Forum towarzyskie »

HORRORY- lubiane, ciekawe i całkiem nudne ;)

Dodałam jeszcze 3 link pod spodem, bo też mnie zaciekawił, niby od maja wszedł na ekrany.
Byłam w kinie na Czarnobylu - strata kasy..
Ok to Czarnobyl odpada, więc jeszcze te 2 filmy z linków
ja lece ostatnio trylogie klatwy dla przypomnienia 😀
"Czarnobyl" to chyba taka rosyjska powtórka "Wzgórza mają oczy". Ale ciekawa jestem, gdzie to kręcili, bo ujęcia ciekawe.

A "Lovely Molly" wydaje się być... interesujące 😀

Osobiście zdecydowanie nie polecam "Aliens Origin". Fabuła w skrócie- idą, idą, biegają, idą, strzelają, coś strzela do nich, dalej biegają, the end. Prawie jak we "Władcy Pierścieni" 😁
Osobiście zdecydowanie nie polecam "Aliens Origin". Fabuła w skrócie- idą, idą, biegają, idą, strzelają, coś strzela do nich, dalej biegają, the end. Prawie jak we "Władcy Pierścieni" 😁

😂

Mam taka maluską prośbę, żeby podpisywać tytułami linki z YT. Mój komputer ostatnio fuka strasznie na proby otwierania jakichkolwiek stron z filmami, wiesza się, tnie, zamula i nic z tego nie wydzodzi, w związku z czym nie wiem o co, poza "Czarnobylem", pytała Cierp1enie 😉
Czarnobyl kręcili chyba w Czarnobylu? Przynajmniej go jakiejś odległości od reaktorów można się już zbliżać z tego co wiem?
Dworcika pytała jeszcze o "Sinister" i "Lovely Molly" 🙂

No zbliżać się można, ale nie sądzę, żeby ryzykowali kilka miesięcy kręcenia filmu w bądź co bądź dalej napromieniowanym miejscu. Aczkolwiek wydaje mi się to prawdopodobne bo poznaję ten młyn...

A właśnie, możecie mi podrzucić jakiś fajny horror z youtuba na dziś? 👀
Nie znalazłam żadnych recenzji o "Sinister", ale "Lovely Molly" mnie zainteresowało. Chyba nie kojarzę nic takiego... Może bym T. na to namówiła na dziś? ;]
Dworcika - ok na drugi raz będę pisać  :kwiatek:

dla Ciebie recenzja http://www.filmweb.pl/film/Sinister-2012-631143 Sinistera

Sinister kręcili twórcy paranormal i oglądając zapowiedź przypomina mi amitiville 🙂 a widziałyście jak ona siedzi na łóżku i patrzy na zdjęcia to na nich są konie?  😁
Cierp1enie, to znalazłam. Tylko tam nie ma żadnego opisu 😁
Filmu o Czarnobylu nie polecają, ponoć strasznie słabo i przewidywalnie nakręcony. "Lovely Molly" opis ma mniej ciekawy niż zwiastun, ale opinii jeszcze malutko- na filmwebie tylko 3(dwie dobre, jedna negatywna).
A widziałyście w zapowiedzi Lovely Molly , jak ona siedzi na łóżku i patrzy na zdjęcia, to na nich są konie?  😁

Dworcika - znalazłam taki krótki opis Sinistera

"Bohaterem jest pisarz tworzący powieści kryminalne. Wprowadza się on z rodziną do domu, w którym w okropny sposób zamordowano poprzednich mieszkańców. Kiedy znajduje kasety wideo z zapisami brutalnych morderstw innych, jeszcze wcześniej zamieszkujących tu rodzin, wszczyna własne śledztwo. Doprowadza go ono do odkrycia nadprzyrodzonego bytu, który może zagrażać również jego bliskim.  "
Mnie w sumie sam opis nawet zaciekawił 🙂 Obędzie się bez potworów i innych, fajnie, że to sama psycha.
Na oceny na filmwebie od daaawna nie patrzę, bo niezmiernie rzadko zgadzają się z moimi. Zwiastunów nie oglądam, bo mi sie komp buntuje 😁
Dworcika jeśli lubisz filmy "schizujące" psychicznie, to pod tym względem dobry(aczkolwiek mocno niesmaczny) jest "Antychryst". Pod względem psychologicznym ciekawy, tylko trzeba nie zwracać uwagi na sceny erotyczne 😁
aha i Sinister wyreżyserował twórca Egzorcyzmy Emilly Rose, więc może być ciekawe
CzarownicaSa, dzięki ;]
Właśnie oglądam "Lovely Molly", jak skończę zdam recenzję 😉 Jakby ktoś też chciał obejrzeć, to podaję linka:
http://www.playtube.pl/52239-kochana-moly-lovely-molly-2011-dvdrip-napisy.html
W sumie fajna strona, warto się zarejestrować.

edit: Obejrzałam i jestem trochę... rozczarowana :/ Muszę przyznać, że znudził mnie ten film... fabuła jakaś taka nieciekawa, akcji też mało, w sumie prawie nic nie jest wyjaśnione... i, przynajmniej dla mnie, w ogóle nie straszny. Raczej nie polecam :/
[Uwaga, mój post może zawierać spoilery! :P ]

W kooońcu obejrzałam wczoraj Czarnobyl i... strasznie się zawiodłam. Ani razu nie podskoczyłam, fabuła wręcz kretyńska - typowa hamerykańska szmira dla półgłówków - Byłabym w stanie 'łyknąć', że ruskie tam jakieś experymenty niby przeprowadzają, próby jądrowe etc, a kuźwa... zombie?!  🤔 Ktoś na siłę chciał zrobić klimat Silent Hill, tylko deko nie wyszło.
I zastanawiają mnie dwa motywy, które albo potem ucięli, w efekcie w filmie wyszła kiła, albo... nie wiem :P - Laska ogląda foty na aparacie i w oknie widzi ludzką postać - nikomu o tym nie mówi, potem jakiś tekst, że coś widziała w aparacie, czym też nikt się nie przejmuje.
Drugi motyw: Najpierw w vanie, ten gostek, Yuri mówi: "Przecięli kable!" i też nikt nie jest na tyle bystry, żeby zapytać jacy ONI, skoro miasto absolutnie opustoszałe?! Gościu wiedział o czymś, że z vana nawiał, czy naprawdę był tak mało bystry, żeby pójść sobie w cholerę w nocy na spacerek?
Nagła choroba popromienna, po 25 latach też jest conajmniej zastanawiająca, chociaż w sumie nie wiadomo, gdzie pod koniec ta ocalała dwójka się znajdowała - może akurat przy tym IV reaktorze. A może widz ma myśleć, że rosjanie po 25 latach dalej tam urzędują i modzą sobie bombę atomową...  👀

Kurdę, naprawdę liczyłam na coś fajnego, a tu... klops.
Zdecydowanie polecam "Tunel". Jeden z najlepiej zrobionych filmów, jaki ostatnio widziałam!
Zrobiony na zasadzie dokumentu- mieszany wywiad z pozycją  kręconą z ręki, ale o dziwo bardzo dobrze. Świetne zdjęcia, choć historia raczej zdaje się nie porywać. Ale nawet mojemu K., który ma alergię na filmy kręcone z ręki się podobał 😀 Fajne jest to, że nawet bohaterzy jak na horror nie popełniają zwyczajowych durnych błędów("Ojej, jest ciemno, coś zjadło połowę naszych przyjaciół i teraz nas goni- rozdzielmy się, będzie na pewno łatwiej!"😉, ale jednak ich kroki i zachowania są raczej logiczne i spójne.

Trailer:
czarownicaSa zwiastun całkiem fajny, może się skusze  🍴 albo zostawie na Halloween  😁

Oglądał ktoś : 
👀  jakie wrażenia?
A tego to chyba jeszcze w kinach nie było. Oglądałam jakiś czas temu ten trailer i chociaż lubię tematykę zombie to zombie i kowboje jakoś do mnie nie przemawiają.
Do mnie z kolei zombie nie przemawiają... jakoś tak... zawsze mnie nudzą filmy z nimi. Trailer ciekawy, ale... chyba bym się nie przekonała do obejrzenia.
Nie ogladajcie Abrahama Lincolna Pogromcy wampirow😉 zaklinam was😀 wiekszej szmiry daaaawno nie widzialam, ani efektow, ani fabuly, ani klimatu, sama bzdura😉
CzarownicaSa łoooo matko z ojcem, nie dałam rady obejrzeć "Tunelu" przestraszyłam sie po tym fragmencie jak zobaczyli to coś w kamerze  👀 a przejście do łazienki,koło której znajduje sie wejście do piwnicy poruszyło moją wyobraźnię  🤔wirek:

Wie ktos kiedy premiera Silent Hill: Revelation 3D w Pl ?
Edit. Juz znalazłam date premiery.
a ujawnisz?😀
Wie ktos kiedy premiera Silent Hill: Revelation 3D w Pl ?
Edit. Juz znalazłam date premiery.

Ja też już przebieram nogami na ten film.  💃
a ujawnisz?😀

Proszę : http://www.filmweb.pl/film/Silent+Hill%3A+Apokalipsa+3D-2012-395846    😉
Nie wiem co jest w tym filmie takiego, ale on jest dla mnie meega  😅
Ja jestem fanką gry, ale film też niczego sobie. Chociaż nie tak straszny jak gra.  😁
Bo film ogólnie nie jest straszny, ale ma ciekawy motyw, a oglądając go czuje się jak w zupełnie innym i strasznym świecie, i zawsze utożsamiam się z bohaterami  🤔wirek: (dlatego nie obejrzałam "Tunelu" )

A tu link do płonącego miasta Centralii ( prawie Silent Hill  😁 ) http://pl.wikipedia.org/wiki/Centralia_(Pensylwania)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się