Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

MoniaaA o kurcze, współczuję, bardzo niefajne są takie sytuacje, szczególnie, gdy nie wiadomo, co się właściwie dzieje 😲 całe szczęście, że już jest ok 🙂

Dostałam jakieś zdjęcia z zawodów (jeśli można tak to nazwać), także możecie sobie popatrzeć na kompletnie roztrenowanego, bezmięśniowego Arka 😉

A na koniec wypłoch i flo 😂
wątek zamknięty
asds to nie ja 🙂, Anaa ma rację co do lokalizacji 🙂 no i mój durny bokser akurat nie może mi towarzyszyć, bo widok mnie na koniu przyprawia go o radosny szał gryzienia konia po nogach  🤔

MoniaA radziłabym zastanowić się nad żywieniem - znaleźć przyczynę zaburzeń pH moczu, pastę dasz objawowo, a problem po czasie wróci
wątek zamknięty
MoniaaA uff, dobrze ze już ok
kujka dzięki  😉
Amnestria sto lat! zdrowia i pociechy z Dusziego 😀
Kasbeg piękne siwe!
ewuś jak będziesz miała foty to się chwal 😀
Nasturcja-Renata  :kwiatek:
Caira moje  kciuki są!

I takie dzisiejsze 2

wątek zamknięty
Mąka, fajnie Trefl wygląda 🙂 jak wy to robicie,ze skaczecie z zamknięta buzią?ja nie potrafię never ever 🤣
wątek zamknięty
Ktoś  :kwiatek: , zamknięta buzia? przypadek  😁
wątek zamknięty
a ja mam tylko taką statyczną Reszkę z dzisiaj:

niestety zdjęcie fatalne bo wieczorem światło kiepskie i mój obiektyw nie daje rady..;/
wątek zamknięty
to ja wezmę przykład z mąki i też wstaiwę 2 zdjęcia z dzisiaj :>

i oczywiście zamknęte oczy  🙄
wątek zamknięty
a ja muszę się pochwalić bo nasz 3 dniowy maluch był dzisiaj pierwszy raz na spacerze

wątek zamknięty
Lov, Anaa, Tristia, Caira, , Klami, Fantazja

_kate gratuluję startu 🙂

szerek w końcu przybyło 😀 pohamowałam już moje zafiksowanie "odkarmić, odkarmić" i stwierdzam, że mogę być zadowolona, bo w końcu koń wygląda jak koń 😉

kujka :kwiatek: dziad chyba załapał, że ma naszą pełną akceptację i wsparcie, bo coś przyjemniej w tym tygodniu 😂 nawet jest pomysł na zawody 14 👀 

Forkate bardzo mi miło! Zimą ciężko zaciągnąć nadwornych fotografów do stajni, może wraz z wiosennym słoneczkiem teraz będzie łatwiej 😉

Raven :kwiatek: ale się fajnie zmienił przy robocie 🙂 dorosły chłop, super!

xxagaxx hehe 😁 btw możesz się śmiało odezwać jak kiedyś w wawie będziesz!

Mąka, Cordkowa dzięki! a jak tam u Was pięęęknie!

MoniaaA Uffff... ucałuj drania
wątek zamknięty
Brzask, ale wlochate usziii!!!

Cordkowa, faajny ten Twoj zwierzak 🙂

Atamanka, to ile tam % w koncu wykreciliscie?

a my wyszlismy juz chyba z kryzysu naprawde! pomimo ze siedzialam dzis na Gilu jak na tykajacej bombie, bo mial od groma energii, to nie bylo takiej walki i szarpaniny, nie bylo wylamiania sie przez pol jazdy (co ja mowie! praktycznie w ogole nie bylo lamy!!), nie bylo ciorania mna o ploty i generalnie jestem z niego taka zadowolona 🙂 chyba doszlismy spowrotem do porozumienia 🙂 tak sie strasznie ciesze!!!  😍 😍 😍
wątek zamknięty
kujka, uwielbiam takie momenty, my chyba też już przejechaliśmy swoje
wątek zamknięty
kasbeg, Cordkowa, ja też się cieszę, dziekuję Wam 🙂

ups, nie zauważyłam drugiej strony😉
Atamanka, na szczęście odrazu podejrzenia padły na coś z siusianiem, więc zadziałaliśmy bezbłędnie. Elegancko wyglądaliście!
Endurka, wet powiedział, że wynik jest taki ze względu na coś zalegającego w pęcherze (pach,gluty jakieś?) więc pasta ma pomóc wypłukać (bo teoretycznie koń sam sobie wypłukuje takie nieczystości). W przyszłym tyg robie jeszcze morfologie.

Mąka, dokładnie, uff 🙂
disco, całowałam go jak głupia😉
wątek zamknięty
MoniaA  😵 nic nie pokręciłaś?
a nie pomyślał, że to właśnie złogi szczwianów zalegają??
wątek zamknięty
Endurka, możliwe, że pokręciłam, ale czy te złogi szczawianów jak mówisz byłoby widać na usg? Ponoć na usg było widać 'piach lub gluty' które zatkały mu pęcherz.
Co w diecie konia może powodować odkładanie się tego świństwa?

Z tego co mi się kojarzy to szczawiooctan to jedna z przemian kwasu cytrynowego w cyklu krebsa, ale on dotyczy rozkładu glukozy a w zasadzie kwasu octowego juz po glikolizie? Czyli, że nadmiar glukopzy w diecie konia? Czy już całkiem kręce
wątek zamknięty
Ktoś ale Ty otwierasz buzię czy koń 😎 no dobrze, żartuję 😉

Brzask cudo 😉

Fajne fotki wstawiacie. Ja wczoraj do stajni zabrałam aparat aby obfocić Rudego ale ...wstyd się przyznać...nie zauważyłam że bateria w aparacie padła 🙄
wątek zamknięty
Brzask cudowne dziecięcie 🙂
Cordkowa ja zawsze na najlepszych zdjęciach zamykam oczy  😁
Muffinka ja też bardzo często zapominam albo naładować akumulatorki albo ich wziąsć, najlepsze kiedyś było jak wzięłam naładowane akumulatorki a apataru zapomniałam  😂

dobra, daję moje zdjęcia- przed weekendem trzeba zacząć działać na forum 😀  😁
na 4 zdjęciu nie śmiejcie się z moich rąk, bo nie wiedziałam co z nimi zrobić  😁  😀  😉
wątek zamknięty
tajfunowaa, dlaczego ten siwy koń z ostatniego zdjęcia tak wygląda?
wątek zamknięty
MoniaaA tak, czyli jak ? 😉
wątek zamknięty
chudy bardzo 😕
wątek zamknięty
tajfunowaa, bardzo marnie, kręgosłup na wierzchu, zad zapadnięty, szyja jak zapałka, żebra wystające.
edit. a i plecy na drugim foto wyglądają bardzo marnie.
wątek zamknięty
ash bardzo chudy nie jest, on jest anglikiem więc jest wyższy niż grubszy, dostaje normalnie jeść, nawet więcej niż powinien[ bo ostatnio za często nie jeżdżę ], konsultowałam się na ten temat z weterynarzem, który był ostatnio i powiedział że tak ma być bo to taki typ [ zresztą odkąd pamiętam był raczej chudy + ma wadę postawy - smukły zad , wystający/odstający kręgosłup i wiele innych których nie będę wypisywała... ]  😉
Edit: jego matka była chudziutka- połowa jego, a pokryty był Statutem na "ulepszenie dziecka matki" no i wyszło takie niewiadomo co - taki mój kochany siwy koń 🙂
wątek zamknięty
kolejna cudowna teoria-ten typ tak ma...  🙄
wątek zamknięty
MoniaaA nawet za stodołą wypada w miarę elegancko 😉 Dzięki.
kujka z moich wyliczeń wynika, że coś koło 58, ale to tylko moje wyliczenia... Drugiej strony w ogóle nie oceniali 😵 Fajnie, że z Gilem znowu coraz lepiej, teraz to by się przydały jakieś zdjęcia 😉
wątek zamknięty
tajfunowaa, konie same z siebie tak nie maja, cos powoduje ze sa tak przerazliwie chude i tak marnie wygladaja. najprawdopodobniej czegos mu brakuje (tylko czego - prawidlowej pracy? zywienia? siodla ktore nie uciska?) zdjecia siwego sa straszne. to zblizenie na wystajacy klab jest tak samo brrr jak zdjecie konia "w calej okazalosci" 🙁

MoniaaA, cale szczescie ze sie skonczylo tak a nie inaczej!

Atamanka, a moze jakies zdjecia sie znajda nawet zaraz 😉
wątek zamknięty
Kurcze, koń znajomej wyglądał podobnie, jak nie gorzej. Nie, że wygłodzony, bo jeść dostawał, codziennie na trawę chodził, ale jakikolwiek brak pracy. 2 miesiące porządnego karmienia i JAZDY, koń ma o wiele bardziej widoczne mięśnie, w ogóle jest wygląd poprawił się bardzo przez ten czas. Po prostu trezba pojeździć i dać więcej żreć. Tak ja uważam 😉
wątek zamknięty
ok, dzięki dziewuchy za rady, zobaczymy, może innego weta wezwę i co innego powie  :kwiatek:
dziś jadę do niego po 14. 00 to zobaczymy, powiem Wam jeśli coś się wyjaśni ale dopiero po weekendzie majowym [ bo chyba dopiero wtedy dorwę się do internetu ]  😉
wątek zamknięty
Magdzior, chyba jedno z nielicznych... bo zawsze Reszka jak ten struś pędziwiatr w ruchu  😂
wątek zamknięty
tajfunowaa, to trzymam kciuki 😉

wrzucam takie 2 Gile i Ciocie Szam ktora byla u nas w odwiedzinach wczoraj 🙂

wątek zamknięty
kujka,  😍 😍 😍 😍 😍

ps. teraz jeszcze warkoczyk do pleców przywiązać żebyś nie patrzyła w dół  🤬
wątek zamknięty
kasbeg - ladny Siwy 🙂 co to ? cos ze Stada ?
kujka - Gil wyglada bardzo... zacnie 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.