Z facebooka wnioskuję, że
Precelek ma nowe śliczne zdjęcia z Bohunem i jeszcze się nie chwali 😀
Magdzior fajny młodziaczek, niezłe wyzwanie 🙂
Lov Twojego Rudzielca już tu dawno nie było!
Milusia tymbardziej zazdroszczę-pomimo że temperamentny to tak wyglądacie 😜
A ja mało wstawiam bo nie mam 😉 Dzisiaj cyknęłam kilka telefonem na hali (niestety tylko telefon mam do dyspozycji, aparat wysiadł był 😤 )
Więc to raczej nie jest zadowalające:

😉
Podjęłam dziś inicjatywę wyjazdu w teren, uzbroiłam się w kask i czarną, zostałam przepytana w stajni czy mam telefon i o której wrócę i pojechałam. Nie zdążyłam przejechać 20 min i zaatakowały nas jeleniaki (znowu 👿 ) Dostałam serię bryków po plecach, zad miał chyba wyżej niż łeb (z tego co zdołałam wyczuć). Wróciłam do stajni dzielnie się trzymając, zsiadłam przywiązałam przed boksem-szukam szukam i nic... cośtam wypadło więc wsiadłam na plac i znów zaczął wywijać (ewidentnie niezłośliwie tylko z dyskomfortu). Zsiadłam, puściłam na halę-wytarzał się i chyba samemu udało mu się wydrapać bo po kilku minutach przestał wyczyniać 😁 Nienawidzę tego robactwa, potwornie męczące.
A w ogóle, to usłyszałam ostatnio że mój koń jest tłusty, a dziś patrząc na niego nie mogłam się nacieszyć tym, że wystarczy że cmoknę a on sobie raźnie kłusuje po całej hali, w końcu mu nie widać żeber i jest taki zadowolony z życia i już zgłupiałam- czy ja go za bardzo kocham czy faktycznie jest tłusty 👀 . Same powiedzcie:
Wybaczcie bezmięśniowość (klasa maturalna, tak to będzie wyglądało do czerwca pewnie 🙄 ) i kadr-myjka jest pochylona, a ja nie chciałam wyjść na idiotkę robiąc rumakowi zdjęcia na myjce 😁
edit:
Atamanka chyba kiedyś pytała o jego ruch, a akurat mi się załadował filmik: