Nasturcja - Renata - dziękuję bardzo :kwiatek: Jeśli chodzi o Fausta to też jestem w niego zapatrzona 🙂
baffinka - ruda jest boska! Rambol jak najbardziej zdrowy, rozpieszczony do niemożliwości, wygląda jak milion dolarów i w terenie lubi sobie bryknąć żeby się pozbyć balastu 😉 A na zwykłych jazdach, kiedy go zmuszam do roboty jakiejkolwiek, tak ostatnimi czasy zaczął mi się ujeżdżać, zrobił się dużo bardziej przepuszczalny (wiem, nie ma się czym zachwycać, ale po tylu latach w szkółce i kiepskim dzieciństwie to nie jest koń który sam z siebie będzie z chęcią współpracował, trochę go trzeba poprzekonywać i do ruchu naprzód, i do kontaktu i całej reszty. A ostatnio udowadniał mi, że może się pociągnąć wyżej i zmiany w seriach czy inne trudniejsze elementy są w jego zasięgu, tylko mu się zwyczajnie nie chce. A i tak mnie zaskoczył in plus). Po prostu świruje, bo nawet czymkolwiek w tym sezonie nie zdążył się zmęczyć jeszcze. A zaczął przecież super, pierwszy start w sezonie i na dzień dobry wygrywaliśmy. Przejdzie mu, bo zawsze przechodzi 🙂
_kate - strasznie fajnie czytać Twoje zachwyty nad Złociszem 🙂 Gratuluję i oby tak dalej 🙂 No i zdjęcia jego koniecznie wstaw!
Mąka - super zdjęcie
Dzionka - udanego treningu i jak będziesz mieć zdjęcia to koniecznie pochwal się Dzionkiem
_kate gratulacje 🙂 Pokaż zdjęcia Barkasa z zawodów
Dzionka dziękuję :kwiatek: Radzimy sobie coraz lepiej. Tzn. koń szybko progresuje (gorzej ze mną). Szybko chwyta nowe elementy. Ogólnie - Kasia konia chwali, na mnie krzyczy, ale bilans wychodzi na + 😉 A teren, to się jeszcze zobaczy kiedy będzie 😉 Jak po pierwszym treningu? Z kim jeździsz?
Mąka śliczny koń. Koniecznie pokaż więcej zdjęć!
Angeel powtórzę się, ale naprawdę wypasione zdjęcia 🙂 Na 3 i 4 Marian jak wściekły wygląda z położonymi uszami 😁
Angeel szalejecie na tych łąkach, super 😜 A koń jaki zaciekawiony bańkami! ae w jakim wieku "dzieciak"? Całkiem poważnie wygląda, bardzo mi się podoba 😉
oj dawno nas tu nie było. Pamiętacie nas jeszcze? Ja jakoś na grzbiet konski nie wsiadam ale dalej moją ekipę dzieckaków "trenuję" tzn nadal bawimy sie w mini skoki. Junior wyrósł mi już na senira, juniorka przegoniła mnie wzrostem córka Po dwóch latach juniorka znowu wystartowała w zawodach na Rudej i teraz już poważniejsza, mniejszy stres i poszło super przejechała mini LL na czysto a potem jeszcze miała szczęście i wylosowałą pierwsze miejsce i dostałą swój pierwszy pucharek. Kamilek jechał LL i L w pierwszym miał czysto ale w drugim chyba go trema zjadła i dojechał do 3 przeszkody ale i tak bywa. A dzisiaj zadzwonił do mnie że ma nogę w gipsie (skręcona kostka) i jak narazie lipa z zawodami. NO i teraz ja będę musiała wsadzić moje cztery litery na konia. MOże to mnie jakoś nakręci na nowo do jazdy chociaż dobrze mi na ziemi 🏇 I to jeszcze na dwa konie bo Ruda do jazdy i nowy nasz nabytek który kupiliśmy z myślą o dzieciakach i zawodach.
No dobra trochę foteczek Kamil i Ruda trenują Juniorkana zawodach
KAmil
A to nasza nowa kobyłka Kora
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] za duzo zdjec- do 10 na posta
aszka pierwsze zdjecia z zawodów to LLka? Ładne🙂pogratulować startu. Angeel z bańkami extra foty 😀 galopady tez niczego sobie 🙂 ładnie Ci konisko wyrasta. kate swietny kucu🙂 ile ma wzrostu? Nie do końca sie orientuje,jezdzisz go tylko czy jest Twój?
Napar już się jak wnioskuje po jego zachowaniu dobrze czuje,wiec jutro wieczorem idzie pod siodło.
Gosic, dzięki, ale trening nie był udany 😀 Tak jak się spodziewałam, po takiej przerwie Dzionek oszalał jak zobaczył przeszkody i pędził jak dziki, a ja sierota przez 3/4 jazdy nie umiałam go skrócić jak wpadł w cug :/ Masakra, dawno nie byłam tak zmęczona po jeździe. Na razie się załamuję ale pewnie za dzień lub dwa da mi to niezłą motywację do dłubania na drągach do upadłego. A zdjęcia będą dzięki wspaniałej cioci maab ale to pewnie za kilka dni dopiero 🙂
ae, co to za dzieciak? Całkiem przystojny 🙂
Angeel, boska jest ta sesja!! Taka zielona i wesoła 😀 Zdjęcie na wyścigówkę chyba jest moim ulubionym 🙂 No i bańki super, tak jak i u nas 😀
Nasturcja-Renata, po pierwszy treningu tak jak pisałam wyżej - ŹLE 🙂 Może jedyny plus taki, że Dzionkowi ewidentnie chce się skakać, ale ja nie umiem tego przekuć w jakiś sensowny obrazek. Po płaskim miodzio, ale jak tylko widzi przed sobą cokolwiek wyższego niż drąg na ziemi to już nie ma zmiłuj się :/ No nic, do roboty trzeba się wziąć i nie narzekać 🙂 Fajnie, że ci tak Żar progresuje, nie spodziewałam się szczerze mówiąc, że z niego takie ładne konisko wyrośnie! I jakie szlachetne do tego 🙂
Brzask, rudy jak to rudy, ale dobrze, że ty jesteś już cała i zdrowa 🙂
Angeel super zdjęcia ! bardzo ożywiły ten wątek ! 😎 A propo zawsze chciałam mieć sesje bańkową 🙂 kiedyś się doczekam.
aszka gratuluje 🙂 Brzask no i czad że już pracujecie 🙂 A teraz Lolek 🙂
Dzisiaj miał zły dzień do pracy, nie chciał przyjąć kontaktu zawalał się, rano była kaszana wzięliśmy go jeszcze raz jeszcze przed obiadem ,to już trochę lepiej. Może za 2 tyg jak na niego wsiądę będzie już lepiej chodził. Po jeździe namówiłam Beatkę aby koło niego stanęła a ja zrobię foto go szmaciarni i tak się rozkręciłyśmy że z pół godziny robiłyśmy foty 😎 tu kilka z nich : (Diadem jutro wychodzi na padok , za dwa tyg wracam to znów zacznę wsiadać 😍 )
O rany ile pięknych zdjęc 😍 wybaczcie, że nie będę wymieniac imiennie bo wszystkie są piękne, cudne i w ogóle więcej dawajcie🙂
Dzionka powodzenia w treningach, teraz na pewno będzie coraz lepiej🙂
A ja paaaadam, dziś na Hiramie na krosie, w sumie skacze chłopak wszystko, ale ja się już oduczyłam jeżdżenia na koniach aż tak do pchania, więc trzeba się na nowo przyzwyczaić, zobaczymy może coś z tego wyjdzie😉
Angeel mogę ściągnąć pomysł z bańkami? 👀 No i oficjalnie zostajecie jedną z moich ulubionych par 🙂 juliadna siwy jaki romantyk na ostatnim 😉 _kate gratki! 😅
Nasturcja-Renata dziękujemy za pamięć, Agr ma sie nieźle, dostał dzisiaj drugi zastrzyk, chodzi równo, ze skokami jeszcze poczekamy, ale treningujemy się ujeżdżeniowo dzielnie, a humor mu dopisuje jak zawsze. A z Żara robi sie coraz przystojniejszy młodzieniec 😀 mtl cudny siwy Brzask czemu meiliście przerwę? po Twoim wypadku? wszystko już ok?
Alice Chonsu jest piekny i ciesze sie bardzo ze przeszlyscie ten swoj najwiekszy kryzys i znowu startujecie, bo rzeczywiscie jest co pokazac! Dzionka Biedzie dobrze! Jeszcze teraz po przerwie na pewno nie bedzie taki elastyczny, dobrze ze plecki juz ok ze mozecie skakac🙂 Ja wczoraj mialam po prostu trening zycia na siwym, naprawde super chodzil i to byl moj pierwszy trening od roku, i pierwszy nasz wspolny. A dzisiaj - ten sam kon - ten sam trener i ledwo poklusowalismy bo juz od siodlania byl w kiepskim humorze i 80% treningu to byl step. 🤣 Maka czy dobrze mi na facebooku mignelo ze moze twoje laciate przyjedzie do WawY? trzymam kcuiki zeby sie udalo! Angeel super pozytywne fotki! strasznie fajne macie te tereny - tez chce. 🏇 Blondek tylko jedno?? 🤬 a zesz nam pozalowalas! opowiedz cos co tam u was? Zairka trzymam kcuiki za "nierozklejanie sie" heheh koniecznie wrzucaj zdjecia! mtl to z bananem, mistrzostwa swiate-przepieknie tu siwy wyszedl! juliadna ja tez, wstawiaj!
Burza jeżdżę jeżdżę. Ale od soboty znów chodzi bo kulał ostatnio, teraz ma butki na przodzie więc może nie będzie się tak podbijał. Ni nie ma kto robić zdjęć więc dodaje tylko te które ja robię.
mtl w takim razie najlepszego i samych pozytywów ze zmiany stajni!!! Zdjęcia genialne, uśmiałam się z tego z bananem 😁 kate gratulacjeee!!! 😅 juliadna ładne te zdjęcia 😉 Kurcze, mój też sie ostatnio podbija, nie galopujemy już w ogóle, kłusujemy tylko w niektórych miejscach na trawie... Zobaczę jak będzie w nowej stajni na wyjeździe z podłożem, jeśli też będzie tak twardo to chyba będziemy się kuć...
Gosic, Tristia, ankers, domcia406, Lov, Nasturcja-Renata, Libella, faith, Dzionka, Mąka, Arimona :kwiatek: Fajnie było pojechać te zawody tak po prostu "for fun". W przyszły weekend mam ponoć jechać skoki towarzyskie 👀
juliadna, Siwy jak zwykle zachwycający🙂 aszka, dawno Rudej tu nie było! Faktycznie wyrośli Ci zawodnicy. Fantazja, trzymam kciuki!
Forta, przerwę mieliśmy bo rudy zaczął kuleć, więc komplet rtg zrobiliśmy, wyszło niewielkie zwyrodnienie w stawie koronowym, oprócz tego nogi czyściutkie. Bardzo mnie to ucieszyło bo rudy ma już ponad 14lat a tym wieku podobno zawsze są już jakieś zmiany, nie u nas 🙂.
Ze mną po wypadku wszystko ok, doskwiera mi tylko cały czas lekki ból szyi. A z głową bez zmian, ani na gorsze, ani na lepsze 😉. po 2 dniach wsiadałam już normalnie.
Burza, a no miała ale trochę się pozmieniało 🙂 Alice, a no wyrośli 🙂 z dwojga zrobiła się czwórka ale dwoje narazie na wakacjach 🙂 i oprócz Rudej jeszcze jeden koń do zawodów przybył ale narazie na L4 bo kulawa kobyłka.
faith mi się podoba bardzo 😍 Gosic ja się cieszę, że niby tylko jedno, ale takie 😜 Angeel świetne, megapozytywne foty! Nasturcja-Renata :kwiatek: Niestety, więcej nie mam 🙁 juliadna siwy jest pięęękny 😍 Arimona dobrze wywnioskowałaś. W przyszłym tygodniu wszystko się okażę. Kciuki się na pewno przydadzą :kwiatek: Bo ja bardzo bym chciała...
Nasturcja-Renata, dobry wybór z tym ojcem arabem 😀 Nie martwię się jakoś strasznie, w końcu zawsze mogło być gorzej 😀
Magdzior, dzięki 🙂 Następny trening dopiero za tydzień, mam nad czym pracować przynajmniej 🙂 Nienawidzę długo jeździć bez nadzoru, bo autentycznie cofam się wtedy w rozwoju :/ Fajnie ci z tymi krosami, normalnie zazdroszczę! Odważna jesteś 🙂
Arimona, no więc właśnie, tak to jest z tymi zwierzakami! Raz super, a na drugi dzień foch i nic nie zrobisz... U mnie trochę winne pewnie jest futrowanie Dzionka suplementami i paszami, bo energii miał dzisiaj za trzech i nie omieszkał się spłoszyć i wywieźć mnie w pole kukurydzy podczas stępa na luźnej wodzy do stajni 😀
Angeel, wyścigówa super 😜 Alice, przydadzą się 😀 juliadna, przecudne zdjęcia 😍, takie zdjęcia mogę codziennie oglądać _kate, GRATULACJE!!! 😅 pięknie wyglądaliście i ten uśmiech na twarzy, zawsze tak powinno być Brzask, jak dawno nie było Was, dobrze że już dobrze, bo ten wypadek wyglądał strasznie aszka, skoczną masz babę, to już pewnie koń-profesor