MoniaaA o kurcze, współczuję, bardzo niefajne są takie sytuacje, szczególnie, gdy nie wiadomo, co się właściwie dzieje 😲 całe szczęście, że już jest ok 🙂
Dostałam jakieś zdjęcia z zawodów (jeśli można tak to nazwać), także możecie sobie popatrzeć na kompletnie roztrenowanego, bezmięśniowego Arka 😉 A na koniec wypłoch i flo 😂
asds to nie ja 🙂, Anaa ma rację co do lokalizacji 🙂 no i mój durny bokser akurat nie może mi towarzyszyć, bo widok mnie na koniu przyprawia go o radosny szał gryzienia konia po nogach 🤔
MoniaA radziłabym zastanowić się nad żywieniem - znaleźć przyczynę zaburzeń pH moczu, pastę dasz objawowo, a problem po czasie wróci
MoniaaA uff, dobrze ze już ok kujka dzięki 😉 Amnestria sto lat! zdrowia i pociechy z Dusziego 😀 Kasbeg piękne siwe! ewuś jak będziesz miała foty to się chwal 😀 Nasturcja-Renata :kwiatek: Caira moje kciuki są!
szerek w końcu przybyło 😀 pohamowałam już moje zafiksowanie "odkarmić, odkarmić" i stwierdzam, że mogę być zadowolona, bo w końcu koń wygląda jak koń 😉
kujka :kwiatek: dziad chyba załapał, że ma naszą pełną akceptację i wsparcie, bo coś przyjemniej w tym tygodniu 😂 nawet jest pomysł na zawody 14 👀
Forkate bardzo mi miło! Zimą ciężko zaciągnąć nadwornych fotografów do stajni, może wraz z wiosennym słoneczkiem teraz będzie łatwiej 😉
Raven :kwiatek: ale się fajnie zmienił przy robocie 🙂 dorosły chłop, super!
xxagaxx hehe 😁 btw możesz się śmiało odezwać jak kiedyś w wawie będziesz!
a my wyszlismy juz chyba z kryzysu naprawde! pomimo ze siedzialam dzis na Gilu jak na tykajacej bombie, bo mial od groma energii, to nie bylo takiej walki i szarpaniny, nie bylo wylamiania sie przez pol jazdy (co ja mowie! praktycznie w ogole nie bylo lamy!!), nie bylo ciorania mna o ploty i generalnie jestem z niego taka zadowolona 🙂 chyba doszlismy spowrotem do porozumienia 🙂 tak sie strasznie ciesze!!! 😍 😍 😍
kasbeg,Cordkowa, ja też się cieszę, dziekuję Wam 🙂
ups, nie zauważyłam drugiej strony😉 Atamanka, na szczęście odrazu podejrzenia padły na coś z siusianiem, więc zadziałaliśmy bezbłędnie. Elegancko wyglądaliście! Endurka, wet powiedział, że wynik jest taki ze względu na coś zalegającego w pęcherze (pach,gluty jakieś?) więc pasta ma pomóc wypłukać (bo teoretycznie koń sam sobie wypłukuje takie nieczystości). W przyszłym tyg robie jeszcze morfologie.
Mąka, dokładnie, uff 🙂 disco, całowałam go jak głupia😉
Endurka, możliwe, że pokręciłam, ale czy te złogi szczawianów jak mówisz byłoby widać na usg? Ponoć na usg było widać 'piach lub gluty' które zatkały mu pęcherz. Co w diecie konia może powodować odkładanie się tego świństwa?
Z tego co mi się kojarzy to szczawiooctan to jedna z przemian kwasu cytrynowego w cyklu krebsa, ale on dotyczy rozkładu glukozy a w zasadzie kwasu octowego juz po glikolizie? Czyli, że nadmiar glukopzy w diecie konia? Czy już całkiem kręce
Ktoś ale Ty otwierasz buzię czy koń 😎 no dobrze, żartuję 😉
Brzask cudo 😉
Fajne fotki wstawiacie. Ja wczoraj do stajni zabrałam aparat aby obfocić Rudego ale ...wstyd się przyznać...nie zauważyłam że bateria w aparacie padła 🙄
Brzask cudowne dziecięcie 🙂 Cordkowa ja zawsze na najlepszych zdjęciach zamykam oczy 😁 Muffinka ja też bardzo często zapominam albo naładować akumulatorki albo ich wziąsć, najlepsze kiedyś było jak wzięłam naładowane akumulatorki a apataru zapomniałam 😂
dobra, daję moje zdjęcia- przed weekendem trzeba zacząć działać na forum 😀 😁 na 4 zdjęciu nie śmiejcie się z moich rąk, bo nie wiedziałam co z nimi zrobić 😁 😀 😉
tajfunowaa, bardzo marnie, kręgosłup na wierzchu, zad zapadnięty, szyja jak zapałka, żebra wystające. edit. a i plecy na drugim foto wyglądają bardzo marnie.
ash bardzo chudy nie jest, on jest anglikiem więc jest wyższy niż grubszy, dostaje normalnie jeść, nawet więcej niż powinien[ bo ostatnio za często nie jeżdżę ], konsultowałam się na ten temat z weterynarzem, który był ostatnio i powiedział że tak ma być bo to taki typ [ zresztą odkąd pamiętam był raczej chudy + ma wadę postawy - smukły zad , wystający/odstający kręgosłup i wiele innych których nie będę wypisywała... ] 😉 Edit: jego matka była chudziutka- połowa jego, a pokryty był Statutem na "ulepszenie dziecka matki" no i wyszło takie niewiadomo co - taki mój kochany siwy koń 🙂
MoniaaA nawet za stodołą wypada w miarę elegancko 😉 Dzięki. kujka z moich wyliczeń wynika, że coś koło 58, ale to tylko moje wyliczenia... Drugiej strony w ogóle nie oceniali 😵 Fajnie, że z Gilem znowu coraz lepiej, teraz to by się przydały jakieś zdjęcia 😉
tajfunowaa, konie same z siebie tak nie maja, cos powoduje ze sa tak przerazliwie chude i tak marnie wygladaja. najprawdopodobniej czegos mu brakuje (tylko czego - prawidlowej pracy? zywienia? siodla ktore nie uciska?) zdjecia siwego sa straszne. to zblizenie na wystajacy klab jest tak samo brrr jak zdjecie konia "w calej okazalosci" 🙁
MoniaaA, cale szczescie ze sie skonczylo tak a nie inaczej!
Atamanka, a moze jakies zdjecia sie znajda nawet zaraz 😉
Kurcze, koń znajomej wyglądał podobnie, jak nie gorzej. Nie, że wygłodzony, bo jeść dostawał, codziennie na trawę chodził, ale jakikolwiek brak pracy. 2 miesiące porządnego karmienia i JAZDY, koń ma o wiele bardziej widoczne mięśnie, w ogóle jest wygląd poprawił się bardzo przez ten czas. Po prostu trezba pojeździć i dać więcej żreć. Tak ja uważam 😉
ok, dzięki dziewuchy za rady, zobaczymy, może innego weta wezwę i co innego powie :kwiatek: dziś jadę do niego po 14. 00 to zobaczymy, powiem Wam jeśli coś się wyjaśni ale dopiero po weekendzie majowym [ bo chyba dopiero wtedy dorwę się do internetu ] 😉