Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

efka trzeba było fotki wrzucić 😉

a co do Sary forumowej Maleństwa to kupują ją moi znajomi 😉  i mogę obiecać że będę na bieżąco wrzucać jej fotki i dawać znać co u niej 😉 ale zapewniam, że źle jej nie będzie 😉
wątek zamknięty
Karolcia, ja nie miałam aparatu ale pewnie gdzieś się pojawią - to było na jubileuszu WW 🙂
wątek zamknięty
No dobra Effka - zrobię Ci tę przyjemność 🙂
Tak wyglądał dzisiaj 27-letni Celbant 🙂

wątek zamknięty
Klami Tenor wygląda jak pączek w maśle, dobrze że mój koń nie przegląda revolty bo by się chyba chłopak załamał swym smętnym, hipodromowym żywotem...

efka o kurcze, świetnie wygląda. Tylko szkoda że u nas to taka rzadkość
wątek zamknięty
Super Celbant wygląda... Czy to możliwe, że czytałam o nim w podstawówce, czy coś mi pamięć szwankuje?

Też mam ciekawostkę dnia wczorajszego - zabraliśmy moją mamę na urodziny na Służewiec i dobrze wytypowałam 5 zwycięzców w 8 gonitwach 😀 I wyszłam z prawie 2 stówami do przodu hihi 🙂 Araby nic a nic mi się nie podobały, ale te atletyczne folbluty... no przepiękne niektóre były po prostu!
wątek zamknięty
Ad vocem stanu Celbanta- który wygląda fantastycznie - najgorsze co można zafundować starszemu, sprawnemu koniowi to całkowite odstawienie go od pracy i puszczenie na łąki (bo przecież on stary) - obserwując kilka koni na takiej emeryturze, widzę że to nie jest najszczęśliwszy pomysł.
wątek zamknięty
Pozwolę sobie wtrącić - Sara jeszcze nie sprzedana, finalizujemy jutro.

Jest mi z tym podle, z drugiej strony tak się musi stać i cieszę się, ze będzie miała takich kochających państwa.
wątek zamknięty
Anima - niestety nie widac, zdjecie sie nie otwiera...
Celbant wyglada szalowo🙂
wątek zamknięty
mi sie normalnie wyświetla... no nie wiem, trudno
wątek zamknięty
Anima, mi się też wyświetla, wszystko jest ok 🙂 Faktycznie coś niesamowitego zrobiłaś z nogą, ale cóż - każdy czasem chyba znajduje na kompie takie foty 😀
wątek zamknięty
Hmm... to moze moja przegladarka cos nie halo🙂
wątek zamknięty
Muszę powiedzieć że jak wjechał Celbant jako niezapowiedziany to wszyscy patrzyliśmy z niedowierzaniem czy to on czy nie 😉
Dzionka,  Ania Bienias startowała na nim w latach 90 tych, wczoraj ze swobodą pokazał kawałki piaffu, ciągi w galopie, tak od niechcenia i bez problemu 😉
wątek zamknięty
efka, no to dobrze mi się kojarzy z podstawówką - niesamowite!! Żeby tak mój koń wyglądał za te 20 lat, to nawet piaffować nie musi żebym była przeszczęśliwa 🙂 A co u Krzysia? Kiedy się teraz wybierasz?
wątek zamknięty
Dzionka, w lipcu, pod koniec miesiąca 🙂 ale już się doczekać nie mogę.. prawie 2 miesiące minie od ostatniego razu..
wątek zamknięty
Angeel - haha, już uwielbiam Twojego Mariana, uwielbiam takie Łobuzy z chrapowym adhd :-D

domcia406 - to prawda, nie nudzimy się przynajmniej :-) ale dzięki temu jest takim bardzo kontaktowym, ekstrawertycznym koniem, to naprawdę fajne :-)

_kate - :kwiatek:

xxflygirlxx - mówisz?  😀iabeł: Reining Kuc, brzmi fajnie  😁

Precelek - masz super konia!  😍

baffinka - łał, wyglądacie naprawdę super, ale postępy!

quanta - rekord, fakt! Ale grunt, że idzie w dobre, znajome ręce!

Berek z Kucillą:

i

Kuuclands Totilas  😀iabeł: :

wątek zamknięty
Darolga : Toti za mocny  😵 i ten usmiech w piuerwszym filmiku  😁
wątek zamknięty
baffinka on po prostu nie wyjechał  😁 A jeżdżę go teraz bo mam duużo czasu, i chłopak się obija, tak więc znowu jeździmy i prawdopodobnie pojedziemy ujeżdżeniówki w lipcu  😜
kujka no plecy bolą  😁 aczkolwiek uśmiałam się niesamowicie, a Rożek zyskał nowe pseudo - Gadzilla  😀
bjoork jestem za! Nie rozumiem czemu większość ludzi kiedy koń ma powyżej 17 stwierdza, że to najwyższy czas na łąki
darolga fajnie za tobą lata  😜
wątek zamknięty
Mąka wiesz trzeba przełamywać stereotypy- ten o seniorach to jeden w wielu; drugi mój ulubiony to 'koń ma brzuch znaczy się jest gruby'  🙄

edit. 22-latek w akcji  🏇 🏇

wątek zamknięty
Świetna akcja  😉
wątek zamknięty
wawrek he he he akcja stosowana do wieku 😉
wątek zamknięty
bjooork super wygląda !! U nas w stajni jest 31 letni Neapol nie pracujący już od 6 lat lecz  wygląda jak mumia , jak dobrze pamiętam to ma zaburzenia w układzie pokarmowym , teraz na wakacje trochę nabrał masy , niestety wszystkie mięśnie spadły 🙁
wątek zamknięty
bjoork zgadzam się w 100%! Ja jeżdżę 18latka, może nawet niedługo mykniemy jakieś skokówki.

wątek zamknięty
Mąka : o dzizusie jaki piekny😀
tez jezdzilam kiedy 19 latka, araba, smigal po lesie jak przecinak😉
wątek zamknięty
bjooork, nie widziałam tego zdjęcia! Aaale super kulka z tego twojego łatka! Wszystko ma w ciałku tak jak trzeba 🙂 Pokaż się w jakiejś bardziej dynamicznej akcji!

wątek zamknięty
bjooork popieram przedmówczynię.
Wrzuć cos z kłusa lub galopu
wątek zamknięty
Mąka no ale jak to??? Już nie czaje 😁 Specjalnie pogrzebałam w Twoich postach:
" Styczeń 17, 2011, 22😲4😲8
A ja w niedziele wsiadłam na Rożka ostatni raz... Jutro wyjeżdża."

Darolga dzięki  :kwiatek: my tak troche do przodu idziemy, sporo się cofamy, znowu troche do przodu i tak w kółko. A ten Twój niegrzeczny Totilas... bajka  💘 taki słodki łobuz  😀
wątek zamknięty
faith  :kwiatek:
baffinka Bo tak miało być. Miał wyjeżdżać, ja chlipałam w poduszkę nocami a tu jakoś całkiem mu nie po drodze do domu  😁
wątek zamknięty
mam slabosc straszna do siwkow a jak na zlosc same karuchy pod nosem😀
wątek zamknięty
Anima
21 lat na rozpoczęcie jazdy konnej to super czas  😉

Ja zaczęłam jeździć w wieku 27 lat, rekreacyjnie tuptałam 3 lata, połknęłam bakcyla, wziełam się za siebie, zdałam brązową odznakę i  z uwagi że za bardzo już nie miałam na czym jeździć w klubie w zeszłym roku kupiam młodego czteroletniego konia. Trochę to było na wariackich papierach ale miałam dużo samozaparcia i nieocenioną pomoc trenerki. W zeszłym roku jeździłam na zawody jako luzak trenerki i koleżanek z klubu żeby się trochę opatrzeć i wdrożyć. W tym czasie konik spokojnie się ujeżdżał i naskakiwał w domu.
W tym sezonie zaczęłam jeździć na pierwsze zawody z moją klaczką dla której też jest to debiut.
Jak na razie 2 x LL na czysto w przyszłym tygodniu jedziemy pierwszą L i jestem bardzo dumna z konia i z siebie że dajemy radę.
Tak więc jak się chce, to się da.
Pozdrawiam
wątek zamknięty
Ad vocem stanu Celbanta- który wygląda fantastycznie - najgorsze co można zafundować starszemu, sprawnemu koniowi to całkowite odstawienie go od pracy i puszczenie na łąki (bo przecież on stary) - obserwując kilka koni na takiej emeryturze, widzę że to nie jest najszczęśliwszy pomysł.

popieram w 100%! Moja 20-latka dała 2 miesiące temu super źrebaczka i sama jest w świetnej kondycji 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.