kujka - 100 kolejnych lat z okazji rocznicy ! 🙂 a mi z Murkiem mija... 5,5 roku. Kiedy to minelo 🙄 arivle - trzymam kciuki za Ruda !
u nas tez gruda dzisiaj :/ sniegu za malo, zeby bylo miekko. Wiec niestety tylko stepik i kilka zaklusowan 🙁 Ale za to odpicowalam z Blow konisko - grzywa wreszcie przerwana, bo juz lump zapuszczony byl :P
U nas też podłoże zamarzło, ale na jednym czworobku dało się potuptać. Za to wiatr okropny wiał i trening był krótki, bo mi trenerka zamarzała. Kucyk miał bardzo zły dzień. okropnie leserował przy każdym ćwiczeniu. Pysk otwarty, łeb w górze i ciągła walka. (nie wiem co mu odbiło, bo w poprzednim tygodniu był jak masełko, a ja skakałam z radości po każdym treningu) Pewnie gdybym była sama, to puściłyby mi nerwy, ale niezwykły spokój koleżanki z ziemi przeszedł na mnie. Później ona wsiadła na chwilkę, żeby przejechać się w moim nowym siodle, a przy okazji sama pomęczyła kombinatora i konik był bardzo zniesmaczony, że wsiadł na niego lepszy cwaniak 😎
Ehhh, jutro ma być zimniej, czyli zrobi się niezły kamień 🙁 ja chcę wiosnę! Kucyk masowo zrzuca sierść, może to coś oznacza 👀
Jasnowata mój ma już letnią 😀. A ja u mojego zmyłam glinkę i wet mówił że jego ścięgno jeśli będzie tak się szybko leczyć to w marcu wracamy na jazdy 😀 💃!
Arivle super !! Bardzo się cieszę, że pozytywne informacje. Ani się obejrzysz, a będziecie szaleć 🏇 A u nas było mroźnie, ale za to było piękne słonko, dało się pojeździć ( chociaż miejscami ślisko po wczorajszych deszczach ). Zawitał również do nas Bogdan, okazało się, że siodełko leży akurat, troszkę trzeba tylko podnieść tylny łęk. Dawno nie spędziłam całego dnia w stajni i bardzo było mi to potrzebne, relaks i siła na następny tydzień 😉 Mamy nawet parę fotek z tego chilloutu 😀
Jasnowata mój ma już letnią 😀. A ja u mojego zmyłam glinkę i wet mówił że jego ścięgno jeśli będzie tak się szybko leczyć to w marcu wracamy na jazdy 😀 💃!
a co ze sciegnem twojego zwierza sie stalo ? Pytam, bo moj tez po kontuzji.
a ja mam znowu fotki nowe 😁 z wczoraj i dzisiaj. Chyba was zasypie 👀
Jasnowata nasze kuce też zrzucają "futro" na potęgę 😉 poza tym moim ogrom odbija 😉 także chyba.... wiosna idzie!!! 😅 🏇 a cóż ze ścięgnem?
my na szczęście mamy halę 😀 także jeździć się da 🙂
ostatnio moje chłopaki tak rewelacyjnie chodzą, że normalnie mam ochotę całować ich po kopytkach 😍 wczoraj oba luźniutkie i współpracujące jak nigdy normalnie 🙂 a z Siwym dzisiaj podskakiwaliśmy sobie lekko i powiem, że jak go przekonać na początku to idzie 😉 ale z niego skoczka nie będzie, bo za każdym razem go trzeba przekonywać 🤣
kilka zdjęć sprzed dwóch tygodni 🙂 dostałam i jak obiecałam to się chwalę 🙂
Atamanka,Angeel, Cierp1enie dzekujemy bardzo :kwiatek:
szam no wlasnie, przeciez ja tak niedawno go kupilam! Do dzis jak sobie uswiadamiam ze W KONCU mam konia, wydaje mi sie to jakies totalnie niesamowite 🙂
mialam to samo, wiec wiem co przezywasz. my juz 3,5 roku po kontuzji. Wszystko jest ok, ale nadal (czasami chyba az przesadnie) kontroluje stan nog i dbam jak tylko moge 😉
U nas zmiany,zmiany,zmiany.W sposobie jazdy,ustawieniu.I po wizycie nowego dla nas kowala-mega pozytywnie 💃. A jutro wsiądę na dużego konia 👀 :hihi🙁od 2004r. jeżdżę w zasadzie tylko na arabach 😁 )
Kąciku Rekreanta witaj ponownie w ten piękny niedzielny poranek 💃! 😀 W związku z dzisiejszym przypływem entuzjazmu i zapału do pracy ogłaszam wszem i wobec, że wracamy z Flasiokiem do pracy! Koniec z zimowym lenistwem, wiosna tuż, tuż, my oboje zdrowi, więc pora najwyższa się ogarnąć po 3 miesiącach (! :zemdlal🙂 nicnierobienia. Koniec gadania, uciekam do stajni. Miłego dnia wszystkim 😀
A tak jeszcze na szybko wrzucam screena z naszej ostatniej jazdy sprzed przerwy- olaboga, kiedy to było- 20 listopada?! Daj Bóg chociaż takie podłoże jak tego dnia 🙄
wendetta - mam nadzieje ze pogoda i podloze wam dopisze. U mnie pieeekna pogoda, ale sniegu troche i gruda, wiec tylko stepowac mozna 🙁 A ja zamiast jechac do stajni musze sie uczyc ! 🤦
to ja sie jeszcze pochwale fotkami z wczoraj :P Mam tyle zdjec ze nie moge sie zdecydowac wiec was zasypie 😀iabeł:
Fantazja - ja tez zimy nie lubie. Tzn jeszcze jak jest duzo sniegu ze mozna jezdzic to ok, ale tak jak bylo wczoraj to blee. A dzien wczesniej miekkie niezle podloze 😵 Averis - heheh, mnie tez :P I nie wazne ze kon ma 9 lat (juz!) i moglabym startowac, skoro kasy i trenera nie ma 🙁 Chingis - pol roku na pastwiskach, potem powolny powrot do pracy. Po roku zaczynalismy pierwsze zagalopowania.
ja chcialabym powiedziec, ze nic tak dobrze nie robi jak hipoterapia 😂 siedzialam na Rudej pierwszy raz od... hmm.. 2 miesiecy? powiem, ze nie pamietam 😡 dodam tylko ze Ruda jest obecnie bez podkow juz tydzien (przymusowo bo sie rozkula i kowal dopiero jutro bedzie) pierwszy raz od 3 lat i nie kuleje 😅 co mnie bardzo cieszy 😉
wendetta - mam nadzieje ze pogoda i podloze wam dopisze. U mnie pieeekna pogoda, ale sniegu troche i gruda, wiec tylko stepowac mozna 🙁 A ja zamiast jechac do stajni musze sie uczyc ! 🤦
wykrakałaś! 😉 pogoda super, ale temp ok 0 st, więc... na maneżu gruda. Wobec tego wybraliśmy się na 1,5 godzinny spacer w ręku do lasu- górki, pagórki, chaszcze- zawsze to jakiś początek powrotu do formy 😉 Nie wiem tylko czy bardziej dla niego czy dla mnie 😉 (dawno się tak nie zmęczyłam!)
Dziś w końcu zaliczony pierwszy wspólny teren w składzie Ja,Napar i moja kumpela ze swoim kucem 🙂Teren bardzo udany,moje konisko nawet fajnie popracowało,a ja miałam do kogo się odezwać.Uracze Was zdjęciem sprzed dwóch tygodni kiedy to kumpela również wpadła ze swoim żeby się pobawiły i żebyś pojeździć na padoku.
Lanka nie przerażaj mnie, że nawet na łące nie da się lonżować 🤔 To gdzie ja pójdę z młodym 👀 [/quote]
Mirek pojechał na łąkę i, jak to określił, miał wrażenie, że jeździ po posadzce. Jak wyjechałam z Rudą w teren ok. 12, to w sumie kłusa były ze 2 minuty. Reszta stęp i wyginanie. Ok. 14 puścił padok i z Siwym nawet zagalopowaliśmy, ale też tak na słowo honoru. Generalnie - lipa.
Laski, nie mam nawet kiedy nadrobić Kącika i pokomentować Waszych zdjęć i wpsiów :emot4: :/
Baj de łej, ktoś wie co u Raven i Smoka? Dawno nie było jego zdjęć 🙂
Żyjemy żyjemy :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: Dzieciak, tak jak inne dzieci ma teraz ferie 😉 Tzn. od ok. 2 tygodni ma całkowicie wolne, a wcześniej były tylko sporadyczne jazdy i lonże. Najpierw oddaliśmy siodło, potem na kowala czekaliśmy, bo mieliśmy trochę problemów kopytowych, a dodatkowo ja się skupiłam na pisaniu swojej pracy inżynierskiej. Kowal już był, praca napisana (jeszcze "tylko" obronić 😵 ), więc teraz czekamy aż będzie mniej twardo (teraz zupełnie nie mam gdzie jeździć, jest u nas totalny beton :/) i do roboty (bo z mięśni opadł baaardzo 🙁 ). Ale jak nadejdzie wiosna, to nadrobimy 😉 Zdjęć nie mam żadnych niestety... Ale jak zrobi się cieplej to będzie ich przesyt 😁
No i gratulację dla Duszyny za dzielność 😀 Jaki macie teraz plan na wsiadanie?
Zaczyna się wiosna. Sciągnełam dzisiaj konia spienionego i odciętego od rzeczywistości z wybiegu. W zeszłym roku to sie zaczeło później. Chyba w maju dopiero. A w tym już w lutym? 🙁 Jak on tak będzie biegał,szalał, nakręcał się i napalał to nie dożyje wakacji ,bo sie zajedzie 🙁 A akutualnie nie dostaje praktycznie WCALE owsa 🙁 🙁 No wyżaliłam się... Eh
Losia - Ruda nawet roztrenowana super wyglada 🙂 Zawsze mi sie podobala 🙂 Burza - tez go uwielbiam w tym kolorze 🙂 Mamy jeszcze czapraczek do kompletu 😜 Dawaj zdjecia !