Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. IV (rok 2011)

jezu w weekend to tu zawsze tyle postów  😡

Misia jestem pod wrażeniem 😀

croopie- foty 😀
wątek zamknięty
a my dziś nieśmiało skakaliśmy xD aczkolwiek nie było idealnie i 80 cm było nie do przeskoczenia xD
- głupie 75 cm

- straszne 80 cm xD

krzyżak 60cm xD

wątek zamknięty
No już już ogarnęłam 🙂

kłusikowe 🙂
[img]https://lh3.googleusercontent.com/[/img]
stępikowe 🙂
[img]https://lh4.googleusercontent.com/[/img]

No i wreszcie to co koniki lubia najbardziej ostatnimi czasy... galop  😎 trudno się dziwić, koń przez 4 miesiące chodził tylko stepem...
[img]https://lh4.googleusercontent.com/[/img]

lubimy nadprogramowe elementy 😁
[img]https://lh5.googleusercontent.com/[/img]

i stój koniu bo rozmawiam !! 😀 Na tym zdjęciu widać jak jej się nabrało masy ostatnio, aż miło mi się na to patrzy... 🙂

Już nie zamęczam, bo dzięki Precelkowi mam milion zdjęć 😁
wątek zamknięty
oj tam oj tam, wstawiaj więcej!
wątek zamknięty
Milusia, ojej 😡 dziękujemy- nie sądziłam, że możemy być czyjąś ulubioną parą 😀 ze zdrowiem Fuksika mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. A takie słowa motywują mnie tylko do dalszych starań :kwiatek:

Kujka
, kurcze, fakt, jak tak sobie przemyślę to rzeczywiście jest ze mnie zaprzeczenie szmatoholika 😁 Ja cały czas śmigał w dwóch parach starych bryczesów, a niedawno zmieniłam siodło i zorientował się, że ciągle cioram jeden i tej sam pad ujeżdżeniowy (tylko tyle posiadam :hihi🙂 Za każdym razem jak wybieram się do sklepu, żeby kupić w końcu jakąś porządną "szmatę" albo portki dla siebie, to w trakcie zmieniam zdanie i wolę kupić coś co bardziej przysłuży się koniowi, niż będzie po prostu ładnie wyglądać. Ale chyba wypada w końcu zebrać się w sobie, bo wstyd ciągle w tym samym jeździć 😉
Na nasze zdjęcia z początków w sumie patrzę z radością, szczególnie w chwilach zwątpienia 😉
A za życzenia zdrowia dziękujemy, bo to dla nas najważniejsze.

Amnesteria, pod Tobą prezentuje się całkiem proporcjonalnie 😉 A w jakim wieku jest Duszek?
wątek zamknięty
Naprodukowałyście chyba 10 stron odkad tu ostatnio byłam, zaraz nadrabiam zaległosci  😜

U mnie weekend bardzo intensywny, miałam dwa fantastyczne treningi skokowe, dziękuję Ruffian za gościnności  :kwiatek:, a Szerek i Zen za dzielne towarzyszenie i nagrywanie  :kwiatek: jak uda mi się ogarnąć rezultaty, to gdzieś wrzucę nasze podkoczki  😉
wątek zamknięty
Ruda zaklimatyzowana w klinice. Zrobiłyśmy dzisiaj nawet obchód terenu. Ale tym razem ja nie o tym. Dostałam jakiś czas temu przemiłą skarą kobyłkę do jazdy, ale się nie chwaliłam, bo ani zdjęć ani na prawdę nie było się czym chwalić. Mnóstwo pracy przed nami, ale damy radę  😜

Jak się podoba Ciocia Korsa  😁 ?

Croopie, fajnie, że galopujecie już. No i w Hazelu pięknie!  😜
Misia,  😍
Atamakna, ale macie fajne miejsca na spacery!
wątek zamknięty
arivle śliczna 😉 ale gdzie ona skara?? Toć to typowy ciemno gniady stwór 😀
wątek zamknięty
Arivle, o której spacerowałaś? Długo tam zostaje? Dobrze pamiętam, że ona na Służewcu?
wątek zamknięty
xxagaxxskara jest na pierwszym zdjęciu, tam w cieniu, nie widzisz? 😁 fajne konisko

a ja dzisiaj byłam w stajniii. i zamierzam po roku wsiąść na konia! nawet zabrałam do domu siodło żeby je ogarnąć. muszę poszukać bryczesów, sprawdzić czy czapsy zapne! aaaa.. ale się cieszę
wątek zamknięty
xxagaxxskara jest na pierwszym zdjęciu, tam w cieniu, nie widzisz? 😁 fajne konisko

a ja dzisiaj byłam w stajniii. i zamierzam po roku wsiąść na konia! nawet zabrałam do domu siodło żeby je ogarnąć. muszę poszukać bryczesów, sprawdzić czy czapsy zapne! aaaa.. ale się cieszę

heh no faktycznie masz rację 😀😀

a czemu tyle nie jeździłaś?? 😀😀
wątek zamknięty
Aga, w zimę byla skara i tak zostało  😁 Ale niech będzie, że to typowy gniady stwór 😉
Exploited, no właśnie, właśnie. W cieniu skara  😜 Cieszę się, że się podoba 🙂 Fajnie, że wsiadasz i podłączam się pod pytanie Agi.
Bandos, byłam tam od 11.30 dl 12.30 a spacerowałam mniej więcej z 40 minut, w tym z 15 na trawce  😁 Wszystkim grzecznie mówilam dzien dobry więc tobie może także 😉

A skoro się Ciotka podoba, to jeszcze jedno:
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, a to czemu ja myslalam ze lanka cathar sie zajmie zajazdka Zara? pokrecilo mi sie, czy Ty zmienilas plany?

Matka chciała siadać pierwsza, więc ciotka (czyli ja) się zgodziła. W razie "W" jestem w pogotowiu, żeby matkę zastąpić. Chociaż na razie bardziej zajmuję się kierowaniem uwagi Żara na moją kieszeń, w której znajdują się samakołyki.  😁 Tylko mój szef na hasło, że znów będę w stajni przed 6 rano, żeby publiczności uniknąć, z jękiem w głosie stwierdza "O, Boże".  🤣
wątek zamknięty
arivleo, znam tą kobyłkę  😎
wątek zamknięty
Strucelka, ale piękny pingwin !!

xxmalinaxx, oj daje w górę daje ... mam nadzieję, że w końcu załapie, że tak nie trzeba fruwać.

amnestria, merci merci. Oj tak, radocha jest stała, i to jaaaaka !
Jaki Twój Duszi dzielny i śliczny ! Jak tam mu idzie robota ??

incognito, merci.

juliadna, przepiękne to Twoje siwe !! Prze-przepiękne !! A w tym niebieskim to mu super !

milusia, hehe. Wiem.  😉

Nasturcja-Renata, ale super. No, ale dobry gagatek z chłopaka, że tak na pierwsze wsiadania ostro protestował.

quanta, merci.
Śliczną główkę ma Skwarunio.

MoniaaA, merci. Oj inny niż Pączunio zdecydowanie. Zarówno w wyglądzie jak i w głowie. Pączunio wysoki (172 cm) na długich smukłych nogach, bardzo krótki plecami. W głowie histeryk, ciągnący, brykajacy itp. Ogr niski (166 cm) na bardzo potężnych nogach niczym ślązak, strasznie długi grzbietem. W głowie grzeczny, dużo i wolno myślący raczej.

Dzionka, merci. Żadne wagony, przecież wcale jakoś wysoko nie stoi, zaczynamy dopiero pracować. Debiut na majówce. Nic wielkiego nie jedziemy, na pierwszy rzut skromnie, L i zobaczymy co i jak będzie.

kujka, wow... merci. Ogrowi nie przekaże, bo mu jeszcze jakieś fochy do głowy przyjdą.

Misia, ale pięęęęęknie wyglądacie !! Szał, po prostu szał !!

arivle, ładna kobyłka. A jak tam ruda??

A pamiętacie tego pana??

wątek zamknięty
Klami no właśnie trochę nas zaskoczył  😉 ale tutaj akurat była moja wina
Pączunio, służy mu emerytura  🙂

Lanka bo nam w końcu wręczą wymówieniu boksów  😁
wątek zamknięty
Klami, pewnie, że pamiętamy! Wygląda na zadowolonego z życia 🙂
A Ledzia dzisiaj się aklimatyzowała, bylam rano wziąć ją na spacer, a tak to nic nowego.
Ashtray, bardzo możliwe, bo właściciel w ciągu 10 lat zwiedził już wiele stajni. Btw. My też możemy się znać, bo widziałam, że jeździlaś w wilanowie, nie wiem czy nie w podobnym okresie kiedy ja dzierżawilam tam konia.
wątek zamknięty
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=41890.msg980167#msg980167 date=1303066843]

Lanka bo nam w końcu wręczą wymówieniu boksów  😁
[/quote]

No co Ty?! Jak to się ładnie mówi, świat bez psychopatów byłby nienormalny. 😉 Chociaż mój mąż też dziwnie na mnie patrzy, bo od zeszłej niedzieli wychodzę z domu przed 5, wracam ok. 22 i w sumie siły mam tylko na to, żeby się obmyć. Wczoraj postanowił upolować obiad i zamówił KFC - ponoć długo mnie budził, żebym zjadła. 😀
wątek zamknięty
Alice oszczędzasz nam strasznie tego Twojego arabka!
Klami młody jest szałowy  😜 Zresztą i Twój drugi wygląda baaardzo dobrze!
Raven dzięki 😉 nie wiem kiedy, myślę że coś w maju pykniemy 🙂
milusia radosny ten Twój Zwiastun  😜
Strucelka Belfast to teraz taka maszyna  😜
amnestria Duszek to taki słodziak. Super, że zajazdka idzie jak po maśle  🙂
Misia mogę napisać tylko jedno  😜

To ja dodaje obiecane filmiki z zawodów  💃
LL

i L
wątek zamknięty
amnestria, bardzo proporcjonalny, słodki chłopiec! Pięknie z Duchem wyglądacie 🙂

Misia, jeśli to są efekty targania to niech Cię targa codziennie 🙂 rewelacyjne zdjęcia!

croopie, jakie galopy uśmiechnięte 🙂 pięknie wam w brązach 🙂

arivle, to Korsa z Wojciechowic niegdyś?

Klami, Pącz wygląda kwitnąco 🙂

Mąka, jeee w końcu 😀
wątek zamknięty
Stoję i oczom nie wierze co mam skakać 😂.Zdjęć ze skoków nie ma bo synuś zaaprobował ciotkę za mocno.Ale pobiłam swój rekord i był nawet okser 🤣
wątek zamknięty
kujka to KJK Szary Michałowice k/Krakowa, świetna stajnia 🙂
Co do zadu, nie, nie jest przebudowany, może to kwestia zdjęć. Nad tymi dwoma sportowymi pośladkami czuwa nasz masażysta i trenerka, oraz moje czujne oko 😉

Misia siwy wygląda zajeee! Jakieś starty planujecie?

Klami no kto by Tenora nie pamiętał! Świetnie chłopak wygląda, i chyba mu dobrze tam, co? Wygląda na bardzo zadowolonego 🙂

Mąka przekażę :kwiatek:
wątek zamknięty
Burza, nie wiem, skoro tak mówisz, to bardzo możliwe 🙂
wątek zamknięty
arivle, robiąca elementy C mająca właściciela starszego pana? 🙂
wątek zamknięty
juliadna ale ładny siwy, nieliczne mi się podobają, więc uznaj to za zaszczyt 😁
amnestria krótkie konie sa fajniejsze niż długaśne wagony, więc jest dżi 😎 Duszek nie wygląda jak dopiero co zajeżdżony, tylko jakby chodził od zawsze!
croopie brązowy komplet 😜
Misia ale pro wyglądacie!
amnestria jaki pan zainteresowany, wygląda jak jakiś tajniak 😁
wątek zamknięty
Burza, w takim razie ta sama, chociaż dla mnie wcale nie jest przygotowana do elemantów C, ba nawet N, ale to moje zdanie po paru jazdach na koniu. IMO trzeba wrócić do podstaw i wszystoko poodkręcać. Właścicielowi dobrze się na niej jeździ i chyba o to chodzi, ale dla plebsu (czyt. mnie) jest zdecydowanie za ciężko i dużo jest do zrobienia 🙂
wątek zamknięty
arivle, coś tam mogłam pokręcić po latach 😉 straszliwie zmarniała albo posunęła się w latach, pamiętałam ślicznotkę błyszczącą. Ale do jazdy podobno super 🙂
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata, oj służy mu ta łączka, służy.

arivle, bo Pączunio jest zdecydowanie zadowolony. Hehe. Trzymam kciuki za diagnostykę.

Mąka, merci merci.

Burza, wygląda, ale co ważniejsze, Pączunio czuje się kwitnąco. Dawno nie widziałam go takiego radosnego i zrelaksowanego.

Strucelka, bardzo dobrze mu tam. Jest niesamowicie uradowany i zrelaksowany.

wątek zamknięty
xxflygirlxx :kwiatek: :kwiatek:

Klami super wygląda ! 🙂 a za siwego Dziekuję  :kwiatek:

wątek zamknięty
Dziewczyny nie mówcie tyle na temat tego kompletu bo padu już się pozbyłam !!!!!! 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.