Niewątpliwie dla osób, u których na myśl o diecie włącza się wilczy głód, DD to dobry sposób na odchudzanie. 🙂 Ja nie chcąc przeciążyć nerek stosowałam najpierw 1/1, a później PW cały czas i chudłam tak samo jak na 1/1
Ja też od środy idę na Dukana 🏇 Franciszek już prawie odsadzony od piersi więc mogę zacząć odchudzanie. Strasznie się cieszę, że wrócę do figury sprzed ciąży 😁 (a może i lepiej?🙂😉
A ja się nie spinam jesli chodzi o zaopatrzenie.Będe kupowała na bierząco to na co mi przyjdzie ochota.No może spawkę jogurtów sobie zapakuje dziś do lodówki i jajka. Na te 5 dni uderzeniówki to jakoś szału nie ma z papu(znaczy z przygotowywaniem,pichceniem). I słodzik do kawy sobie zakupiłam i otręby i herbatki ziołowo owocowe.Głównie z bratka,bo wiem,ze przy diecie białkowej mam w pewnym momencie wysyp pryszczy,a bratek zapobiega(i na trawienie wpływa). Otreby się je w uderzeniówce? bo zapomniałam?
No wieeem 😡 Dzięki Tania,ze sie o mnie troszczysz,to bardzo miłe. Dlatego chcę tak delikatnie,bez szaleństw.Tą uderzeniówkę na białku przetrzymam,a potem już mało restrykcyjnie,powolutku.Taki pseudo-dukan. Zobaczymy co organizm na to.Robie badania regularnie.
Ale ja tak tylko troszeczkę... Chociaż przyznam,ze masz świętą rację.Z moimi nerkami nie ma żartów. 😡
No! Ja wtedy zaraz za Tobą leciałam do nefrologa. I się nie przyznałam oczywiście co nawyczyniałam. BTW-mam świetnego nefrologa. Cudownego. Mądrego. Chcesz namiary?
Gienia-Pigwa, Jakoś idzie, ale troche grzeszków popełniłam 😡 Jutro zrobię zakupy w markecie jak będę wracać z uczelni więc może się powstrzymam. O tyle dobrze, że można pić czerwoną herbatę, którą ostatnio pochłaniam litrami.
To ja trzymam kciuki dziewczyny i kibicuję Wam!!! sobie wykombinuje cos innego.Wszak Tania na ziemię mnie sprowadziła,co nie oznacza,ze mam w planie kupować większe portki 😉
Jak tam śniadanko? Ja właśnie jestem po chudym twarożku z odrobiną koperku, płatkami owsianymi i kupą ziół. Było smacznie. Na jutro planuję jakąś pastę jajeczno-rybną. A jak u Was?
mandi Dobra decyzja. Ja też będę wypatrywać najmniejszych oznak problemów zdrowotnych i w razie czego stanowczo przerwę dietę bez mrugnięcia okiem.
A ja nie jem mięsa więc pozostają mi ryby 🙂 Ale nie narzekam. Na obiad miałyśmy (odchudzam się z teściową :hihi🙂 swego rodzaju 'chleb' z otrąb, jajek, twarogu i łososia. Polane jogurtem naturalnym: pychota. Dla mnie ta dieta to żadne wyrzeczenie. Fakt, uwielbiam warzywa, ale pierwsze pięć dni pójdzie jak po maśle.
niestety odmeldowuje sie z dukanowania. w srode w nocy wyladowalam w szpitalu. teraz weszlam po dwoch dniach do domu. niestety dukan narazie nie wchodzi w gre. moj pobyt nie za sprawa diety, ale a propos po tym dniu mialam kreatynine i mocznik ponad norme. czy to od tego dnia bialkowego? nie wiem, ale te wyniki mnie zahamowaly z dukanem. zreszta dwa dni szpitalnej diety mialam.
za was dziewczyny trzymam kciuki!! a ja bede robil bialko plus warzywa, bez uderzen, etc. plus minimalne ilosc wegli, typu kromka chleba na sniadanie.
Ups,to przykra sprawa z tym szpitalem. Wszystko już w porządku?Masz rację,ze dukana odstawiłas w takim przypadku. Ja stosuję "dietę" Nie Żreć Dużo no i odstawilam od wczoraj: cukier,pieczywo(jem tylko deseczki Wasa),makaron,ryż,olej(smażę beztłuszczowo),wieprzowinę,strączkowe warzywa. Zwiększyłam nabiał,dodaję otręby do jogurciku na kolację,a zamiast soków owocowych z cukrem opijam sie colą light. Tania,chyba dukaniem tego nazwać nie można? 👀To raczej nerom nie zaszkodzi.. Chce zwaliś 5-7kg.
o dzieki dziewczyny za porady. 😉 Gieniu rany trzymaj sie i wracaj do zdrowia! :kwiatek: ja musze przyznac, ze nie lece 'pelnym' Dukanem, bo zwyczajnie nie moge. Raczej mam cos w stylu diety wzorowanej na dukanie. Jakie fekty beda? zobaczymy.