Oj nie wpadaj w panikę, wahania wagi są normalne, do 1 kg ciągle mi się buja w te i wewte, więc nie ma co się martwić, tylko spokojnie robić swoje. Jeszcze nie raz waga się zatrzyma, wahnie itp, nie denerwuj się tym tak, przyzwyczaisz się do tego 🙂 Ja już kończę pierwsze pół razowego z częstotliwością 2 kromeczek dziennie, a w zamrażalniku leżą wisienki do serka, pierwsze owoce od września czekają na mój napad odwagi 😉
Tania Ty nawet nie wiesz jaki ja mam fest nos.Sama nie wiedziałam!Kurczak też mi wychodzi 😁
Piąty dzień uderzeniówki,dopadła ochota na słodkie,pomyslałam co by sie opić colą light :allcoholic:
No i pomroczność mnie ogarnęła,proszę o wyjaśnienie: czy jeśli nie będzie jogurtu 0% a zwykły bezcukrowy 3,0 % to jesli go rozcieńczę to liczy się jako light? Tak wczoraj zrobiłam,co prawda nie był dobry,za to wyszło go razy dwa,zjadłam połowę. Sąsiadka stwierdziła,że co mi z tego,bo skoro bym wypiła cały to i tak wleję w siebie te 3,0 tłuszczu 😁 Jednak mnie chodzi o wyjscie awaryjne w tym momencie(jak mi Tania znowu serki,mleka i jogurty zerówki wyzamiata z półek),czy mleko/jogurt z tłuszczem,mozna rozcieńczyć i będzie light i sie liczy?
Wiem od koleżanki że jogurty naturalne mogą mieć do 3% tłuszczu i tak się chudnie o ile nie je się więcej niż jeden duży dziennie..ja je wole niż te 0% bo sa bez smaku kompletnie, nie rozcieńczaj zjedz po prostu jeden duży a macie jakiś przepis na smaczną rybę?
repkaa czy kalkulator uwzglądnił to ile chcesz schudnąć czy podał swoją wagę jaką proponuje
ja jestem drugi dzień na uderzeniówce i hmm owszem lekko, ale jakoś tak chyba mocno mi dostwiera brak cukru i węglowodanów bo jakaś taka poirytowana chodzę, nie mogę skupic uwagi 🙄
Śledzie a'la matjas(te w zalewie,solone)kupiłam.Wymoczyłam,dodałam ogórka kons.,jajko,cebulkę,odrobine jogurtu,pieprzu i sałatka mi wyszła nawet smaczna 😎 Lena zalicza sie ona do czystego protalu,nie?te śledzie są oki? Jakoś słoikowe bismarcki czy rolmopsy mi nie smakują.
Gdzie mozna dostać bezcukrowy syrop do kawy(normalnie w sklepie czy w zdrowej zywności) i jaki jest najlepszy?(nazwa/marka).Nigdy nie próbowałam.
Lena nie wędzona ryba,śledź solony w zalewie(taki w wiadereczku, matjas),jak sie dobrze wymoczy sól z niego wyłazi. Mogłabyś podać linka tych syropów? Dzięki.
repkaa czy kalkulator uwzglądnił to ile chcesz schudnąć czy podał swoją wagę jaką proponuje
ja jestem drugi dzień na uderzeniówce i hmm owszem lekko, ale jakoś tak chyba mocno mi dostwiera brak cukru i węglowodanów bo jakaś taka poirytowana chodzę, nie mogę skupic uwagi 🙄
Tak, podawałam wagę jaką chcę osiągnąć, a wynik jaki powinnam mieć na końcu to prawie 4kg więcej niż ja chciałam ważyć. Myślę, że to jest spowodowane faktem, że jestem grubokoścista, a to teś uwzględniał test. I możliwe, że te 4kg więcej to waga prawidłowa, bo inaczej mogła by być niedowaga już. Ja to sięwogóle będę cieszyc jak 3/4 celu osiągnę 🙂
Placuszki otrębowe mi dziś nie wypaliły... 😕 Ale mam za to papke otrębową 🏇 2,5kg na minusie, stan na piąty dzień protalowy.Nie widać tego po mnie,rozlazło sie ogólnie.Szkoda,że odwrotnie to nie działa,bo każdy 1 przybrany kg widać(tak mają niskie osoby,przynajmniej ja tak mam :hihi🙂.
Mam pyszny przepis na kurczaka po węgiersku. Podsmażacie na teflonie dużą cebulę (można zrobić na minimalnej ilości kostki rosołowej z wodą), potem dodajecie opakowanie słodkiej papryki, podsmażacie jeszcze kilka sekund (uwaga, lubi się przypalać i wtedy będzie gorzkie), dolewacie wody, dodajecie drób bez skóry, ale z kością i liść laurowy. Gotujecie aż kura będzie miękka, wyciągacie drób, miksujecie sos, wrzucacie drób znów do gara i odparowujecie sos. Doprawiacie solą i czym tam jeszcze chcecie. W oryginalnym przepisie zalewa się to jeszcze śmietaną słodką 30%. Ale bez niej też jest pyszne. Smacznego.
Od rana jestem taka wkur..... no, poirytowana powiedzmy. Jak beczka prochu. W brzuszku grzecznie gotowany kurczak i troszkę kalafiorka. Serka nie wykupuję. Nie wychodzę z domu na wszelki wypadek. Gdybym poszła a serka zabrakło pojawiłabym się na czerwonym pasku w TV. 👿 Czy to może być skutek diety? Taka irytacja? Czy to wahanie nastroju? Jutro będę się rzucała wszystkim na szyję ?
Tania zaiste może tak być,że jutro będziesz wszystkich kochała.Huśtawki nastroju na diecie bywają oj..... Ja zaczynam się wpieniać,że ta uderzeniówka tak marnie idzie(w sensie kilogramów)i że ni chu.. po mnie nie widać.Za wyjątkiem "podbitych"oczu dzisiaj. Obwody sobie jutro pomierzę,może się chociaż tym miło zaskocze.
Madzixx potrawka dozwolona w I fazie. Wrzucasz na patelnię cebulkę, podsmażasz, dodajesz przyprawy jakie lubisz ( ja daję suszone chilli, suszone pomidory, pieprz, kolendrę, kurkumę, imbir ) połówkę niskotłuszczowej kostki rosołowej warzywnej, podlewasz wodą i w tym dusisz sobie pokrojonego fileta, np. dorsza, czy co tam się nawinie. Wychodzi taki bardzo lekki sosik i pikantna rybka.
jestem na etapie największego minusa dla Dukana i jakiejkolwiek diety - pryszczoza :P Moje czoło wygląda jakbym oberwała ze śrutu. 😵 wszystkie toksyny ze mnie wychodza dodatkowo powodując huśtawki nastrojów. 😤 współczuje mojemu partnerowi :P
Jesteś pewna, że to efekt "detoxykacji"? Bo identyczne objawy występują przy zakwaszeniu organiznu, więc interpretacja dowolna... (http://www.proszekdrauera.pl/new_page_6.htm).
Ja od poniedziałku znów na Dukanie, przy czym chcę zrobić 5-6 dni uderzeniówki, żeby się zmotywować na początek, a później przejść na coś innego - konkretnie planuję z mamą tydzień kapuścianej. A po niej mam zamiar stosować przemyślaną dietę MŻ, może z jednym dniem białkowym w tygodniu. Przerabiałam Dukana 2 razy i za każdym razem poległam, więc wiem, że to nie dla mnie. Za bardzo kocham owoce, od czasu do czasu lubię zjeść ciemny chlebek, a ilość nabiału i monotonia Dukana po prostu mi ni służy (o zaparciach już nie wspomnę :-( ). Chciałam to zrobić mądrze, poszłam do dietetyczki i wyrzuciłam 50zł w błoto, bo taki brak profesjonalizmu po prostu powala. Ale, jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa. Spotkałam niedawno fajnych ludzi i wiem, że można to zrobić mądrze. Czekam teraz na rezultaty analizy moich włosów - ma zbadać dokładny stan pierwiastkowy mojego ciała, coś, co jest zupełnie niemożliwe przy zwyłej morfologii. Z tymi wynikami udam się do mądrego doktora który ma ułożyć plan żywienia zgodnie z moim typem metabolicznym, dobrać suplementację itd. Efekty widziałam na mojej znajomej, która schudła jakieś 20-30 kg 🙂 Może w końcu trafię w dziesiątkę, bo od kilku lat błądzę jak we mgle 🙁
Błagam... metabolizm zerowy.. To jak ja mam chudnąć? 😵 Zwiększyć przepisową ilość otrąb?Dwie trzy łyżki jem(owsianych).Które jarzyny szybciej niż inne wymiatają z organizmu?Chyba,ze może jogurt popiję wodą spod ogórków konserwowych i poprawię czymś jeszcze 😜 Ruchu mam sporo,ale może tez zwiekszyć? Juz nie mogę.. Lena ekspertko help....
Myślisz,żeby odrazu tak drastycznie? Chciałam delikatniej,ewentualnie jakaś herbatka typu Figura 1.Dwa dni z zerowym "metabolizmem" to chyba nie jest tragedia jeszcze.No i w końcu nie jem jakichś mega porcji.Białko mnie syci,nie opycham się. Po oleju to ja do wc nie dolecę :emoty232:
Myślisz,żeby odrazu tak drastycznie? Chciałam delikatniej,ewentualnie jakaś herbatka typu Figura 1.Dwa dni z zerowym "metabolizmem" to chyba nie jest tragedia jeszcze.No i w końcu nie jem jakichś mega porcji.Białko mnie syci,nie opycham się. Po oleju to ja do wc nie dolecę :emoty232:
Dolecisz.Parafina- to najłagodniejszy sposób . Wyślizgujący. Dopuszczalny nawet u ciężarnych.
Tania nie kupiłam,apteke mi zamknęli przed nosem,nie zdążyłam(ja w Hucie mieszkam,wiesz... krakowski Bronx),ale mam w domu herbatke Figura,zapodam sobie na noc 😁 Ale skoro twierdzisz,że ten Menthoparafinol bezpieczniejszy,to jutro kupię(tak w razie wu.) i gulnę i skonsultujemy. Mam cichą nadzieję,że z większą ilością warzyw sie ruszy wszystko naturalnie w końcu.... yhhhhhhh.. masakra..