Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

Ja na treningu dałam z Fausta na beret, i to dość mocno, bo przez pół dnia bolała mnie głowa i aż mnie mdliło. Jechałam linię na 5 fuli, ciut za mocno weszliśmy, więc ja półparadka, nie odpowiedział, druga - nie odpowiedział, zabrakło mojej mocniejszej reakcji, zdjął się z czwartej fuli czym mnie kompletnie wytrącił z równowagi i na lądowaniu się rozstaliśmy. Bogu dzięki, że jest tak silny że spokojnie doleciał i dokrył ten okser, nawet go nie trącił. Gdyby to był Bambosz to byśmy się zabili oboje.

Gosic, no to ładnie musiałaś polecieć. A ból głowy i mdłości- to mi na lekki wstrząs mózgu wygląda... Lekarz kazałby ci zrobić tomografię i przeleżeć 3 dni w ciemnym pomieszczeniu bez komputera, książki itp
wątek zamknięty
Alice   dzięki  :kwiatek: nie spodziewałam się miłych słów od Ciebie  😁

Czemu nie ode mnie?  👀 Coś ze mna nie tak? 😉
Latino to zdecydowanie koń w moim typie, a na tych zdjęciach wygląda po prostu przecudownie. I jeszcze ta roślinnośc😉 jak z bajki😉

A ja dzisiaj po raz kolejny przypomniałam sobie, że mój koń jest aniołem. Pojechaliśmy pierwszy raz w nowej stajni w teren. Niestety tereny sa tam jedynie za rzeką, więc chcąc wybrac się gdzies dalej, trzeba przez nią przejśc.
Generalnie Siwy nie ma problemu z wchodzeniem do wody, ale dzisiaj po długich opadach woda strasznie wezbrała i strumień zrobił się bardzo wartki. Do tego w lesie było ciemnio, woda brunatna a zejście strome.
Siwy był bardzo na "nie", ale udało mi się go szybko przekonać jedynie cmokaniem i chwaleniem, gdy zrobil krok do przodu. Jak wszedł do rzeki to trzęsły mu się nogi, ale dzielnie przeszedł na druga stronę 😅 Nawet nie musiałam schodzić z konia😉
wątek zamknięty
Alice dzięki 😉 Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej, bo to pora najgorsza dla alergików. Co do przejścia przez rzekę... jakiś czas temu tak wyglądało nasze przechodzenia przez kałużę 😂 i byłam z Arka równie dumna, gdy strach pokonaliśmy.
wątek zamknięty

z Tobą wszystko jest nie tak, szczególnie jak narzekasz na Choninka  😍  😁 żartuję oczywiście.
wątek zamknięty
a nad nami czarne chmury znowu :/
ostatnia lonża - super chodzi, grzeczna i spokojna jak na siebie (ale widzę odstawiona kitę, czytaj, grzeje się, wtedy zawsze zamulona)
dziś, mega muł, niechętna zupełnie do kłusa (zazwyczaj trudno ją zachęcić do stępa akurat...)
trochę pokłusowała, patrzę, coś kuleje, dałam jej chwilę (jest po kontuzji, czasem musi się rozchodzić), a to coraz gorzej i na inną nogę niż stara kulawka), jakoś potykała sie zadem...

ostatnio zaczęła super chodzić na prawo, zawsze było odwrotnie, na lewo lepiej, myślałam, że przesadziłam z pracą jednostronną, ale...
zaczęła mi się na lonży usztywniać w lewo, zwiewać na prawo, na lewo odmawiać skoku luzem...

dziś jak ją zatrzymałam, na lewo właśnie, wyrwała z lękiem głowę od uwiązu, chciałam ją poklepać, żeby wyluzowała po lewej stronie, odskoczyła jak oparzona....
potem wymasowałam jej tyłek i coś jakby chrupnęło przy stawie

załamka, co to może być, może wzrok jej siada w tym oku, ale skąd ta niezborność  🤔 😕

trzymajcie kciuki plis, zobaczymy jutro jak to będzie wyglądać...
wątek zamknięty
Endurka, trzymam kciuki za dziewczynę, mam nadzieję że to nic poważnego
wątek zamknięty
[quote author=Alice link=topic=41890.msg1016017#msg1016017 date=1305895653]

z Tobą wszystko jest nie tak, szczególnie jak narzekasz na Choninka  😍  😁 żartuję oczywiście.

[/quote]

A no, ze wszystko to wiem😉 Ale poza tym:p
wątek zamknięty
[quote author=Gosic link=topic=41890.msg1015481#msg1015481 date=1305835994]

Ja na treningu dałam z Fausta na beret, i to dość mocno, bo przez pół dnia bolała mnie głowa i aż mnie mdliło. Jechałam linię na 5 fuli, ciut za mocno weszliśmy, więc ja półparadka, nie odpowiedział, druga - nie odpowiedział, zabrakło mojej mocniejszej reakcji, zdjął się z czwartej fuli czym mnie kompletnie wytrącił z równowagi i na lądowaniu się rozstaliśmy. Bogu dzięki, że jest tak silny że spokojnie doleciał i dokrył ten okser, nawet go nie trącił. Gdyby to był Bambosz to byśmy się zabili oboje.

Gosic, no to ładnie musiałaś polecieć. A ból głowy i mdłości- to mi na lekki wstrząs mózgu wygląda... Lekarz kazałby ci zrobić tomografię i przeleżeć 3 dni w ciemnym pomieszczeniu bez komputera, książki itp

[/quote]

Misskiedis - taaa,na pewno, leżenie 3 dni...hehe, siedzę przed komputerem, i uczę się na kolokwia, no ale żyję, dziś już czuję się dobrze 🙂  Konie wszystkie miały dziś robione zęby, także opitalałam się, nie jeździłam, tylko puszczałam, kąpałam, trawkowałam i miziałam 🙂

Kastorkowa - przykro... Współczuję, naprawdę. Trzymaj się

Endurka - kciuki są, oby nic poważnego!

edit:literówka
wątek zamknięty
Juliadna Latino wygląda cudnie 😀 i miny świetne robi, widać, że jest urodzinym modelem 😎

Gosic mnie też to wygląda na wstrząśnienie. Ale najważniejsze, że już czujesz się dobrze.
Ja też kiedyś poleciałam na beret i nie kontaktowałam z rzeczywistością w ogóle, jakbym była na haju 😁 Wróciłam do domu, drzemnęłam się i na drugi dzień było ok.
wątek zamknięty
Gosic, dobrze, że tylko na bólu głowy się skończyło - też kiedyś przerabiałam upadek co się skończył takim efektem... współczuję
wątek zamknięty
Hahah, ja też wczoraj spałam po powrocie do domu jakieś trzy godziny, bo poza bólem głowy miałam takie ogólne zmęczenie jakbym maraton przebiegła 😉

Strucelka - dawaj jakieś zdjęcia Twoich chłopaków, proszęęęę  🏇
wątek zamknięty
Dzięki Gosic

jutro pod wieczór wyjeżdża...
wątek zamknięty
Gosic będą jak mi koleżanka wyśle + epistoła 😀 z Likierem z podskoków!! 😜
wątek zamknięty
Ja raz zaliczyłam śliczny upadek po serii baranów, jadę sobie kłusem obok szeregu, a koń mi nagle robi zwrot w lewo między przeszkodami, wyskakuje w górę przodem, a potem jeszcze poprawia dupą - tak szybko to się stało, że nie zdążyłam nawet pomyśleć, wylądowałam na łbie trzymając ręce przy bokach. Dobrze, że to było na piasku, po południu jeszcze trochę mi się kręciło w głowie, ale ogólnie nic mi nie było. Za to koleżanka spadła na bok, niby się nie uderzyła mocno w głowę, pojechała do domu, następnego dnia była znowu w stajni, a potem wylądowała w szpitalu, bo dopiero po dobie okazało się, że ma lekki wstrząs mózgu, więc lepiej po takich upadkach lepiej przez jakiś czas na siebie uważać.  🙂

Kastorkowa, moja koleżanka jechała już do stajni z pieniędzmi na ukochanego konia, kiedy dostała od właściciela telefon, że sorry, ale jemu się nie chciało czekać i konia sprzedał.  🤔  Taki urok braku własnego konia, ciągle żyjesz w niepewności, czy czasem nie zniknie ze swojego boksu. Mam nadzieję, że właścicielka "mojej" stajni poczeka jeszcze te dwa lata, żebym mogła wykupić moją ukochaną szkapę.
wątek zamknięty
juliadna ta szyja... istne jezioro łabędzie 😁

Uwaga, uwaga... umówiłam się dzisiaj na trening! Kosmos. W poniedziałek pierwszy trening od (chyba) listopada, ale sie ciesze!  💃
Szkoda tylko że ze skoków raczej nici - brak odpowiedniego siodła.

Poza tym, zapomnialam o urodzinach Duka, 29 kwietnia skończył 8 lat.  😕 Jest już stara dupa a ja ciągle mam wrażenie że umie tyle co 3 lata temu. No trudno, jesteśmy skazani na wieczną rekreacje.
wątek zamknięty
Alice   bo zawsze jak dodawałam zdjęcia  to wszystkim coś komentowałaś a mnie omijałaś  😁 i nagle takie ździwko z mojej strony ^^
Strulel-owska ^^ nie narzekam , ale on zawsze jak się cmoknie ,albo zrobi coś aby "za pozował" to robi z uszu helidżopter , a jak się nic nie robi to ładnie "pozuje"
czyli on dyktuje kiedy się robi foty  😂
Ramires hahah "istne jezioro łabęzie hihi"  👍 lepiej bym tego nie określiła  😜
wątek zamknięty
Ramires do boju  😅  jakiego trenera wybrałaś jeśli można wiedzieć?  😉
wątek zamknięty
baffinka dzięki 😉 W sumie to wielkiego wyboru nie miałam ale i tak licze na to że z tym się nareszcie dogadamy. Z kim to wolę na pw
wątek zamknięty
darolga to super że Korabski tak się pod czaszką uspokoił. Mam nadzieje, że mój kucyk też się ogarnie  🙄
Strucelka jejeje masz już 2 szport kucyki  😜
milusia zwiastun jak zwykle boski!
xxmalinaxx bardzo lubię na was patrzeć  😉

A ja mam najlepszy okres w czasie mojej współpracy z Shogunem. Nigdy nie było tak dobrze  😜

wątek zamknięty
juliadna, to musiał byc przypadek😉 Zwykle komentuję jak mi się coś szczególnie spodoba, lub zainteresuje i nie patrzę kto wczesniej wstawiał zdjęcia. Sorry jesli to jakoś źle odebrałaś  :kwiatek:
wątek zamknięty
A nas odwiedziła Dominika Frej  😜 MsCarmen i taki oto efekt :

Mąka   mleczyli  😜 piękne !
wątek zamknięty
Juliadna te zdjęcia są przepiękne! 😜 Szczególnie drugie jest moim faworytem. Jak tak patrzę na zdjęcia Ms.Carmen to podświadomie szukam czasu na taką małą sesyjkę... a że wakacje idą, to czas się pewnie znajdzie 😎

Ale mnie cieszy deszcz 😀 Bardzo, bardzo, bardzo. Plac będzie mokry i się nie będzie kurzyło! 😅
wątek zamknięty
No i teraz znowu nie mogę nie napisać, bo zdjęcia sa przecudne  😜 Nie wstawiaj ich az tyle, bo Ci kiedyś ukradnę tego konia. Ideał piekności jeśli chodzi o siwki😉
wątek zamknięty
Juliadna widziałam u Dominiki na fejsie i już chciałam pisać dlaczego się nie chwalisz, ale mnie wyprzedziłaś. I masz szczęście  😀 Piękne są te zdjęcia  😍
Atamanka super. Mam nadzieje, że kaszlaczkowi się polepszy. Wiem jak to jest odprawiać taniec deszczu, żeby chociaż pare kropelek spadło. Na szczęście ten czas mamy już za sobą (tfu, tfu), więc teraz to się tylko modle, żeby za dużo nie padało, bo na treningach zwłaszcza skokowych możnaby się zabić z tą moją durną wyścigówą  😎
wątek zamknięty
Atamanka na pewno znajdzie się chwila i dla Ciebie 😀
wątek zamknięty
To moze dla mnie kiedyś też?  😁
wątek zamknięty
Alice mam zamiar odwiedzić Trójmiasto we wrześniu 😉
wątek zamknięty
Mąka bardzo fajny obrazek tworzycie  😀
Juliadna świetne fotki, Latino to chyba urodzony model  😜
MsCarmen świetne fotki, może przy okazji jak znajdziesz czas dla Atamanki to i ja się też załapie, w końcu ta sama stajnia  👀
wątek zamknięty
Alice   😂 oooo strach się bać  😁 Ty tam patrz lepiej na swojego , bo on  też niczego sobie ! 🙂
Atamanka   Lolek wygląda jak by miał jakaś pomadkę na wargach ^^  A sesje pewnie że miej ! Nie zapomniane chwile,zapisane za PIĘKNYCH zdjęciach !  💘
wątek zamknięty
Mąka, juliadna - ale się siwo zrobiło 🙂 Przepiękne zdjęcia  😜 😜  A jutro przyjeżdża do mnie forumowa ewabe  😅 Aaa, już się nie mogę doczekać  🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.