Forum towarzyskie »

HORRORY- lubiane, ciekawe i całkiem nudne ;)

w tv wlasnie zaczal sie horror Kroniki Opetania, szczerze mowiac jeszcze nie widzialam
film na prawdziwych wydarzeniach
Fajne, mi się bardzo podobał! Zwłaszcza, że moi znajomi mieli bardzo podobną sytuację w swoim starym domu.

Obejrzałam wczoraj "Ostatnia wola i testament Rosalin Leigh"(http://www.filmweb.pl/film/The+Last+Will+and+Testament+of+Rosalind+Leigh-2012-656076) i dawno się tak filmem nie rozczarowałam :/ Niby opisują, że niesamowity, bardzo życiowy, dający do myślenia, zastanawiający... a ja prawie zasnęłam. 3/4 w ogóle nie rozumiałam, jak pomyślałam, że zaczęła się jakaś akcja, robi się ciekawiej i może coś się rozwinie i wyjaśni... to film się skończył 🤔
Nie polecam, ale ja bardzo nie lubię pseudo religijnych rozkmin i filmów o godzeniu się ze zmarłymi.
Też włączyłam Kronikę opętania i przypomniałam sobie, że już oglądałam 😀 film ok, ale bez szału zbędnego.
Czy znacie horror w którym występuje motyw pluszowego misia? 🙂 Najlepiej takiego "po przejściach"

Tu jest pluszowy miś po przejściach. Radzę obejrzeć do końca. Ja się Buki nie bałam, ja do tej pory pamiętam ten odcinek.
Popłakałam się 🤣

Chess w sumie się boję, ale jednak zapytam- w jakimś konkretnym celu szukasz? 👀 Zła młodsza siostra, chęć zemsty? 👀 😁
A serio to o pluszowych misiach nic nie znam, więcej o lalkach powstaje.
pokemon, wystarczyło mi 20 sekund 🤣
CzarownicaSa, robię dyplom artystyczny dotyczący horrorów na studiach i do jednego projektu zabrałam się od dupki strony. Najpierw wymyśliłam sobie misia i teraz szukam do niego filmu 😉 Tak naprawdę to na wszelki wypadek bo raczej nikt mnie o to nie zapyta.
A tak serio to o pluszowym misiu nic nie ma. Nawet porąbani w tym stylu Azjaci nic nie nakręcili.
Mi nie chodzi o to, że film ma być o misiu ale, żeby on się w filmie pojawił. Nie wierzę, że nigdzie mała dziewczynka nie ma ukochanego misia, który patrzy na to jak ktoś ją patroszy (przykład :lol🙂. Po prostu, żeby gdzieś występował i tyle.
Na fb podsunięto mi: Władcę lalek, Nie bój się ciemności, Krampusa 🤣 i podobno w Amityville coś jest ale kompletnie nie pamiętam.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Pit_(film)
Mały chłopczyk z misiem może być?
Może. Obejrzę sobie. Dzięki 🙂
Przepraszam za post pod postem ale wrzucam wyjaśnienie mojego pytanie i jednocześnie zajawkę mojej pracy 🙂
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12508802_1090978664255121_7562215830698396958_n.jpg?oh=0cf9bac4788b06b57ceb3c27f5d729a4&oe=573C9141[/img]
[img]https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12573964_1090978704255117_1268088525581572526_n.jpg?oh=dc8f3167a5ad4267999083731b7916b1&oe=57391D4B[/img]
Na razie powstało 10 misiów w różnych wersjach kolorystycznych. Mam jeszcze Jigsawy i Pinheady 🤣
Chess  😀
Ło Matko Bosko 😀 Nie pamiętałam tego odcinka...
3 minuty temu skończyłam oglądać Nieodebrane połączenie. Masakryczny film 🤣 No ale Miś jest.
Wizyta świetny film, chociaż dla mnie bardziej dramat z lekką nutą horroru w tle 🙂 nie bałam się jakoś specjalnie, ale napięcie było. Ogólnie bardzo dobra historia, polecam.
Polecicie jakiś horror w stylu "Obecnosc" albo "Rec"?
To jedyne horrory które mi przypadly do gustu a mam ochotę na jakies strachy 😉
Btw. Miałam identyczna lalkę jak oryginalna Annabelle! Dokladnie ta sama 😲 I pamiętam ze ja uwielbialam bo byla ode mnie niewiele mniejsza i sie do niej przytulalam przez sen 😉
Kajpo może Sierociniec 🙂 ? Niezmiennie polecam Jako w piekle tak i na ziemi, aczkolwiek to trochę inne klimaty.
Wchodzi niedługo do kin niezły film, The Boy - może w końcu jakaś konkretna pozycja :P

Bosz, jak można przytulać się do takiej lalki 😀 ? Na sam widok mam ciary.
Zaczęłam ostatnio oglądać " Poltergeist " i... rozczarowałam się 🙁 Zapowiadał się całkiem fajnie, ale po pół godzinie oglądania zaczął być po prostu tak absurdalny, że aż śmieszny.
Kolebka ale to nie to porcelanowe straszydlo z filmu, tamta byla naprawde upiorna. Wpisz sobie w wyszukiwarkę Annabelle real i w grafikach są zdjęcia.
Co dziwne ja w dzieciństwie balam sie laleK, szczególnie Barbie. Uwazalam ze tylko czekają żeby mi zrobić krzywdę :P
CzarownicaSa w sumie czego sie spodziewac, nie ma sensu oglądać filmów które na filmwebie maja ocenę ponizej 6.0  😀
Nigdy nie patrzę na oceny filmów, bo nie raz nie dwa zawiodłam się/zachwyciłam zupełnie inaczej, niż ocena sugerowała 😉 Więc dla mnie te oceny tak po szczerości nie są nic warte 🙂
Kajpo ta realna też jest straszna 😀
Zaczęłam ostatnio oglądać " Poltergeist " i... rozczarowałam się 

A starego widziała?
Ja omijam szerokim łukiem takie "rimejki".
Właśnie się za niego zabieram 😀 Wstyd, ale wcześniej nie wiedziałam, że to remake 🤔
Kolebka ale klimat. Moja mala klaustrofobia wcale mi nie pomaga w oglądaniu "Jako w piekle tak i na ziemi" 😀
Robię sobie rajd po "starych" horrorach, tych z przedziału do ok. 2000-2005 roku. Obejrzałam już:
- Cmentarz Zwierząt,
- Cujo(chociaż to w sumie bardziej thriller),
- Coś,
- Inni,
- Szczęki,
- Egzorcyzmy Emily Rose,
- Omen,
- Szósty Zmysł,
- Egzorcysta,
- Mgła(2005),
- Czerwona Róża,
- Dom na nawiedzonym wzgórzu,
- Poltergeist,

Co jeszcze mogę obejrzeć? Z takich starszych, nie najnowszych? 👀
Poltergeist ryli z tego przedziału? Egzorcysta tyż?
Toż to filmy z okresu kiedy sikałam w pieluchy.
Omen - a stary Omen?

"It's alive" 😁
No tak- horrory DO 2005 😉
I te Stare są suuuper 😍 Właśnie o takie '"z okresu pieluch" mi między innymi chodzi 😀
Omen oczywiście stary. Jedyny sluszny 😎
No dobra, faktycznie jest DO 😁

BTW "Smętaż zwierząt".

Zobacz "It's alive", jest 1 i 2, mi się podobały, ale to było daaaaaaaaaaaaaaawno, więc mogłam być spaczona.

"Piknik pod wiszącą skałą" 😁
"Lśnienie"
"Obcy 8 pasażer Nostromo"
"Dziecko Rosemary"
"Dziwolągi" - z 1932, ale warto.

Edit - Kwaidan jeszcze- przeboski, uwielbiam go.
A! I jeszcze - stary Koszmar z ulicy wiązów, no i przecież zapomniałam - Armia Boga!
Nie byłam pewna jakie błędy tam są, bo w każdym tłumaczeniu jest inaczej- więc napisałam normalnie 😁

Ooo, dodam do listy! 😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się