Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Fantazja, nigdy wysokich konkursów nie chodziła ja tam jeżdżę a raczej jeździałam tak dla siebie. Ale proferorka z niej jest moją juniorkę uczyłą od podstaw i prawie zawsze jej błędy wybaczała ale tez nie jest koniem który śłepo idzie na parkurze trzeba na niej trochę myśleć i jechac do przodu bo inaczej zasypia  i to nawet w połowie parkuru 🙂
wątek zamknięty
Baffinka to fakt, prezent urodzinowy jak nic! Ale przyznać trzeba że Barak jest ostatnio ostoją miłości i cierpliwości.
Dzionka a no wypracowałam. Ile to łez i rozczarowań po drodze było  🤔 dobrze, że w końcu się dogadaliśmy  😍
Mąka Nasturcja-Renata, xxflygirlxx, Atamanka dziękuję!  :kwiatek:
Faith u nas w stajni też są konie, dojazd komunikacją też jest i jakby ktoś się dobrze zakręcił, to i za friko by pojeździł i dupka bladziuśka. Wszystkim za daleko albo inne kozy w nosie mają  🙄
Gosic bo my mamy teraz time of our lives. Nie wiem, jak to się stało, które z nas dorosło, może obydwoje? to koń mojego życia  🙂
Burza następnym razem będzie jeszcze lepiej. Mam nadzieję  😀
Alice wysyłam Ci mego maila na gg, poproszę fotencje  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Fantazja dziękuję! dostałąm takiej głupawki podczas przejazdu, że nie mogłam przestać sie rycholoć  🤣 a potem jak mi dziewczyny przed przeczytaniem wyników powiedziały, że będę na dekoracji, to nie wierzyłam.  😉
wątek zamknięty
_kate a no wlasnie! kozy w nosie jak nic  😁 dzizas, zebym ja jeszcze byla na studiacha nie na etacie, to sama bym luzakowala i grosza na jazdy nie wydala 🙂 ale narzekac kazdy potrafi, ze nia ma koni, nie ma instruktorow, ze daleko, drogo i wszystko na raz. a kupa! sie chce sie ma🙂
wątek zamknięty
juliadna, juz kiedys pytalam ale nie dostalam odpowiedzi - czemu jezdzicie na chambonie? czemu trener (?) rowniez?

ae, a co to za mlodziak, opowiedz cos 🙂

_kate, gratuluje 🙂 kiedy nastepne zawody?
wątek zamknięty
A ja odwiedziłam moją księżniczkę w końskim raju 🙂 Wygląda naprawdę świetnie, wcale a wcale się za mną nie stęskniła (czego nie można powiedzieć o mnie) 🙂
Urlop jej służy. A jutro będzie doktor (wreszcie) i zdiagnozujemy co jej jest i ile ma tam zostać, więc trzymajcie kciuki !!!!!!

[img]https://lh4.googleusercontent.com/[/img]
[img]https://lh6.googleusercontent.com/[/img]

🙂
wątek zamknięty
o jaaa  😜 ale jej musi być tam dobrze  😁
trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
wątek zamknięty
croopie, cudownie tam jest🙂
wątek zamknięty
kujka odnoszę wrażenie, że juliadna już Ci na to pytanie odpowiadała, ale moze umknęła Ci odpowiedź
wątek zamknięty
Endurka, o, to poszukam w takim razie jeszcze raz. dzieki! 🙂
wątek zamknięty
croopie wow, ale ma kobyła terenu do hasania 😀
wątek zamknięty
MsCarmen, oj ma, szkoda, że nie może hasać... Ale jutro się wszystko okaże 🙂
wątek zamknięty
croopie to trzymam kciuki za kobyłę! 🙂
wątek zamknięty
Angeel, Atamanka, Dzionka, Kujka już się spowiadam. Gniade to 6letnia kobyła zajeżdżona jakoś w zeszłym roku, trochę walnięta i niewiele umiejąca  👀 Pracuję z nią niecałe 2 miesiące.
Atamanka dawaj coś nowego!
croopie ile ja bym dała za takie pastwiska  😍
wątek zamknięty
Forta, Nasturcja-Renata, Atamanka, incognito, Dzionka, Mąka, Fantazja - dziekujeeeeemy  :kwiatek:
Burza - potrety ? Mowisz, masz ! :P

i portret samego Mariana, bo ja zostalam ucieta :P

Arimona -  :kwiatek: Zapraszam zatem do Olsztyna 😀
xxfligirlxx - kurde, nie przypuszczalam ze az takie poruszenie tu zrobie 😀 Dziekujemy  :kwiatek: A pomysl - jasne ! Ja tez go tak naprawde troche sciagnelam :P  👀
juliadna - dzieki 😉 Ale sie usmialam z helidzoptera 😀 Genialne 😀
mtl - ale dzieciak Ci fajnie rosnie 🙂 Fajne fotki, zazdroszcze Ci krosow ! A z bananem - mega 😀
croopie - aaaaale tereny  😍 A nie odparza Ci ie od ochraniaczy jak caly dzien w nich stoi na pastwisku ?

to jeszcze jedna wyscigowa 😉

zdjecia autorstwa Hessy  :kwiatek:
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, dobry wybór z tym ojcem arabem 😀

Jak to określił go p. Kostrzewa: "Samotna półkrew".  😁
wątek zamknięty
ae dostałaś ją do zrobienia? Pokaż więcej zdjęć, fajnie się kobyła zapowiada 🙂 A ja nawet mam jakieś aktualne zdjęcia, ale nie mogę się ich na maila doprosić. Na pewno wstawię jak zdobędę 😉
wątek zamknięty
Waldka pod siodłem nie było już daawno, więc troszkę nadrobię zaległości. Załapaliśmy się całkiem przypadkowo do zdjęć robionych przez fotografa kompletnie nie związanego z końmi. Dlatego zdjęcia są raczej artystyczne  😉 Lepszych nie posiadam, gdyż nie ma chętnych do uwiecznienia naszych poczynań. Aktualnie twardo szykuję się do zawodów, a co z tego wyjdzie - zobaczymy. Koń złoty śmiga jak nigdy  🙂

wątek zamknięty
a ja mam całe złoże portretów by Kasia Kluba  :kwiatek: wszystkie są boskie, wiec nie mogę sie zdecydować

wątek zamknięty
Forta, co to za kantarr boski? Beige może? Chcę taki sam!
wątek zamknięty
Angeel i tak nic z tych baniek nie wyszło 😁 Masz jeszcze jakieś foty?
Forta Twój Rudy jest niesamowicie fotogeniczny 😜
wątek zamknięty
Dzionka to stary flax, tylko światło tak pada
xxflygirlxx rudziak robi takie miny, że chichram się do monitora
wątek zamknięty
Aaa, fajnie wyszedł. Chcę wreszcie zobaczyć rudziaka na żywo! A ty mnie wcale nie zapraszasz, phi ;P
wątek zamknięty
Forta -  😍

tulipan - szkoda że tylko tyle 🙂

croopie - kobyła świetnie wygląda, chyba jej służy ten urlop 😉

A ja dzisiaj pojechałam sobie L-kę na regionalkach u nas. Wczoraj się zdecydowałam (bo miałam nie jechać), uznawszy, że zamiast jechać do lasu czy po zawodach rzeźbić na placu to sobie pojadę czworoboki. Trochę się cykałam, bo Rambosz po ostatnich akcjach działa na mnie jak płachta na byka, a Faust świruje i robi piruet z ucieczką do tyłu na widok białych płotków w ogóle. Rok temu nie mogłam jeździć na placu, kiedy stał czworobok  😁  A na dodatek konie wczoraj łaziły w karuzeli tylko w ramach odpoczynku po skokach weekendowych.

I uwaga uwaga - oba mnie zaskoczyły, bo tak jak Rambol czworoboku nie deptał od dwóch lat, tak poszedł przejazdy jego życia chyba, był cudowny, luźny, świetnie się prowadził i L-kę wygraliśmy  😁  W P jechało mi się jeszcze lepiej, ale przez jego inwencje twórcze typu caplowania, zagalopowania (wynikające z wyprzedzania moich próśb, ale to raczej u niego pozytywny objaw) ujechaliśmy tylko niecałe 58%.
A Faust wszedł na ten czworobok, co prawda w niektórych miejscach wyraźnie usztywniał się na widok płotków, stoliczków sędziowskich itp, ale i tak dosłownie czułam jak pokonuje strach, pozwala się prowadzić, i miał niezłe momenty. W L - nieco ponad 57%, jestem dumna. Tym bardziej że nigdy wcześniej nie wszedł nawet na czworobok.
Jutro mają zasłużony dzień wolny, czyli padoczek, trawka i ewentualnie karuzela 🙂
wątek zamknięty
Forta rudy jest strasznie fotogeniczny. Super zdjęcia! 🙂

croopie ale tam Twoja kobyła ma raj 🙂 Cudowne pastwiska!

tulipan więcej, więcej!
wątek zamknięty
Gosic gratulacje!
tulipan więęcej!

A Reszka jest ostatnio tak turbo Reszką, że brak mi słów, w niedzielę się wyszalała w terenie, wczoraj tylko padok + spacer a dzisiaj skokowo. Dawno tak nie rwała do przodu, ale co ważne skakała świetnie, jeśli tylko byłam w stanie ją niego ogarnąć i ustawić na odpowiednie tempo. W ogóle nie wydaje mi się, że już w czwartek zawody bo tak śmiesznie w środku tygodnia (z racji, że w weekend są u nas eliminacje do OOM w wkkw i przed nimi muszą byc zorganizowane zawody umozliwiajace kwalifikacje...).
Tak więc zobaczymy mam nadzieję, że nie wytarga mnie zbyt mocno na tym krosie 🏇 i to samo życzenie mam odnośnie ujeżdżenia i w czwartek jadę też treningowo sam ktosik Hiramem zobaczymy co z tego wyniknie.
wątek zamknięty
Angeel i tak nic z tych baniek nie wyszło 😁 Masz jeszcze jakieś foty?

Maaaaaam  😎 Duuuuzo  😜
wątek zamknięty
No to dawaj. 🏇
wątek zamknięty
Atamanka w sumie to tak, nie miał kto się nią zająć.  Gdyby trafiła do kogoś mądrzejszego to fajne konisko by było, a tak to cóż.. będziemy pomału rzeźbić 😉
Forta piękny 🙂
Magdzior powodzenia na zawodach!

Kajtek obecnie się lonżuje i chodzi na spacery na oklep  🙁,  więc jeszcze trochę Młodej
coś z pierwszej "wspólnej" lonży :P

i jeszcze jedno z ostatniej jazdy
wątek zamknięty
No to dawaj. 🏇

Wrzuce zaraz do ZNK, zeby tutaj tak nie zasmiecac :P
wątek zamknięty
croopie o rany jakie tereny! raj dla koni!
Forta pięknego pyska ma to Twoje konisko 🙂

idę w poprzednie strony, mam ogromniaste zaległości 😲
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.