Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Lov- :kwiatek: a jak tam Gadzinka? 🙂
Salucha-dziekuje  :kwiatek:
xxmalinaxx-zatem czekam  z niecierpliwością na wasze fotki  😉
Zu-miło mi, ale nie czego az  tak zazdroscić  😉 To zwykły rudy konik o sporym temperamencie  😉 😜
Ty tez masz fajnego zwierzaka, tylko bardzo mało go pokazujesz  🤬
Efka-nawet nie wiesz jak sie ciesze, że w jakis sposób mogłam się przyczynic do czyjegos szcześcia  😀
I oczywiscie cały czas tak po cichu zazdroszcze Ci tej Masziny  😜 😉
Magdzior-dziekuje  🙂Fajnie, że u Ciebie sie tak pozytywnie poukładało i ze trafiłas na młodziana-owocnej współpracy wam życzę  :kwiatek: Koniecznie zdawaj relacje z postepów
RioBravo-nogę złamałam pod koniec czerwca, ale naszczescie bez odłamków i w jednym miejscu, obyło sie bez komplikacji.Mam zespolenie dynamiczne. Drut śródszpikowy i sruby jeszcze mam miec przez ok rok, powoli zaczynam normalnie funkcjonować. Ja zaczełam wsiadac szybko, bo juz w sierpniu, ale mna sie nie sugeruj  😉 Konsultuj takie rzeczy ze swoim lekarzem, tym bardziej, ze masz złamanie w kilku miejscach. życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia  :kwiatek:
wątek zamknięty
Burza może jutro się uda bo wczoraj zapomniałam aparatu do stajni zabrać...

Anaa niestety nie całkiem mój, stoi w miejscu gdzie ja robię za instruktora i tak wyszło, że nim nie miał się kto zająć, ja nie miałam konia do jazdy i tym sposobem trafiliśmy na siebie, więc póki co się poznajemy potem będziemy pracować i jak się uda przygotować to może i coś postartujemy razem, baardzo bym chciała🙂

efka siodło i jeźdźca na grzbiecie miał, ale w międzyczasie zmienili się właściciele ośrodka, wiec tak naprawdę do konca nie wiadomo kto i co z nim robił, ale z tego co już widzimy to nie umie nic więc wszystko będzie trzeba od początku zaczynać powolutku i stopniowo,

A dzisiaj byłam w odwiedzinach w Bolęcinie i u Reszki🙂😉 Z jednej strony brakuje mi jej, ale ma się dobrze, niech sluży kolejnym osobom, któe będzie mogłą nauczyć tego czego mnie nauczyła. Oczywiście zarośnięta już jak niedźwiedź polarny jakby szykowała sie na mrozy -20, ale miło było ją odwiedzić🙂
wątek zamknięty
Magdzior-cos z tym zarastaniem jest,  bo moj tez sie ofutrzył okropnie mimo, ze derkowany juz od dawna  😵

Mam nadzieję, ze nie macie nas jeszcze dosyć  🙄 ale dostałam absolutnie fantastyczne fotki z zawodów  😍
autorką jest Ada Szewczak
fotki są z zaskoczenia, nie miałam pojecia, ze ktoś nas foci i chyba dzieki temu wyszły tak fajnie, bo jak ja zaczne pozować to  😵 😂

wątek zamknięty
milusia, wklejaj, wklejaj więcej...
wątek zamknięty
milusia cudne  😜 więc jak masz więcej to wklejaj śmiało🙂

A Reszka zawsze tak zarastała, dlatego zima przy niej to była mordęga z czczeniem, suzeniem itd. kolejnej bez golenia bym chyba nie przetrwała, Fundik na szczeście ma w tym temacie inne zdanie zarósł w sam raz i mam nadzieję, żę więcej nie planuje🙂
wątek zamknięty
milusia, jaie fajne przytulaski 😀 Gadzina super,mimo że ostatnio ma jakieś odchyły i próbuje pikować w dół na jeździe, ale wybijam mu to z główeczki. Trener przyjechał do nas w międzyczasie zanim wyruszył dalej, i śmiał się, że teraz to Rudemu można tylko przeszkody podnosić, bo wszystko ma opracowane w jednym kopytku 😁

Magdzior, bardzo fajny młodziak, wygląda na grzecznego 😀 powodzenia z nim! A co z Reszką teraz?
wątek zamknięty
Lov bardzo fajny jest, szybko się uczy i jak troszkę nabierze mięśni to może całkiem fajny się zrobić bo narazie to taka chudzinka, ale trzeba mu poukładać w główce bo momenty buntów jak coś jest nie po jego myśli również ma i wygląda jakby był nauczony, że tak mu wolno wiec będzie trzeba mu wytłumaczyć, że jednak nie zawsze musi byc tak jak on chce🙂 No to jeszcze jedno zdjęcie z tamtego dnia ale już właśnie po zmianie strony, co mu się bardzo nie podobało, czyli w wersji złośnik:

A Reszka została w Bolęcinie w sumie zbyt wiele do roboty nie ma narazie wsiada na nią jedna osoba i co mnie zdziwiło jest zachwycona🙂😉) Dowiedziałam się, jaki to super koń, jaki czuły na łydki, jak ładnie skręca i super się zatrzymuje, ale.. no właśnie ale że nerwusek🙂 coś tam wspólnie skaczą może do odznaki się przygotują. Miałam możliwość mieć ją oficjalnie na własność, ale z racji, że nie wiem co będzie za rok czy dwa czy byłabym w stanie ją utrzymać i zapewnić jej wszystko czego potrzebuje nie zdecyduję się na to póki co, a startów i tak już planowałam jej oszczędzić, to wielki stres dla niej a i tak już doszłyśmy bardzo blisko do granicy jej możliwości. Zobaczymy jak sytuacja potoczy się dalej i co właścicielka będzie planowała z nią zrobić jeśli nie będzie miała dla niej jeźdźca itp..
wątek zamknięty
xxmalinaxx, wstaw zdjęcia z zawodów, dawno nie było Muskata w kąciku 😜

Magdzior, powodzenia z nowym kopytnym 🙂
wątek zamknięty
Z facebooka wnioskuję, że Precelek ma nowe śliczne zdjęcia z Bohunem i jeszcze się nie chwali  😀
Magdzior fajny młodziaczek, niezłe wyzwanie 🙂
Lov Twojego Rudzielca już tu dawno nie było!
Milusia tymbardziej zazdroszczę-pomimo że temperamentny to tak wyglądacie  😜
A ja mało wstawiam bo nie mam 😉 Dzisiaj cyknęłam kilka telefonem na hali (niestety tylko telefon mam do dyspozycji, aparat wysiadł był  😤 )
Więc to raczej nie jest zadowalające:

😉
Podjęłam dziś inicjatywę wyjazdu w teren, uzbroiłam się w kask i czarną, zostałam przepytana w stajni czy mam telefon i o której wrócę i pojechałam. Nie zdążyłam przejechać 20 min i zaatakowały nas jeleniaki (znowu  👿 ) Dostałam serię bryków po plecach, zad miał chyba wyżej niż łeb (z tego co zdołałam wyczuć). Wróciłam do stajni dzielnie się trzymając, zsiadłam przywiązałam przed boksem-szukam szukam i nic... cośtam wypadło więc wsiadłam na plac i znów zaczął wywijać (ewidentnie niezłośliwie tylko z dyskomfortu). Zsiadłam, puściłam na halę-wytarzał się i chyba samemu udało mu się wydrapać bo po kilku minutach przestał wyczyniać  😁 Nienawidzę tego robactwa, potwornie męczące.
A w ogóle, to usłyszałam ostatnio że mój koń jest tłusty, a dziś patrząc na niego nie mogłam się nacieszyć tym, że wystarczy że cmoknę a on sobie raźnie kłusuje po całej hali, w końcu mu nie widać żeber i jest taki zadowolony z życia i już zgłupiałam- czy ja go za bardzo kocham czy faktycznie jest tłusty  👀 . Same powiedzcie:

Wybaczcie bezmięśniowość (klasa maturalna, tak to będzie wyglądało do czerwca pewnie  🙄 ) i kadr-myjka jest pochylona, a ja nie chciałam wyjść na idiotkę robiąc rumakowi zdjęcia na myjce  😁
edit:
Atamanka chyba kiedyś pytała o jego ruch, a akurat mi się załadował filmik:
wątek zamknięty
zujest idealny 😉 jest z czego rzeźbić😉
tłuszczyk jest zawsze na plus moja np . wygląda tez jak ludzi z tej reklamy opon
wątek zamknięty
Co to są jeleniaki?  😲 Pierwszy raz słyszę... I robale, o tej porze roku? Wujek google mówi, że to grzyby...  🤔
wątek zamknięty
lenka1z hehe dziękuję  :kwiatek:
kenna to może ja złą nazwę znam? Wcześniej też o nich nie słyszałam, dopiero jak nas dopadły i z pierwszego terenu wracałam obok konia a nie na 😉 to zostałam doinformowana. Są to takie pajączki ze skrzydełkami, włażą w ogon lub długą sierść i podobno bardzo łaskoczą. Słyszałam też, że zdarza się po nich, że ogon ropieje. Jak dla mnie to nie łaskotały a bardzo drażniły/bolały. Mam niejasne wrażenie, że na łaskotki reaguje inaczej  🙄 .
edit: też mi się wydawało że już ich nie powinno być-dlatego pojechałam. Ale na własne oczy widziałam jak toto zakopało się w naszym mamucim futrze i nie zdążyłam złapać  😡
wątek zamknięty
myśle że chodzi o jelonki takie zwierzątka😉)))  🤣
wątek zamknięty
Takie jelonki nie wchodzą pod ogon i nie atakują 🤣
wątek zamknięty
Kto tam wie te jelonki  😁 Właśnie koleżanka się mnie pytała jak wróciłam czy ja tak nazywam jelenie i czy to właśnie stado wściekłych jeleni spowodowało że wróciłam tak szybko  :wysmiewacz22:
wątek zamknięty
Milusia rewela zdjęcia  😜

Zu piękny rudy ale chyba mocno się już futrzy co? (kocham pluszaki  😜  😍 )

Ja dostałam sesję niespodziankę od Dominiki Frej forumowej MsCarmen
poznałam też forumową Ninevet i może załapię się tez na jakieś foteczki od niej  👀  😁 mega spontaniczną jesienną niespodziankę jeszcze tych fot nie ogarnęłam ale może jak volta nie ma dośc to coś wrzucę  🙂
ni zgodę autorki potrzebuję  😉
wątek zamknięty
Okrutnie się ofutrzył i najchętniej bym go ogoliła, ale trochę się boję że przedobrzę  🙄 Jest nie-odczyszczalny i nie-dosuszalny 😉
Co do jego piękności to bym aktualnie polemizowała, ale baaardzo dziękuję 😉  :kwiatek:

Pokazuj pokazuj, ja widziałam tylko pojedyncze u Dominiki na facebooku, koniecznie muszę zobaczyć resztę  💘
wątek zamknięty
no przepraszam nasza stajnia jest centralnie w lesie i podczas galopu wpadły na nas jelonki .....
ale pod ogon nie wchodziły heheheh niezły ubaw ma teraz z tego że nie doczytałam  🏇
wątek zamknięty
A mnie jeden ogoniasty dzisiaj w pole wywiozl, bo galopowalismy sobie radosnie, jelonki (sarenki 😉 ) tez, z tym ze one przecinaly pole. Chwile pozniej zawracalam kopytnego z misji 'biegnijmy za jelonkamiiiiii!', widac chcial spontanicznie dolaczyc do stada 😉
wątek zamknięty
Dostałam pozwolenie od MsCarmen  :kwiatek:  tak więc...  😍 chwalę się moim jesienny Pluszakiem  🙂

wątek zamknięty
Precelek cudo  😍

muszę sobie koniecznie zorganizować zimą sesję z moją gadziną w śniegu

A ja się oficjalnie zakochałam we freemaxie. Koń chodził cudownie: obszerny, energiczny stęp.
Na lekką łydkę wypruł takim kłusem, że girami machał aż miło. Niestety musieliśmy na kilku krokach poprzestać ale i tak  🏇
wątek zamknięty
piękne!!!!!!!!!!!!!
wątek zamknięty
Precelek, ale kolory! 😜 Piękne te Wasze Frejowe sesje 😍

Zu, bardzo fajny kasztaniak! Wy w Sawance teraz stoicie? Jak Wam się mieszka? 🙂

archeo, póki jestem w stajni, możemy się umawiać na pożyczanie 😀 strasznie się cieszę, że Tunisowi przypasowało. A jak Tobie się siedziało?

Ja niestety na rv mam bardzo mało czasu, ale pochwalę się tylko, że właśnie dziś stuknął nam z Duszkiem rok 😅.
Wiem tyle, że jestem w Dziadzie zakochana po uszy, tyle się nauczyłam w przeciągu tego roku, że głowa mała. I chcę uczyć się dalej 😅
wątek zamknięty
Archeo dzięki  :kwiatek:
ojjj sesję śniegową załatwcie sobie koniecznie  ja na pewno jakąs zaplanuję zimą  😍

Amnestria koloryyy  😍 jesień  💘

najciekawsze że dzisiejsza sesja była w 100% inicjatywą  MsCarmen i Nine (ninevet)  :kwiatek: dowiedziałam się że dziewczyny robią spontan i chcą przyjechać do mnie i mojego pluszaka jadąc autobusem do stajni  😁 Dominika Frej nawet musiała mnie ubrać na te foty bo nie przygotowana byłam  😂
wątek zamknięty
Precelek rewelacja 😍 Zawsze mi się podobała Wasza para, pamiętam jaki to był ból jak zablokowałaś galerię na gronie dla nieznajomych  😁
czy ten naczółek ma serduszka?  😜

archeo Tobie też było wygodnie? Nigdy nie widziałam tego siodła na oczy, ale na zdjęciach wygląda tak... Kanciasto 😉 Jak uzbieram na ujeżdżeniówkę to chyba się skuszę na przymiarkę, tyle dobrych opinii 🙂

amnestria W Sawance 🙂 Wciąż super, choć zaczęłam widzieć jakieśtam wady-co oznacza że już znam tą stajnie, a to mnie cieszy 🙂 Raaany już rok z Duszkiem? Przecież Ty kilka miesięcy temu wstawiałaś zdjęcia po kupnie  🤔 gdzie się podział czas?  🤔  Gratuluję rocznicy!  :kwiatek:
wątek zamknięty
Zu nie żartuj   😁 bardzo mega mi miło  :kwiatek:
naprawdę miło mi słyszeć, tymbardziej że od jakieś czasu mam pewnośc że trafiłam na konia mojego życia, taki numer jeden, rodzyneczek.  😍 arcywyjątkowy pod względem charakteru. Np. dziś, nie był w terenie przy naszej stajni 1,5 roku. Mogłam wyjąc go poza teren ośrodka, postawić na środku lasu kazać stać i cykać fotki a wyprowadzić go z równowagi może chyba tylko wybuch granatu  🤔wirek:
Smutno tylko mi, że tak późno zaczęłam się ogarniać z tym naszym jeździectwem i nie od początku umiałam dbać o niego tak jak powinnam. Zastanawiam się jak cudownie byłoby gdybyśmy spotkali się teraz, a nie tych kilka lat temu..
O ile inaczej by wyglądała ta nasza historia, przede wszystkim nasze wspólne umiejętności jeździeckie. Nauka jeźdźca szkółkowego samouka i koń po przejściach w rekreacji to  chyba jednak nie najlepszy zestaw. Cieszę się że wogóle udało nam się tyle wypracować  🙂   wszystko dlatego że udało mi się trafić na wspaniałego trenera. No ale tak chyba zawsze jest że pierwszego konia się psuje i uczy na swoich własnych błędach 😉

p.s naczólek nie ma serduszek :P to ręczna rymarska robota  💘
wątek zamknięty
Szczerze to brakowało mi poduch z przodu. W kłusie latałam jak worek kartofli (pocieszam się, że to przez za długie puśliska  :hihi🙂 ale koń był zachwycony więc się będę musiała wjeździć.

amnestria jeśli można to bym je jutro pożyczyła na 17.
Mamy "trening" i muszę się poważnie zastanowić nad rozmiarem. Nie wiem czy 17  nie jest trochęza duża

I oczywiście gratuluję rocznicy. Oby było ich jak najwięcej 😀
wątek zamknięty
Precelek wow, zbieram szczękę z podłogi. Zdjęcia są prze, prze boskie. Szczęściara!
wątek zamknięty
Precelek to on jest z rekreacji i na nim zaczynałaś? To dokładnie tak jak u nas 😁 I do tej pory pluję sobie w brodę za niektóre głupoty które z nim robiłam, za wszystkie błędy. Ale wiem, że to wszystko było tego warte i że to właśnie jest koń życia. Nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie bez niego, a będzie stosunkowo niedługo, już teraz ma niecałe 16 lat... (oczywiście niedługo w sensie kilku lat, ale skoro te 6 odkąd go znam minęło tak szybko...)
wątek zamknięty
Precelek, żebyś wiedziała ile razy sama o tym myślę, ile mniej czasu i błędów by człowiek poświęcił.. 🙂
Dostałam kilka zdjęć z ostatniego treningu, przed robieniem zębów, bardzo dla mnie trudnego.

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.