Forum konie »

Końska rewia mody cz. V (2011)

u mnie 15 eskadronów, 4 anky i jeden euro star 🙂 razem 20szt.. 
plus zamówiony levander u Klami  :kwiatek:
i jeszcze mam z dwa plany na styczeń 🙂

Amarotsa - gdzie są zdjęcia ja się pytam  🤬
Zairka to samo!!
wątek zamknięty
Sei ciekawie 😀😀
Cierp1enie no nieżle
xxagaxx policz mistrzu 😀

brunatnakiedyś już tu wrzucałam  😁 no ale jeżeli nalegasz ^^ Kilka poszło już w świat i kilka innych doszło.

zdjęcia z lipca
doszły: anky ruby, rafblauw,cotton lemon, cotton fango, hortensja, ES blueberry
ubyło: 1 Anky Seagreen, chocolate, pebble,sunshine, ,red, alt rosa,,grey,ES Stripe,

czyli 34? jeżeli o czymś nie zapomniałam + 5 dralonów, 2 kantary eskadrona i tyle?

Anky:

No i klusek z dziś w Dralonie burgundy/navy i owijki navy (navy-green) 🙂

Które wrzucić do szmato? Nie mogę się zdecydować  😁
Ale jest straszny jeżeli chodzi o zrobienie mu dobrego zdjęcie 🙁

wątek zamknięty
Według mnie drugie 🙂
wątek zamknięty
sei, No wiem, że nie grzech, chętnie bym sobie więcej sprawiła, ale czasami dochodzę do wniosku, że wypadałoby kupić coś dla siebie, a nie tylko dla konia. Bo co z tego, że czaprak ładny, jak jeździec nie ma w co się ubrać?  😁  No i poza tym musiałabym mieć chyba drukarnię pieniędzy żeby spełniać swoje szmatoholiczne marzenia.
Ja mało jeżdżę, więc 6 spokojnie wystarczy, a latem nie ma problemu z ewentualnym praniem, bo wszystko szybko wysycha. Nie piorę po każdej jeździe, ale też nie czekam, aż wszystko będzie zupełnie sztywne.  👀 Ale znam mnóstwo osób, które wrzucają czaprak do pralki dopiero wtedy, gdy wygląda jak szmata (dosłownie). A najbardziej mnie zastanawiają ludzie z końmi za kilkadziesiąt patoli jeżdżących w brudnych, rozprutych czaprakach. Konia za 40 tysięcy mają, a nie stać ich na kilka czapraków, pralkę i proszek do prania?  🤔wirek:
wątek zamknięty
Julia - drugie piękne

a kolekcja Anky jest cudowna  💘
wątek zamknięty
Juliadna - ah,już Ci to kiedyś pisałam. Kolekcja Anky nie cudowna, tylko przeprzeprzeobłędna !  😍
Ja ten rok kończę z 31 szmatami 🙂 (w tym dwa są w drodze.)  Może się coś wiecej uzbiera w przyszłym roku 🙂
wątek zamknięty
sei, liczby liczbami ale coś dawno nie pokazujesz swojego Despa w żadnych szmatkach! Kiedyś było częściej!  🤬

zalcia97, teraz, kiedy sprzedajesz konia, pewnie Ci się jeszcze szmatoholizm nasila, nie? Takie wydarzenia źle na to wpływają, tak jak przerwy w jazdach, oj źle...  😀

juliadna o Twoim zbiorze to już się może nie wypowiem, zwłaszcza, że oprócz niego zazdroszczę Ci też siwego, który łapie za oko i na którym wszystko dobrze wygląda  😍

Boże drogi, były czasy, kiedy dla mnie posiadanie 3-4 czapraków na jednego konia to było szaleństwo.  😎
wątek zamknięty
juliadna, moim zdaniem drugie, ale nie wiem jaki w rzeczywistości kolor ma ten dralon, bo na każdym zdjęciu jest inny 🙂 No i kolekcje masz konkretną, nie powiem. Super.

U mnie skromnie, ale są inne wydatki. Jak wygramy w totka, zrobię gigantyczne zakupy. Po nowym roku skład się uszczupli (o 3 pewnie), ale na razie mamy wynik 8: 2 Anky, 2 polopady, 1 cotton, 3 microfasery (+ 2 polary, 2 kantary z uwiązami i 4 komplety owijek). Do pełni szczęścia tak naprawdę brakuje mi 10 rzeczy.

Też nie rozumiem sztywnych od brudu czapraków. Nie musi to być przecież jakieś firmowe cacko - można dorwać coś taniego na zmianę. Jakby nie patrzeć, czaprak ma chronić przed otarciem, wchłaniać pot, a taka szmata może tylko powodować dyskomfort.
wątek zamknięty
Anderia hmm, tak,bo co chwilę zmieniam zdanie 😀 Myślę sobie: a może go zostawię,będę ujeżdżenie śmigać ! Ale po chwili myślę rozsądnie,że chcę się też rozwijać wyżej skokowo i jak sobie myślę,że muszę go sprzedać ... 🙁  to idę kupić szmaty 😀 One działają na zły humor,niestety.
emptyline no,często na zawodach nawet się widzi, jak jakieś wyższe klasy to takie szmaty mają pod siodłem czasem,ze masakra  😵  aż wstyd w tym wyjechać  😁
wątek zamknięty
Ja kupiłam: Burgundy, Berry i Apricot - nie mogłam się zdecydować. Miałam wielką nadzieję, że ten Burgundy będzie obłędny na karym, a jednak nie powalił mnie na kolana. Może to wina paskudnej pogody dziś? Za nim go puszczę w świat ubiorę go raz jeszcze i zawinę owije dla dopełnienia.
wątek zamknięty
One działają na zły humor,niestety.

Dlaczego niestety? Zawsze to jakaś odskocznia. 
Minusem jest dopiero to, ile kosztują. Najdroższy nałóg świata  🙄
wątek zamknięty
Anderia  właśnie to miałam na myśli  😁  Fajnie,że sobie odskoczę na chwilę jak ujrzę go na koniu czy w łapkach  😜  Ale odkąd weszłam w szmatoholizm moje oszczędności zaczęły się zmniejszać w tempie błyskawicy  🤔  Zawsze umiałam coś odłożyć, uzbierać dużo. A teraz? Jest kasa->Jest szmata->Nie ma kasy  😀iabeł:
wątek zamknięty
Mocno kiepskie ale widać 😉
takie kiepskie, bo za duze, nic nie widac bo nie ma :P
wątek zamknięty
zalcia97, za rok już koniec świata, więc i tak nie ma na co oszczędzać.  😎
wątek zamknięty
Anderia, powodów jest kilka. między innymi to, że dawno nic nie kupiłam. do pokazania mam raptem dwa czapraki 😉 cały czas do czerwca/lipca obiecałam sobie, że nie wsiądę w nic innego jak ujeżdżeniówkę czy rajdówkę. a wszystkie czapraki poza jednym mam skokowe/wszechstronne. także niestety na nowe foty trzeba poczekać, chyba, że w nowym roku uda mi się wreszcie kupić coś DL (mam już swój typ 😉 )

a apropos tego, że trzeba czasem coś sobie kupić... odkąd zmieniliśmy stajnię i mam o połowę mniej wolnych funduszy niż wcześniej. cóż... stawiam właśnie na siebie 😉 i tak wielu rzeczy w garderobie mi brakuje, ale niestety końskie szmaty są sezonowe co wymusza pewne zakupy.

plan mam ogólnie taki teraz, żeby trzymać się linii kolorystycznych. czyli u mnie połączenia granatów, czerwieni, brązów, szarości i ewentualnie zieleni 😉
ma ktoś może zdjęcie prawdziwe cottona bronze? z jednej strony mi się podoba z drugiej w cieniu robi się chłodny i kojarzy z corianderem...  🤔wirek:
wątek zamknięty
Zairka ślicznie 💘 Fajnie wygląda! Bo zawsze była taka chudziutka. Tylko powiedz mi co ona ma takiego poprzypinanego do wędzidła?
wątek zamknięty
wodze thiedemanna 😉
Grota zawsze chudzinka? Ona juz z 1,5 roku jest taka własnie aż za tłusta 😁
wątek zamknięty
Powiedzcie, że kasztanowi będzie baaardzo brzydko w superieur navy-ice. Tylko jedno kliknięcie i będzie mój  😍
wątek zamknięty
Zairka o ja nie wiem jak ja patrze 😁 ale teraz jeszcze bardziej się zaokrągliła.
wątek zamknięty
teraz jest juz przesadnie gruba 😁
wątek zamknięty
Zairka meeega cudownie <3 !  😍

Ja ten  rok koncze z liczba 18 czaprakow na koncie.. chyba bedzie trzeba zrobic troche wieksze niz 'male' przemeblowanie :P
wątek zamknięty
natt92 byłam święcie przekonana że masz ich więcej  😁 A kiedy zobaczę Twoją dziewczynkę w Dralonie burgundy/navy  😍 ?
wątek zamknięty
ahawa, będzie tak o. jak dla mnie zbyt błękitnie...
wątek zamknięty
sei dobre i 2 szmatki  😉
wątek zamknięty
Juliadna no bo było ich wiecej  😡 ale w ostatnim czasie w swiat poszly 4 szmatki :P
A w dralonie zobaczycie nieldugo 😉 czekamy na ładna pogode i od razu chcialabym obfocic komplet ES rosado-navy  😜
A Ty siwulka juz nam pokazywałas w tym dralonie?  🏇
wątek zamknięty
natt92 tak pokazywałam 🙂

wątek zamknięty
julianda wybacz, przegapiłam chyba ;c
slicznie  😜 ładnemu we wszystkim ładnie  🏇
tez kupowałas ten dralon z konika? <sory za  🚫 >  😡
wątek zamknięty
Ja rok kończę z 7 (chyba) szmatami : 2 Anky (Aquarius, Fuchsia), 2 niciaki (cream i olive), łezką blassgrun, cottonem Apricotem i microfaserem navy. Do tego jedna derka Nici, jeden kantar, skrzynka navy-berry i komplet owijek anky. Ale w planach na najbliższy czas jest kilka jeszcze szmat także sądzę, że w przeciągu miesiąca liczba pójdzie w góre🙂
wątek zamknięty
natt92 nie, nie z konika.Ale też dłuugo czekałam.
wątek zamknięty
sei, ja mam Bronze w domu, mogę go jutro obfocić 🙂

Zairka, bosko!  😍
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.