Forum towarzyskie »

HORRORY- lubiane, ciekawe i całkiem nudne ;)

Ja muszę przyznać, że zaczęłam oglądać Rec...i nie dałam rady. Po prostu nuda jak dla mnie. Tak samo paranormal.
Nawet nie miałam pojęcia, że już jest po kilka części....
Muszę za to koniecznie obejrzeć kobięte w czerni, bo jak widzę ma b. dobre opinie 🙂
Widzialam kobiete w czerni, niezla, ale moim zdaniem z tego klimatu lepsze The Awakening.
Z Albą? Też mi się podobało, jeżeli mówimy o tym samym 🙂
hmmm... chodzi mi o to:
http://www.filmweb.pl/film/Awakening,+The-2011-587468
To ja miałam na myśli: http://www.filmweb.pl/film/Przebudzenie-2007-166528

Pomyliły mi się tytuły, ale byłam blisko 😉 Zresztą to chyba nie jest horror, bardziej thriller.

A tego Awakening nie kojarzę....muszę to nadrobić 🙂
polecam🙂 mroczny i mglisty angielski klimat😉
będzie następna część Underworld? uwielbiam tę serię, ale Przebudzenie mnie trochę rozczarowało, czekam na jakieś lepsze sceny i bardziej rozbudowaną fabułę, więcej klimatu 😉
Mnie najnowsza część "Underworld'a" też trochę rozczarowała. Jestem wielką fanką serii, lubię takie krwiożercze wampiry i wilkołaki, byle nie w stylu "Zmierzchu"  😁  "Przebudzenie" zakończyło się bez jakiegoś rozwiązania sprawy. Mam nadzieję, że zrobią kolejną część, którą będę oglądać wciśnięta w fotel, tak jak wszystkie wcześniejsze  😜
Oglądał ktoś "Demony"? Albo "Dom na wzgórzach"-czy jakos tak-ostatnio do kin weszło
Albo "Dom na wzgórzach"-czy jakos tak-ostatnio do kin weszło

A nie 'Dom w głębi lasu' ? ;]
incognito ja właśnie obejrzałam "Demony" i szczerze mówiąc trochę się rozczarowałam... :/
Film nakręcony na zasadzie paradokumentu(coś jak "Paranormal Activity- kamera z ręki"😉. Rozkręca się powoli, nie dzieje się nic specjalnie skomplikowanego, a zakończenia w zasadzie nie ma, co teoretycznie pozwala na zrobienie drugiej części. w sumie jak film zaczął się rozkręcać i zaczęło się dziać naprawdę ciekawie, to... się skończył. Raczej nie polecam- chyba, że kogoś interesuje ta tematyka.
CzarownicaSa-dzięki za brak rekomendacji-nie będę miała powodu do przerwania pisania pracy na polski ustny 😁
Milla- możliwe, że taki jest właściwy tytuł-widziałaś ten film?
Nie ma za co 🙂
I tak z ciekawości obejrzałam wspomniany wyżej "The Awakening"(horror, choć ten z lekarzami też przerobiłam- genialny!). W sumie fajny film w starym klimacie, ale trochę niedopracowany. Kilka spraw jest zaczętych, ale nie wyjaśnionych, samo zakończenie zostawia pole do interpretacji. Ale film w sumie całkiem niezły, oceniam 7/10 😉

edit: A za "Dom w głębi lasu" się zaraz zabiorę i zdam recenzję 😀
edit2: Jednak nie obejrzę, bo jeszcze nie ma go na serwerach... :/ Ale zabiorę się za "Kobietę w czerni".
Narobiłyście mi "smaka" na The Awakening, lecz nie było w wypożyczalni.
Mam na dzisiejszy wieczór horror Strach (http://film.wp.pl/id,29649,title,Strach,film_szczegoly.html)
Oglądał ktoś? można polecić?
z mamą mamy już spaczone gusta i ciężko znaleść dobry, tudzież straszny film.
"Kobieta w czerni" również w starym klimacie. Niby fajna, ale zbyt nachalnie w niektórych momentach próbuje wzbudzić napięcie, co w połowie filmu jest już nudne. Aczkolwiek zakończenie ciekawe, choć właściwie nic nie wyjaśniające.
Można się przyłączyć ? 🙂  :kwiatek:
TheKill klawiatura Ci się zacięła, że w każdym wątku piszesz to samo zdanie?

Co do filmu "Demony", to zachęcona opisem poszłam na to do kina i myślałam, że wyjdę w połowie seansu. Moim zdaniek film zrobiony okropnie, nudny, bez akcji.

Męczy mnie to od dawna, z jakiego filmu jest ta postać?
Biczowa nie wiem czy nie z "Krzyku", ale pewności nie mam. W sumie nie kojarzę jej z żadnego horroru.

Wczoraj oglądałam "Grave Encounters". Kolejny horror kręcony z ręki, niestety klimat utrzymuje się przez pierwszą godzinę, a potem jednak jest mocno przesadzony. Niemniej było parę momentów, na których się wzdrygnęłam 😉
Fabuła w skrócie: Lance Preston kręci serial o duchach i wraz z ekipą postanawia nakręcić odcinek w opuszczonym szpitalu psychiatrycznym, gdzie od lat dochodzi do niewyjaśnionych zjawisk(odgłosy, postaci, otwierające się okna itd.).  Oczywiście bardzo inteligentnie zamykają się w budynku na jedną noc, aby nakręcić co się da.

edit: Nie wiecie, gdzie mogę obejrzeć "REC 3: Geneza"? Na kinolive nie ma... a ponoć niezła komedia  😁
Pewnie się zamykają i jeszcze wyrzucają klucz do studni.  😂

Projekt monster na TVN-ie w piątek widziałam. Łomatko, że teraz wszystko będzie się kręcić "z ręki"? Że to takie realistyczne cyco?
No i jeszcze "Dom snów" z najbrzydszym Bondem. Ależ to do przewidzenia było.
Wczoraj obejrzałam "Eksperyment SS: Czarne słońce"  😀iabeł: , całkiem fajny, chodź pierwsza część, była bardziej tajemnicza i dzięki temu ciekawsza.

Widzieliście "Czarnobyl:Reaktor strachu" , mam chrapkę na ten film,ale po obejrzeniu zwiastuna,myślę,że to będzie lajtowy "horrorek" w typie "Drogi bez powrotu" itp.
Nie na bank nie krzyk to jakiś potworek co się w nocy pojawia, choć przyznam że podobny do tego mordercy z krzyku.
A to nie jest tylko jakiś wymysł z Kwejka? taka zjawa która pojawia się w nocy nad Twoim łóżkiem, ot co. Nic z filmu. Tak mi sie przynajmniej wydaję.
Też tak myślałam ale kilka stron temu był gif z tym stworem a na stronach typu kwejk pojawiają się obrazy jakby wycięte z filmu z tym czymś i zaczęłam szukać.
Demony-obejrzałam-lubię poptrzeć na coś takiego po prostu, ale było bez szału chociaż i tak fajniejszy niż piła 1500 100 900 😁 gdzie tylko krew się leje
Łowcy duchów- jeden z fajniejszych jak dla mnie tylko końcówka na wyrost, a klucza do studni nie wyrzucili 😉
może mi ktoś opowiedzieć jak kończą się 'demony' ? jestem ciekawa a dotrwałam tylko do 3 min bodajże  😁
Klątwa.

oj, poskakałam po fotelu!  :oczopląs:

i jeszcze Hotel Zła 2 - mocno trywialny film, trochę straszy a trochę śmieszy ale perspektywa się zmienia kiedy potem człowiek musi sam, w środku nocy przejść przez nieoświetlony łącznik w podziemiach szpitala, mijając pod drodze pomieszczenie na zwłoki itd. Brrrr.
Tyle się nasłuchałam o tym, że Kobieta w czerni w ogóle nie jest straszna. Nawet moi niehorrorowi znajomi tak mówili. Kurde, chyba wyszłam z wprawy bo to pierwszy film od paru lat, którego chociaż trochę się bałam  🤣
Chociaż, mogę spróbować zwalić winę na późną porę i marną pogodę
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=vCfR6y0Vtpw

zaciekawił mnie nawet 🙂

a oglądał ktoś ten??

i ten??

Podoba mi się 😍 Dawno w kinie nie byłam, a już w ogóle na horrorze- trzeba będzie się wybrać 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się