Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Mi wszystko jedno, po takiej ilości deszczu to wolę śnieg niż sam mróz bo potem się jedzie 20km/h i bez hamulców..

Jeździłam dziś.. Piorek po 20 min przypomniał sobie, że przecież on się BAŁ HALI 😁
wątek zamknięty
Angeel, ja tez nie widze sniegu i sie ciesze. mam nadzieje ze przez najblizsze 9 miesiecy go juz nie zobacze!!

na to bym nie liczyla niestety. chyba ze sie wybierasz na dluzej do Syrii :P
wątek zamknięty
u nas znowu zawierucha i śniegiem daje :/
szkoda, że ja jestem od tej pogodny mocno uzależniona
a takie piękne plany miałam  😤
wątek zamknięty
E tam, czapka, kaptur, derka na nery konia i hajda!
wątek zamknięty
Burza - no jasne, ze mozna tak. ino zeby podloze jeszcze bylo zdatne do jazdy :P
wątek zamknięty
W lesie zawsze się da 😉
wątek zamknięty
przyjedz na warmie i mazury to sie przekonasz, ze jednak nie zawsze ;P
wątek zamknięty
Burza- o jak ja bym chciała by tak można było. Niestety jestem zależna od dziecka i nie mogę dopuścić do przeziębienia. Kiedyś jeździłam w deszcz, śnieg. Teraz już nie - a hali brak.
wątek zamknięty

Strucelka
polonez a mama? skąd jesteście? powinnaś pokazać go gdzieś na ścieżce, jest obłędny

a mama to Bela (hucułka wyłapana z dzikiego stada bez papierów niestety)

z Oskarem planuje pojeździć w tym sesonie na zawody skokowe, a co do ścieżek to z chęcią  bym spróbowała, Oskar w terenie pójdzie wszędzie gdzie ja chcę jest b. odważny i szybki  😜

ps. A taki hc z jednostronnym poch. mógłby wg. brać udział w ścieżkach?
I gdzie najbliżej Śląska takie ścieżki się odbywają? (kurcze jakbym miała więcej miejsca to bym zrobiła niektóre przeszkody, ale szkoda mi pastwisk  :cool🙂

Darolga - Ja nie muszę niczego udowadniać, Tobie i Twojemu koniowi również  😀
Nie mój cyrk nie moje małpy. Masz trenera przecież, który może (a nawet powinien!!!) pojeździć jakiś czas na Twoim koniu i coś z tym zrobić. Mimo wszystko życzę powodzenia.

ps. z chęcią przyjmę tego konia, skoro miałby być za darmo...  😜

jakby coś to pw

ciups a u nas właśnie zaczęło sypać śniegiem, ooooo nie a ja dzisiaj w teren jadę brrrrrrrrrrr 🏇
wątek zamknięty
a u nas piękna pogoda więc albo konie, albo jadę do decathlonu do sąsiedniego miasta (u nas nie ma) po jakiś polar i bluzkę polo 🙂
wątek zamknięty
U mnie też pogoda całkiem ładna, ale liczyłam na to, że nie będzie mrozu...  🤔
wątek zamknięty
A ja jestem chora i nici z jazdy  🙁
A chciałam Freemaxa Milusi wypróbować na Alkazarku  🏇
wątek zamknięty
Tristia, uuuu to nie dobrze, widzę że na zwolnieniu jesteś
jak chcesz to ubierzemy jutro Gą we freemaxa jak Aga pozwoli

a ta pogoda jest okropna, podłoża do jazdy nie mamy  👿
a mi się chce jeździć  🏇
wątek zamknięty
Tristia-kuruj sie 😉
Fantazja-podloze jest, nawet swietne, ale musisz w koncu wyjsc z kobyła poza ujezdzalnie.Maks 10 minut stepa od stajni jest super mech  😜 No i las tuz pod nosem 😀
A freemaxa bierzcie kiedy checie 😉
Polonez-tak, rudy to SP-matka xśl, ojciec xx.On wyglada jak slazak a ma temperament folbluta  😁
wątek zamknięty
Tristia - dużo zdrowia życzę  :kwiatek: kuruj się

Achaja - u nas +9 stopni 🙂

wątek zamknięty
Cierp1enie, Milusia-  :kwiatek: Mnie chyba na ostatniej jeździe przewiało.
Nasturcja-Renata- Dlatego jeździłam właśnie w czapce nie w kasku (ale jak widać i tak nie pomogło i zatoki jak się patrzy  :icon_rolleyes🙂.
Fantazja- Mnie to jutro też nie będzie w stajni, więc Milusiowe siodło innym razem wypróbuję.
Na Fantazji siedziało mi się w nim świetnie, ale muszę zobaczyć na moim koniu, bo nosi zupełnie inaczej i wrażenia też mogą być inne 😉
To jeszcze z ostatniej jazdy:
Na Fantazji:

I na Gą (dla niewtajemniczonych przypominam że Alkazar ma kilka pseudonimów jak Gąbi, Gą itp. 😉):

Pozdrawiamy :kwiatek:

wątek zamknięty
Tristia, pamietam ze juz kiedys tlumaczylas, ale... dlaczego Gąbczak?
wątek zamknięty
Kujka- Alkazar- Baltazar (Baltazar Gąbka- była taka bajka), Gąbka, Gąbi, Gą 😉
wątek zamknięty
Patrząc na royalla dochodzę do wniosku, że czas wyciągnąć mojego z folii 🙂

i jednak dziś nie jadę do stajni :/ dziecko mi się rozchorowało  😤 za to pojadę zakupić sobie coś w decathlonie
za to we wtorek jadę na cały dzień i nie ma zmiłuj 🙂
Dziś Lovecrulove ruszy Skocza więc pewnie relacje mi zda jak chłopak chodził 🙂 mam nadzieję, że obędzie się bez buntu
wątek zamknięty
ej ej ej a tak w ogole to mam Gilka juz 2,5 roku!  😍 😍 😅
nie mam zadnych zdjec aktualnych wiec wstawie tylko takie o wyciete z filmiku:

Kocham ta paskude i nie wyobrazam sobie po 2,5 roku zeby go nie bylo  💘
wątek zamknięty
kujka - wszystkiego najlepszego dla was  😅
wątek zamknięty
U mnie obecnie słońce 😀

polonez kurde, szkoda że Bela bez pochodzenia 🙁 w takim razie mogłabyś startować, ale raczej poza konkurencją, bez wliczania się do rankingu do Ogólnopolskiego Czempionatu Koni Huculskich.
Najbliżej to masz małopolskę albo świętokrzyskie. W świętokrzyskim są zawody w Sielcu pod Staszowem (k/Kielc) 25-26 czerwca. W małopolsce są zawody w Nielepicach w maju, Regietów (okolice Gorlic) 28-29 maja i Rudawka Rymanowska 26-28 sierpnia.
Z tego wszystkiego najbardziej polecam Sielec, wspaniała organizacja, widoki i... nagrody 😁

Ja znów planuję dziś przetrzepać Likierowi tyłek, tym razem na lonży 😁
wątek zamknięty
W Wro piękne słońce i czyste niebo, ale podłoże  😵 Ja chce na ujeżdzalnie 🙁
wątek zamknięty
u nas pięknie świeci słońce, ale wieje tak mocno że się dzisiaj nigdzie nie wybieram 😕 😕
wątek zamknięty
Strucelka - no szkoda, szkoda bo klaczka urodziwa i śliczne źrebaki dawała  😜

ja dzisiaj wzięłam łatka na spacer do lasu, ale gruda wszędzie się zrobiła i nawet galopować się nie dało.
A chłopakowi przydałoby się wygalopować.

Pogoda za oknem piękna, ale wiatr tak paskudny, że dzisiaj mimo 3 kurtek i 2 par bryczesów przemarzłam na kamień  🤔
wątek zamknięty
u nas zmarźlina.  🙄 więc skończyło się rumakowanie. Za to wymierzyłam grzbiet Złociaszka dokładnie i wyniki nieco mnie zaskoczyły.  🤔wirek: Zawsze myślałam, że to taki przeciniak, wąziutki jak źrebak, ale okazuje się że ma ponad standard  😲 poszerzenie będzie jednak solidne  🤔wirek: ja myślałam, że to będzie jakaś lekka kosmetyka  😲
wątek zamknięty
[center]Chciałam wam wszystkim bardzo gorąco podziękować, bo revoltowe kciuki na prawdę działają cuda. We wtorek zaczynamy terapię i jeśli dobrze pójdzie to za miesiąc Ruda będzie już galopować. Podkujemy się i jeszcze będziemy latać  😅[/center]
:kwiatek:
wątek zamknięty
kujka, to już 2,5 roku? Rany jak szybko zleciało. Dużo zdrówka dla Gila i zadowolenia ze zwierza dla ciebie;]
wątek zamknięty
arivle super!!! Wszystko się już teraz uda, zobaczysz  :kwiatek:

Co do tematu podłoża i pogody, u nas mróz, zimno... Ujeżdżalnia w nocy poległa, gruda totalna, dopiero koło południa trochę rozmarzła... Ale za to w terenie idealnie 🙂 Fajna ekipa nam się zebrała, ścieżki miękkie, bez lodu, to na szerszej dało się pogalopować troszkę... Wspaniałe uczucie, puścić zwierzakowi wodze i niech sobie idzie, byle z życiem 🙂 Pierwszy raz w tym roku totalny luz!
wątek zamknięty
U nas też zamarzło. Na padoku gruda, na łące twardo, na trasach beton, w lesie udało się zakłusować tak z 5 minut. A koń kuty na cztery. Swojej bosej nawet nie próbowałam brać. Może przez noc napada śniegu.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.