nie zamawiają dużo,bo mało schodzi. Dziwne.... dukających ci u nas dostatek.

Mnie sie od kilku dni utrzymują wory pod oczami,sine,jakieś podbite.. no niefajnie to wygląda.Nawet inni zauważyli.Wcześniej nigdy tak nie miałam,mniemam że skutek diety.Zaczynam się bać o nery,bo protal zakwasza.Pije bardzo dużo wody.. Ale może to nie starcza?A moze za dużo wody? Przechodziłam zapalenie nerek jakieś 10l temu.Może by je sprawdzić? Mam mętlik w głowie  🤔 Drugi dzień chodze rozkojarzona,jakaś przymulona a zarazem drażliwa  😵
Co do słowdzików, to kupujcie tylko te przywożone z Niemiec, są o niebo lepsze w smaku niż to co sprzedawane w polskich marketach. Te z Niemiec są bez problemu do nabycia chociażby u osób trudniących się sprzedażą niemieckich artykułów. I np. słodźcie herbatę gorącą, bo w letniej się już tak nie rozpuszcza i nie smakuje gorzej. Ja wogóle zanim naleję wody do szkalnki, to wsypuję odpowiednią ilość słodzika, bo wtedy się super rozpusza i miesza z całą wodą. Wrzucony po zalaniu, pozostaje na dnie.
Do wszelkich potraw najlepszy słodzik w płynie. Ewentualnie w minimalnej ilości wrzątku trzeba orzpuścić tabletki i dolać do potrawy. Ale te w płynie mają gorszy smak wg mnie. I też tylko te niemieckie.

W poradniku "Vita" jest artykuł o dukanowej diecie. I tam m.in. napisane jest ,zę nawet sam Ducan zaleca teraz w II fazie system 1/1. Co o tym sądzicie?

Aaaaa i już mam 2 kg mniej  😅 (6 dzień diety) i dziś się wręcz obżerałam warzywami.
A w zadnym sklepie nie mogłam sera żadnego kupić, nawet tłustego nie było  🙇
Ze słodzików polecam Sussinę Gold. Jako chyba jedyny nadaje się do pieczenia. Jest dość drogi, ale osobiście wolę mniej a dobrego, niż byle co na codzień 🙂
jestem po 4 dniach fazy I i dziś zaczęłam II fazę (zaraz jadę do sklepu pobuszować)  😁
niestety zszedl mi tylko 1 kg, 3 cm w talii, 1 w biuście, zero w biodrach  🤦
Dukan faza I dzień 5.
-0,5  🤔wirek:
Gdybym była koniem, to wyżyłabym chyba na garstce słomy  😕
Lotnaa: Niemożliwe! Tzn. nie chce się wierzyć.  😵
Może coś robisz nie tak? Opisz dokładnie co jadłaś i o jakich porach. I ile solisz.
Bo ja, po obserwacjach na sobie wiem, że jednak pory jedzenia i sól mają ogromne znaczenie.
Ja na fazie I byłam 4 dni, jadłam naprawdę dużo (głównie paluszków surimi, które uwielbiam) i schudałm 3 - 3,5 kg.
To jest jak najbardziej możliwe, ja na samym białku byłam 4 dni i ZERO drgnięcia wagi. Dużo też zależy w przypadku kobiet, na jaki dzień cyklu trafimy. Często jest tak, że zazwyczaj jeden tydzień całkiem z diety wypada- w skrajnych przypadkach nawet dwa, bo organizm zaczyna magazynować płyny aż do miesiączki..

Możliwe też, że po prostu akurat ta dieta jest nieodpowiednia dla danej osoby i już.
zen, bingo 🙂 Mi przed okresem nawet nie tyle co się wszystko zatrzymało, co zrobiło ku rozpaczy + 4 😉 i zdawało się dalej rosnąć.. Po 3 spadło te 4 i dalej sobie spokojnie spada.
Julie, ano możliwe. Jem serek wiejski light, trochę chudej wędliny, jogurty 0%, troszkę jajek i pierś z kurczaka smażonej na teflonie. Nie obżeram się na noc.
I piję hektolitry, jak zawsze.

Ale, ten typ tak ma. Mnie już chyba żadna dieta nie ruszy 🙁
Konkluzja po uderzeniówce(tydzień) : -3kg. Zapadł mi się obojczyk,twarz,biust nieco,najgorzej te podbite oczy i wory(ale ja mam słabe nerki).W udach,tyłku,brzuchu bez zmian!!  🤔  Zatem nie jestem odosobniona w temacie,ale wku...wia to.Czyli co,ćwiczenia? Chudne tam gdzie kuźwa nie chcę.Nie mam siły na gimnastykę już słowo daję  😵
Zapodaję balsam wyszczuplający i sie masuję..hmmm... Nie wiem czemu z dnia na dzień widzę coraz więcej placków cellulitowych...  😤 To chyba idzie wprost proporcjonalnie do wagi,im mniejsza tym bardziej(zaznaczam pod światło spojrzeć,masakra!) wyłazi cellulitowy "podkład".

Czy któraś stosowała wspomagająco body vacum? takie urządzenie(w siłowni itp).U nas w solarium odpalili, jakas innowacja w odchudzaniu.. Szukam sposobu na efektywne przyspieszenie ćwiczeń ruchowych.Nie mam na nie siły poprotu.  🤔 🤔
Ja właśnie też chętnie dowiedziałabym się czegoś na temat jakiś zabiegów typu masaże, maszyny, które nie koniecznie zrujnują mój portfel. Tłuszcz i cellulit na udach po prostu mnie załamuje, a żadne domowe metody nie działają  🙁
Ja raz byłam na tym Body vacum. Fajne urządzenie: idziesz sobie na bieżni z odpowiednio dobranym tempem, a od pasa w dół jesteś zamknięta szczenie w takiej kapsule pod ciśnieniem. Można sporo wypocić, a to podciśnienie ma spowodować szybsze spalanie i modelowanie sylwetki. Ale ja byłam tylko raz, więc nie mogę potwierdzić ze to skuteczne.
repka, a pamiętasz ile za to płaciłaś?
Po powrocie z Danii bardzo boleśnie odczuwam wysokość mojej polskiej pensji  🙁

Od jutra zaczynam moją terapię odkwaszania, ciekawe, czy coś pomoże.

Edit. Znalazłam tego całą masę, większość jest dość droga, ale można też dobrać tańsze zabiegi. W przyszłym tyg tam maszeruję 🙂
http://kalisz.yasumi.pl/redukcja-cellulitu

Sorki za OT  🤬
Lotnaa: To niefajnie  🙁  A Dukan niby obiecuje szybkie efekty, które motywują do wytrwałości. Mi się jakoś udało.
Ale ja uważam, że wtedy schudłam tak bardzo, głównie dlatego że się zakochałam na śmierć  😍

Czy któraś stosowała wspomagająco body vacum? takie urządzenie(w siłowni itp).U nas w solarium odpalili, jakas innowacja w odchudzaniu.. Szukam sposobu na efektywne przyspieszenie ćwiczeń ruchowych.Nie mam na nie siły poprotu.  🤔 🤔

No ja chodziałam  na roletix (wiecie, takie rolki masujące, do których się przystawia w różnych śmiesznych pozycjach różne części ciała) i takie coś... nie pamiętam jak to się nazywało... taki rowerek treningowy w którym się pedałuje ubranym w kombinezon z którego jest wyssane powietrze i jest w nim gorąco... Czyli chyba właśnie o to chodzi  😀
Powiem tak: Uważam, że nie miało to najmniejszego znaczenia w moim procesie chudnięcia. Zrzuciłam ogólnie jakieś 16 kg, a chodziłam na te rolki i vacumy w początkowej fazie. Rolki tak - super jędrna skóra, Vacum - nie. Ale może dla mnie to było za słabe, bo te panie z obsługi wrzucały mi największe z możliwych mocy pedałowania, a mi to w ogóle nie robiło, nie pociłam się, a moje tętno wzrastało nieznacznie. Ale podejrzewam, że to dlatego, że ja kupę lat jeżdźę konno "zawodowo" i mam o wiele silniejsze mięśnie nóg niż statystyczna klientka salonu odchudzania.
Nie pamiętam ile dokładnie to kosztowało, ale nie było jakieś bardzo drogie. Karnet na 10 sesji rolki + vacum chyba stocoś zł? Max 120.
To mowisz,że samo vacum nieefektywne? Popytam jeszcze klientow i dziewczyn w solarce jak to wygląda. W każdym razie jakos na wiosne musze sobie coś zapodać na jędrność etc.,no i też nie zrujnować portfela i żeby efekty były w miarę(rozbić te grudki podskórne,bo one naprawdę niefajnie wyglądają,a przez przypadek je przyfilowałam,stojąc pod światło.. bleeee)
a u mnie coś dziwnego się dzieje, ja nigdy ze snem nie miałam jakos problemówm mogłam sie drzemnąć w dzień a w nocy i tak przesypiałam a od kąd jestem na dukanie jakos spać nie mogę, nie śpię w dzień, jestem pojedzona a pomomo tego zanim zasnę mija ok 1h a teraz co spałam 3 h z budzeniem się i wstałam bo spać nie mogę  🤔
repka, a pamiętasz ile za to płaciłaś?
Po powrocie z Danii bardzo boleśnie odczuwam wysokość mojej polskiej pensji  🙁

Nie bardzo pamiętam, ale to było na pewno mniej niż 20zł. Pewnie jak jest w karnecie to będzie taniej.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się