Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

kujka dzięki wielkie :kwiatek: Kiedy jakiegoś Gilka wrzucisz?
Mąka tłuścioch nie paker^^ Mina trenera bezcenna, wyraża więcej niż 1000 słów. 😁
wątek zamknięty
kate lubię Was jako parę :kwiatek:
sei z każdym kolejnym zdjecie Twoje konisko podoba mi sie coraz bardziej zwłaszcza foto z tarzania 😀
wątek zamknięty
disco, jesteście moimi idolami. Żałuję, że tak rzadko wstawiasz zdjęcia 🙁
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, o proszę. To czekam pilnie na efekty. Napisz koniecznie jak tam się młodzian sprawuje. 😉

disco, 😉  Piekni jesteście !!

_kate, właśnie widzę, że te plany takie bardzo bardzo zmienne są. Powodzenia. Przyjedziesz do nas na skokówki, czy już tak total na ujeżdżenie sie przestawiłaś ??
wątek zamknięty
a my pakujemy walizy i ruszamy z Kudłatym do strzeszynopitka  🏇 tylko ja, koń i niekończące się leśne drogi poprzecinane jeziorami  😍
i nawet z tej okazji przecierpię fakt mieszkania u teściów  😎
wątek zamknięty
Vuko - ale szyjsko  😜
kujka - a gdzie robote, jesli moge zapytac ? 🙂 (moze na pw?)
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, o proszę. To czekam pilnie na efekty. Napisz koniecznie jak tam się młodzian sprawuje. 😉

Klami na efekty to trochę trzeba bedzie poczekać  😉
Dzisiaj też "jeździłam"  😀iabeł: Po kilkunastu kółkach oprowadzanki (czułam sie jak dziecko na festynie  :hihi🙂 Kasia próbowała wydłużyć lonżę i wypuścić młodego, ale sie gówniarz nie dał  👀 (bo przecież ciocia Kasia ma smakołyki, to sie nie odkleję  😉 ) I tu przydał się mąż, więc miałam wsparcie z 2 stron  😁 Kasia prowadziła Żara na dłuższej lonży, a mąż prowadził go po zewnętzrnej stronie.

PS Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał moje wypociny  😡 W każdym bądź razie kocham młodego i jestem z niego dumna  💘
wątek zamknięty
Nasturcja, a fotorelacja to gdzie? 🤬

Wszyscy mają wiosenne fotki - mam i ja! Nie wiem, jak narzeczony tego dokonał, ale Łoś nie wygląda na nich aż tak źle.

Ja siedzę jak siedzę, no cóż, rok bez pomocy z dołu nie daje dużego optymizmu 😵

A tak w ogóle - mam bardzo laickie pytanie. Czy koń może "nagle" dostać Headshaking Syndrome? Łoś mnie dziś mocno zaniepokoił. Zaczął podrzucać łeb, trzepać uszami - bardzo przypominało mi to Koniczkowego Groma z czasów sprzed siatki. Wylęgła się masa muszek, więc podejrzewam, że i one mogą być przyczyną, ale nigdy wcześniej tak się nie zachowywał. Co myślicie...? (przepraszam za swe niewyedukowanie 😡 )
wątek zamknięty
maleństwo czemu miałby wyglądać źle? Piękny ma odcień maści i sympatyczny pyszczek. 🙂
wątek zamknięty
Bo podczas zmiany sierści dość mocno schudł, a z kolei przez brak pracy bardzo spadł z mięśni, szczególnie na zadzie. W stój wygląda gorzej. Zbadamy krew i się może coś okaże.

A za "sympatyczny pyszczek" dziękuję, również go lubię, zwłaszcza wiecznie wiszącą wargę i zamyślone oczy 🙂
wątek zamknięty
Aż tak bardzo tego nie widać, super wygląda.😀
wątek zamknięty
maleństwo, machanie może być przez te pierwsze muszki, mój też nagle dostał szału. czekam, aż przyjdą nauszniki, bo na razie ciężko cokolwiek wymagać w czasie jazdy od tego biednego zwierza 🙄
wątek zamknięty
No ja mam taką nadzieję, z kobyłą też kiedyś tak miałam. I też zaraz chyba zamówię mu coś na twarz, a póki co zobaczę, jak będzie z nausznikami.
wątek zamknięty
a miało być tak pięknie.....

idziemy na ring, stęp - patrzę coś taka niemrawa, kłus - piipiipiii - kulawa  😵

wszystko krew w piach...
wątek zamknięty
[quote author=maleństwo link=topic=41890.msg990922#msg990922 date=1303832251]
Nasturcja, a fotorelacja to gdzie? 🤬
[/quote]

Mam tylko kilka kiepskich fotek z zeszłego tygodnia (jak siedzę na młodym)  😡 Jak się ogarniemy, to może dostanę pozwolenie na pokazanie  😉

A łoś wygląda bardzo fajnie  🙂

Endurka uuuuuuu, przykre  🙁 Trzymam kciuki, żeby kulawizna szybko minęła  :kwiatek:
wątek zamknięty
Caira Prezesie szanowny, specjalnie dla Ciebie 😁

wątek zamknięty
V-ce prezes też poprosi jakieś zdjęcie z dedykacją. 😎
wątek zamknięty
Vouila, zdjęcie ze specjalną dedykacją dla VP 😎 😁

wątek zamknięty
😜 Piękny on jest. 💘
wątek zamknięty
Prezes rzecze, dobre zdjęcia.  😀iabeł:
Lov, a czemu gadzina jeszcze nie na profilowym?
A my dzisiaj byliśmy w mega długim terenie, odkryłam zupełnie nowe miejsca i ścieżki do galopad.  😜 A, no i tak narzekałam, że nie ma u nas w okolicy żadnego jeziora... Już mamy. 😎
wątek zamknięty
Caira coś wspominałaś, że kobyłka kulawa, już wszystko dobrze? 😉
wątek zamknięty
Za to dzisiaj coś mu odbiło, jarał się strasznie na kobyłę na padoku, która się grzała, potem nie mogłam z nim dojść z padoku do stajni, bo w krzakach na trawce pasł się kucyk, a kucyki generalnie są Gadzinożerne. Ale najlepsze- przed karuzelą zrobił stop, zaczął rżeć do koni, po czym walnął piękną świecę 🤔wirek: jeszcze sobie nóżkami w powietrzu zamachał!

edit: Caira, a bo jakoś nie znalazłam najładniejszego na avatar, i sentymentalnie jeszcze Ontariusz 😉 nawet na tapecie w lapku go nadal mam 😉
wątek zamknięty
xxflygirlxx, niestety, kulawa nadal, w tym tygodniu przyjeżdża wet, bo już jest coś nie tak...
A w terenie byłam na Siwym. 😉
Lov, zaciągnij jakiegoś paparazzi do siebie. 🙂 A Ontariusz był pierwszy, tak? Co się z nim stało?
wątek zamknięty
A rozumiem. Daj znać co z gniadą. 🙂
Lov co tak szczędzisz tych fot? Powinna przypadać jedna fota na każdego członka fanklubu. 😎
wątek zamknięty
[quote author=maleństwo link=topic=41890.msg990922#msg990922 date=1303832251]
A tak w ogóle - mam bardzo laickie pytanie. Czy koń może "nagle" dostać Headshaking Syndrome? Łoś mnie dziś mocno zaniepokoił. Zaczął podrzucać łeb, trzepać uszami - bardzo przypominało mi to Koniczkowego Groma z czasów sprzed siatki. Wylęgła się masa muszek, więc podejrzewam, że i one mogą być przyczyną, ale nigdy wcześniej tak się nie zachowywał. Co myślicie...? (przepraszam za swe niewyedukowanie 😡 )
[/quote]

Nie chcę Cię straszyć, ale HS praktycznie zawsze pojawia się nagle.
wątek zamknięty
a więc pojawia się następny członek fanklubu.
przypada mi jedna fotka, więc... 😎 khę, khę...
wątek zamknięty
ninevet poznajesz tego chłopaka po lewej?  😁

ale ten mój rudy jest duży  😲

Lov - kasztany rządzą  💘
wątek zamknięty
Caira, Ontariusz był pierwszy, najpierw go dzierżawiłam, potem kupiłam, razem nam ze 4 lata przeleciały a teraz emeryturkę ma (i ma go dziewczyna jako towarzysza dla swojego młodego łogra). Od września 2009 się po padokach kula, chociaż młody jeszcze- rocznik '98, w tym roku 13 skończył. Ale zdrowotnie wszystko się poszło piiiiip, kręgosłup, przednie stawy kopytowe, trzeszczki... To też mu dałam spokój 😉 a aktualnie stoi w tej samej stajni, co Gadzinka, więc mam na niego oko, i razem się padokują 😉
A papparazzi będzie na dniach 😎

polonez no ba 😁

xxflygirlxx, jak na razie to Fanklub dwuosobowy 😁

wątek zamknięty
Lov - kasztany rządzą  💘

zgadzam się! a ta twoja 'gadzina' jeszcze taka pięknie malowana i ten rudy taki nasycony  😍 ewidentnie więcej zdjęć!
wątek zamknięty
ankers, wybierz sobie, do wyboru do koloru 😁

sei, Gadzina to taka prawdziwa marchewa 😉 a zdjęć już ni mo, ile można oglądać konia na tym samym padoku 😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.