Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Arimona-hm, no u nas wszystkie tak wygladaja  😉(no prawie, bo te co nie pracuja, to nie maja miesni, ale i tak sa kuleczkami  😉) a sposób na to to stały dostep do siana 🙂
Rudy jeszcze dostaje musli D&H pół na pół z owsem i otrebami pszennymi i tyle  🙂
Ty sie pochwal jednym i drugim dzieciakiem, bo masz chyba dwa nowe nabytki  😜
efka-faaajnie, chetnie bym przygarnela dla Zwiastuna kilka cm  🤣
kujka-ano dobrze widzisz  😉 i ostatnio takich zdjec mam sporo-wiekszosc ze skokow  😀
Wez no sie rozpisz troche o tym Gilku, bo o foty to juz nawet nie pytam  😵 😉
Lov-jaaaa? 😲 wcale  😁 😉
wątek zamknięty
milusia, nie chciałabym chyba jednak żeby się wrodził w mamusię bo to jest wieeeeelka kobyła, robi wrażenie wyższej niż te 173 😉 może być taki jak tatuś - wystarczy mi 😉 btw. mają fajną roczniaczkę od niej do której się ślinię jakbyś szukała  😁
wątek zamknięty
wiecie, za co uwielbiam jednego z koni? za to, że mając wielki boks, on musi kłaść się prze ścianie i zachciewa mu się tarzać więc jest łubu dubu,więc idę sprawdzić co ta łajza zrobiła,a on sobie w najlepsze śpi i stęka jeszcze przy tym 🙂 A ja posrana w największe ciemności muszę chodzić. Aż dziwne, że dzisiaj się nie zaklinował, bo to nie raz brakło mu miejsca. Sierotka.  🙄
Może teraz dadzą mi spać te dubki.  😁

edit: bardziej zrozumiale jedno zdanie.  😡
wątek zamknięty
milusia, ojej no az wstyd pisac - bo ja sie ciesze z czegos co inni uznaja u swoich koni za codziennosc... Gilunio luzny od poczatku jazdy, wspolpracujacy i gumowy, chetny... no przyjemny do jazdy kon mi sie zrobil. i mnie to ogromnie cieszy bo przeciez nie zawsze tak bylo...  fot standardowo brak, ale postaram sie cos ogarnac w tym tygodniu 🙂
a co u Hamitka, Czantorii i Tulipana?
fajnie sobie kicacie 🙂 szkoda ze nie mam dobrze pasujacego siodla na skoki bo tez bym sie pobawila w to czesciej 🙂

Arimona szok! a ja myslalam ze kupilas 1 mlodziaka, tego siwka! opowiadaj koniecznie co to za drugie mlode!

efka wez, Veronika to jest wielkie bydle, ona wyglada jakby miala spokojnie 5 cm wiecej... a gdyby rzeczona roczniaczka byla ogierkiem to bym ja chyba dla siebie wziela.. i oddawala W. w wyrzucaniu gnoju czy innych sianokosach do konca zycia  😂
wątek zamknięty
efka-ja to sobie mogę szukać, no chyba, że za darmo oddadzą  😁 😜
Mooże jeszcze kiedys będę piękna, młoda i bogata  😂 😜
kujka-taaak, taak bo wszyscy tak sie swietnie dogaduja ze swoimi konmi i jezdza na rozluznionych, chetnych zwierzakach  🤔 No jasne, ze jest sie z czego cieszyc i to wcale nie sa takie zwykle codzienne wyczyny  😉 sama zreszta wiesz jak to w realu i zyciu jest
wątek zamknięty
milusia, niby nie wszyscy, ale jak sie czasem przeleci po forum i popatrzy jak ludzie jezdza i jakie maja konie to czlowiek jest w stanie popasc w mega kompleksy 😉
a wiesz, pare naszych rozmow przed/w trakcie/pomiedzy/po-goleniowych dalo mi duzo do myslenia, chyba sama troche wtedy zmienilam nastawienie i moze to tez pomoglo?  :kwiatek:

Burza jak sie jezdzilo na arabku? 😉
wątek zamknięty
Milusia
Ja siwego teraz tucze aktywnie dodsonem, codziennie sprawdzam ile mm przybylo 🙂 Ale fakt jest taki ze bez siana ani rusz.
Fajnie miec stajnie i panowac w 100 procentach nad tym, eeeh.
A co dzieciakow, no wyszlo jak wyszlo, bede miala dwa. Siwego zdjec mam kilka, wekszosc rekreantow juz chyba ma go dosyc na fb.  🤣
W sobbote moze bedzie ewcia, to cos bede miala nowego  🙂 
Na myjce w nowym mniejscy pierwszy raz, luzik bluzik, charakter ma swietny. Choc dzieciak pod siodlem, mimo ze juz 6 lat ma 🙂

Filmik mam z siwym, z naszych "szalonych" galopow jak ktos zainteresowany 🙂
Kujka
Dziecko gniade ma 4-re lata nazywa sie Matrix, po domowemu Mania jak to klacza.
Bije na glowe siwego, jest bardzo ogarnieta, ma mnie uczyc troche (skokowo jest zupelnie nieskomlikowana, bardzo rowna i madra) - bo siwy troche dzicz.
Tak ze po rocznej (jak nie wiecej przerwie) zaczynam jezdzic 🙂
wątek zamknięty
Arimona, super 🙂 a ja pamietam jak mialas tylko rudego jej ale to bylo dawno!
a siwek jest taki ciemny ze bylam przekonana ze ma 4 latka albo mniej.
wątek zamknięty
kujka
Rudego mam dalej, jest na wakacjach na mazurach,  🏇
Ale on mial byc na dozywociu u kogos, i na razie chyba to aktualne jest, tyle ze podjelismy razem decyzje ze ma sie przewietrzyc na lakach troche, bo te pluca doskwieraja jednak.
Siwy w tatusia - pozno siwieje bardzo, bedzie w jabluszki dlugo  😍, tu mam zdjecie taty, wlasnie tu juz dosyc dorosly ogier.

ukradlam ze strony Zelichowa  😀iabeł:
wątek zamknięty
powiem Wam, drogie rekreanty, że przed chwilą zsiadłam z konia. uświadczyłam komara jedynie przy powrocie do stajni przez las. w końcu udało się normalnie popracować, zwłaszcza w stępie 😁

edit: literówka
wątek zamknięty
zduśka-ach te malowane kasztany, nie?  😉

o tak !! zdecydowanie tak  😀iabeł:

Ankers ja też tak jak Ty uskuteczniam poranne przejażdżki  🙂 dla mnie bomba !!  🏇
wątek zamknięty
Arimona, jesli mozna, w ktorej stajni trzymasz siwego ? warszawskiej ?
wątek zamknięty
Zdaje się, że to Bajardo (przepraszam, że piszę za Arimonę, ale poznaję swe stare "śmieci"😉
wątek zamknięty
baba_jaga, tak w Bajardowku trzymam aktualnie.🙂
wątek zamknięty
Arimona, rozumiem że siwe to po Castilio? Co za matka jak można wiedzieć, też Żelichowska?  :kwiatek:

Moja po Castilio też już 5cio latka, a dalej mam wrażenie, że jak dzieciuch.
wątek zamknięty
Tak po nim. Bardzo pozno dojrzewaja chyba, ale to taka rasa. Ciesze sie ze taka surowy i nic nie startowal, bo urosl przez ostani rok jeszcze dobrych kilka cm. Jak pomysle co by bylo jak by zaczal startowac czterolatkiem, to nie dobrze mi sie robi. Matka nie z zelichowa, siwy urodzil sie Bialym Borze, po Barke mlp jest 🙂 wstawialas zdjecia swojego, bo nie widzialam, tez siwy? 🙂
wątek zamknięty
Ogólnie konie po Castilio mają to do siebie, że bardzo późno dojrzewają. Znam kilka i z wszystkimi jest ta sama historia.
Ja mam kobyłę, 5cio letnią, z matki po Vulcano. Też wzięłam jako surową. W zasadzie 2 m-ce pod siodłem, ale na razie z powodu drobnej kontuzji stoimy.
Zdjęć jako takich, nadających się do publikacji nie mam, ale wrzucę poglądowe (wybacz słabą jakość- z filmu, i mój wygląd 😉). Z zawodów, które udało mi się jeszcze przed 'postojem' nią pojechać.
wątek zamknięty
zduśka, wiem, że Callisto, przyćmiło mi mózg jak pisałam 😀 nie gniewam się, chłopak fajny 😀 przepraszam ale foty dopiero w poniedziałek, jestem w pracy a potem wyjeżdżam 🙁

Mąka, bo to miłe dziecko ten ogr 😎

milusia, cieszę sie 🙂 a to porównanie- dzięki!!

kujka, zajefajnie 😁 chłopak co prawda potrzebuje dyskusji na temat 'idź idź IDŹ' ale ma bardzo dobrą głowę do roboty 🙂

Arimona, dawaj filmy bo dopiero widać jaki z siwego kawał chłopa! 🙂
wątek zamknięty
Strucelka pokaż ich trochę 😀
neśka jest rodowodowy?🙂
milusia ciesze się,że tak to odbierasz 😉 bo ja pisze to co uważam,naprawdę bardzo miło się na was patrzy,ten galop taki okrągły 😀
efka nie jestem na bieżąco,więc nie wiem co jest tego powodem,a więc zapytam dlaczego nie jest z Tobą?
gryglodor śliczna klacz i bardzo ładne macie ogłowie 🙂
Klami nadrabiacie wyglądem :kwiatek:

Kurde,kurde,kurde...znów nie pojeździłam,dziś też nie pojeżdże,chyba rzeczywiscie wsiąde dopiero w niedziele.
Jutro bedzie kowal,bo kopyta sa tragiczne,im czesciej kowal zaczął bywać tym szybciej kopyta rosną 🙄
wątek zamknięty
incognito, ma dwa lata i nie chcę mu odbierać dzieciństwa przenosinami do stajni w mieście na razie 😉
wątek zamknięty
Arimona  🤔 Gratuluje kupna kobyłki  😅
Burza to teraz wsiądziesz na Siwosza  😎
efka jeździj do młodego jak najczęściej, ani się obejrzysz, a już będzie dorosłym ogrem! Ja ostatnio nie mogłam uwierzyć że Frugosia mam już chyba  😁 3 lata  😲
wątek zamknięty
Schizofreniczka z dzisiejszych konsultacji  🙂

Pozdrawiamy  😉
wątek zamknięty
incognito tak. matka Galena po Pamir, ojciec Ecaho 😉
Alexa;P ładnie się prezentujecie 🙂
wątek zamknięty
Alexa:P, fajna, nie masz więcej zdjęć?
wątek zamknięty
Arimona   gratulejszyn

To teraz My

ale pachną  😎

Lolek znalazł nową zabawę

o i nawet pasują do padu 

a później znalazł czaprak , jeszcze rzucał kantarem ale już nie mam zdjęć 🙁

wątek zamknięty
Ugh, jednak racja, że w tym wątku zawsze jest miło i przyjemnie 😉 a nie chamsko jak w reszcie.

juliadna, fajny siwek 😀 zdjęcie nr 4: "kobieto, przestań się wygłupiać i wyjdź z tych krzaków" 😁

wątek zamknięty
Tu filmik, ja po rocznej przerwie niestety malo ogarnięta, ale cóż  😡

Burza, Maka
kiedy w końcu odwiedzinyyyy? a? Jak Burza wróci z kajaków, to koniecznie.
Mania jeszcze papiery niepodpisane, ale transort juz uzgodniony dokładnie  🏇

Olek
ale fajna, słodcy są z tymi różowymi pyszczkami  😍 i jaka siwaaa  🤣 ale znam jeszcze jedna po Castilio, i tez juz szybko mleczna byla. Może tylko chlopaki tak późno siwieją  🤣
Wstawiaj koniecznie więcej jak będziesz miala, ukradłam to ostanie, lubię zbierać po necie rodzinkę końska 🙂

juliadna
jak dziecko male, wszyystko do buzi, fajnyy  😉

wątek zamknięty
Arimona, boski!
wątek zamknięty
Mąka, heh no właśnie tego się boję 🙂

Ale nie bójcie się natrzaskałyśmy z kujką tyle poglądowych zdjęć, że będzie z czym porównywać więc wybaczcie ale jeszcze jedno 😉 jak się Wam znudzi to proszę mówić (aczkolwiek następne dopiero pod koniec lipca więc chyba mogę, prawda???)

Arimona, faaaajny siwy 🙂

wątek zamknięty
efka, nie marudź, tylko wrzucaj go w całej okazałości, jestem zakochana w jego skarpetkach 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.