Forum konie »

Zdjęcia Naszych Koni cz.IV (sezon 2011)

Precelek - merci :kwiatek:
bemyself - na emerytkę to ona nie wygląda. Nie jeden młody wygląda gorzej!!
wątek zamknięty
Pursat, Nalle

A możesz się tak nie "dziubdziać" ze słownictwem? Jeszcze "kawusi" i "pieniążków" tylko brakuje... 😎

Mogę się tak nie dziubdziać, specjalnie na Wasze, księżniczek, życzenie  😁 Ale nie uważacie, że gdyby napisać, że "chleb winno się szanować", zabrzmiałoby to dość patetycznie? 😉

Szkoda tylko, że bardziej Was irytuje słownictwo, niż włażenie w szkodę.
wątek zamknięty
Pursat, Nalle

A możesz się tak nie "dziubdziać" ze słownictwem? Jeszcze "kawusi" i "pieniążków" tylko brakuje... 😎

Mogę się tak nie dziubdziać, specjalnie na Wasze, księżniczek, życzenie  😁 Ale nie uważacie, że gdyby napisać, że "chleb winno się szanować", zabrzmiałoby to dość patetycznie? 😉

Szkoda tylko, że bardziej Was irytuje słownictwo, niż włażenie w szkodę.

Na szczęście możliwe jest wypracowanie formy wypowiedzi nie zakrawające o wpadanie ze skrajności w skrajność.  😉

A co do włażenia w szkodę, po prostu znam statystyki i staram się w związku z tym być racjonalna. Produkcja zboża w Polsce znacznie przekracza zapotrzebowanie, więc nikomu przez to nie zabraknie, a w Afryce się nie napełni. Jednorazowa sesja na zysk rolnica w zauważalny sposób nie wpłynie, a nie sądzę, żeby nagle cała rv zaczęła sobie robić sweet focie na tym konkretnym polu (przynajmniej, póki Lostak tego nie zrobi, ale nie przypuszczam  :hihi🙂.
wątek zamknięty
Poza tym jeśli ktoś włazi na swoje pole, we własne zboże, to nie rozumiem? Wie czym to "grozi" i sam się na to decyduje.
wątek zamknięty
Pursat , dziekuje 🙂 Musze przyznac 🙂

Plamki na ryjku ma takie jak ojciec 🙂
wątek zamknięty
kenna, bardziej irytuje mnie słownictwo, bo mam gdzieś to, kto i co robi na swoim polu. To może trawy też nie depczmy, bo krówki ją jedzą, a od niej mamy przecież mleczko - też coś, co spożywamy. 😉

Nalle
, ciesze się, że nie jestem w tym osamotniona. 😉

Bischa
, ale czego nie rozumiesz? Tej tragedii, że koń zniszczył tyle chleba? 😎
wątek zamknięty
Bischa[/b], ale czego nie rozumiesz? Tej tragedii, że koń zniszczył tyle chleba? 😎

Ja tam w nieswoje pole nie wjeżdżam. "Położonego" zboża wymłócić się nie da. Dla mnie to po prostu kwestia szacunku do pracy innych. Inna rzecz, że u nas naród taki złośliwy, że wczoraj porysowano mi gałęzią samochód po zaparkowaniu w lesie, dodam że nie zablokowałam żadnej drogi/dojazdu do pola etc. Nie wiem jakby potraktowali takie fanaberie jak deptanie zboża dla kilku zdjęć 😉

Żeby całkiem OT nie było, Czarna vel Le Kuc terenowo:

Też u Was leje ? Myślałam, że na konia się wdrapię dziś, a tu znowu pogoda daje popalić 🙁
wątek zamknięty
wątek zamknięty
taggi   :kwiatek: Emerytka jest z 94 roku, choc miala przerwę, ponoc ponad dwa lata stala zanim ją kupilismy, ale to tak cudny kon, że ciezko mi uwierzyć, kochany w obejsciu, chodzi dobrze, ale przypomniec co nieco trza, ale kochane rude. i co najdziwniejsze jest bardzo pojętna

Agaleon jak ja kocham ciemnuchy  😍 i ten naczółek  😜

Pursatko  nie sadzilam ze jakiejkolwiek koninie tak dobrze w tym kolorze osprzetu, super to wyglada!

co do deptania jakiegokolwiek, ja uwazam ze moje pole, moje zboże, mogę je deptac, robic kregi, albo imprezy, poki szkodze sobie a nie innym 😉
wątek zamknięty
a tu taki w całości :P
wątek zamknięty
armara, a Geronimoo przypadkiem nie w swoje wjechała? Bo teraz już sama nie wiem. 😉 Jeśli w czyjeś, to rzeczywiście nieładnie, natomiast jeżeli do siebie, to jej wola. Może sobie nawet salta w tym zbożu naku*wiać. 😉

bemyself, ale o czym mówisz? Bo nie rozumiem do czego się odnosisz? 🙂
wątek zamknięty
Pursat
Nie wiem, ja wypowiedziałam swoje zdanie  tylko i wyłącznie, prowadzenie śledztw nigdy mnie nie fascynowało  😁

Agaleon
Pod siodłem wyglada o niebo fajniej, myslałam, że na drugim zdjęciu to jakiś inny koń  😡
wątek zamknięty
Pursatko najmocniej przepraszam, stare oczy sie pomylily  🙇

chodzilo mi oczywiscie o oblednie wygladajacego konika Armary
wątek zamknięty
bemyself
Dziękuję bardzo  😡  :kwiatek:
BTW równiez mam klacz z rocznika 94 i również parę innych jej równolatków - moim zdaniem to bardzo fajny rocznik  😎
wątek zamknięty
armara, powtórzę się ale zdjęcie piękne i rząd- zjawiskowy 🙂
wątek zamknięty
BTW równiez mam klacz z rocznika 94 i również parę innych jej równolatków - moim zdaniem to bardzo fajny rocznik  😎

Zgadzam się! 🙂
wątek zamknięty
Tak wygląda kary koń codziennie padokowany 10-14h na dobę  😎
wątek zamknięty
W czasie deszczu dzieci się nudzą ;p

by Jessy  :kwiatek:
wątek zamknięty
Jessy jest genialna 🙂
wątek zamknięty
wspaniale zdjecie Espada!

a kary kon przeuroczo wypłowial 😉
wątek zamknięty
A takie dzisiaj z jazdy sobie wykadrowałam :-)

wątek zamknięty
Cejloniara, piękny jest 😍
wątek zamknięty
Dzięki Burza 🙂 miłe, że komuś podoba się tak, jak mnie 🙂

Teraz jak już wskoczyłam na powrót na wędzidło to sen z powiek mi spędza ogłowie! Bo to, to jest jakaś mielonka pffifoska bleeeh no i o cud naczółkach śnię 🙂 wątek galeria ogłowi okupowany 🙂🙂
wątek zamknięty
Widzę tylko, że paski zaplątałaś 😉 obejrzyj galerię ogłowi 🙂
wątek zamknięty
Cejlonara co to za oryginalne wodze ?  😁
wątek zamknięty
To są chyba Parelliowskie - NH.
wątek zamknięty
Burza no własnie jak zsiadłam i poszłam na prawą stronę konia strzemię zawinąć to dopiero zobaczyłam, że pasek podkardlany mi się zakalapućkał.

Demonowa, to są wodze linowe, od Pana Podkowy. Bardzo lubię ich używać, jakoś tak mi się dobrze trzyma, wygodnie i lubię to, że są cięższe od zwykłych. No i już przywykłam do lin. Nie wiem, co w nich takiego oryginalnego.
wątek zamknięty
Ponownie Con Contadorek :*:*

wątek zamknięty
Jessy jest genialna 🙂

Ale bez takiego modela, nie byłoby efektu. Mój ulubieniec najpiękniejszy. 😍
wątek zamknięty
Agaleon: nieźle ciśnie to Twoje  😉
espana: rozciągnął się jak atakujący gepard, albo coś  😀
iwona9208: no już przyznaj się, że Ci się odplamiacz wylał nie chcący  🙂

i moje, portretowo:

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.