Ja filmy oglądam na stronce www.kinomaniak.tv, bo po co ściągać, polecam 😉 Wszystkie filmy można obejrzeć za darmo i bez limitu, czasami tylko jak zbyt wiele osób ogląda, to jest trudniej, ale jest na to sposób i nie trzeba wykupować żadnych pakietów 🙂
ja wczoraj oglądnęłam Rytuał film ciekawy, dobrze się go ogląda, jest kilka takich momentów że się bałam. film raczej do przemyśleń niż jako taki horror.
[quote author=nightmare link=topic=41684.msg1100914#msg1100914 date=1313228343] wilq a ma jakieś powiązanie z jedynka czy jest zupełnie o czym innym?
Ma, ale takie naciągane, że szkoda gadać. Ogólnie o ile jedynka zrobiła na mnie naprawdę ogromne wrażenie (amerykańska), nawet mi się śniła ;P , o tyle dwójkę ledwo wytrwałem.
Zamiast tego obejrzyj oryginalne (tajlandzkie) Shutter czyli Widmo. To mogę szczerze polecić 🙂 [/quote]
Obejrzałam wczoraj Shutter, było parę na prawdę strasznych momentów, fajny film! 😉
Cierp1enie chyba te Egzorcyzmy dla mnie dzisiaj są już niczego straszne, bo wiadomości jaką otrzymałam od siostry, nic mnie już nie zdziwi i nie przerazi. :/ 🙁 btw. Resident Evil: Afterlife - super wciąga !
Zamiast tego obejrzyj oryginalne (tajlandzkie) Shutter czyli Widmo. To mogę szczerze polecić 🙂
Ja uważam, że jest to jeden ze straszniejszych filmów, jakie widziałam. Natomiast jak oglądnęłam wersję hamerykańską, to nie wiedziałam czy śmiać się, czy płakać.
Miło,że nie tylko mnie after life tak wciągnęło😀 ostatnio obejrzałam w końcu smakosza 2-niezłe,ale trzeba znać jedynkę i przyznam,że była lepsza jedynka
Jestem wielką fanką m.in. kina francuskiego. Sprawdza się to nawet w przypadku horrorów. Miejscami mega brutalne, chore, a zarazem zaskakujące w porównaniu do amerykańskich filmików o biednych, wiecznie zabijanych nastolatkach. Przykłady: Blady strach, Martyrs, Oni, Horda, Frontière(s).
Ostatnimi czasy brakuje mi horrorów do oglądania, bo większość "do znalezienia" pow. 1990 r. już widziałam, więc teraz odkopuje mniej znane kąski ;] Wczoraj widziałam Anatomie z 2000r. Momenty z sekcji zwłok może nie były najlepiej wykonane i było widać sztuczność postaci, ale całkiem przyjemnie się oglądało.
Niemniej jednym z moich największych faworytów są Wysyp żywych trupów i Zombieland. Polecam wszystkim, którzy lubią zombiaki w komediowej oprawie ;]
Widzisz, filmy amerykańskie o kolejnych psychopatach, co bez większego sensu ganiają po domach, polach, lasach nastolatki różni się od wymienionych przeze mnie tym, że w większości nie widzimy latających organów dzieciaków. + w francuskich filmach starają się w jakiś sposób wyjaśniać motywy i przyczyny owych tragedii, a nie upraszczać to do "bezimienny psychoptata/zła moc/duch/potwór/mutant". (choć w przypadki Oni po części tak jest, ale tu film nadrabia klimatem. Frontière(s), kto wcześniej wymyślił kanibali nazistów? ;] + był to zdecydowanie krwisty horror). Nie mówię, że rozwiązania są genialne i zasługują na oscara, ale na tle amerykańskich horrorów było to dla mnie duże zaskoczenie, że ktoś próbuje coś jeszcze wykombinować z tak oklepanego gatunku jakim jest horror.
Chyba, że wiedzę na temat horrorów opierasz na filmach typu Krzyk?
Ale czy kolejnych horrory nie można nazwać po prostu kopią krzyku? bo motyw psychopaty/potworów/demonów itd. i uciekających nastolatków przewija się przez jakieś 3/4 hollywoodzkich filmów grozy. Wszelakie Hostele, Piątki 13, Domy woskowych ciał, teksańskie masakry itd. Nie mówię, że większość filmów tak wygląda (dlatego daje 3/4).
+ w bo motyw psychopaty/potworów/demonów itd. i uciekających nastolatków przewija się przez jakieś 3/4 hollywoodzkich filmów grozy.
A kto ma uciekać? Babcie z balkonikami?
BTW oglądnęłam w końcu Paranormal Activity. No i powiem tyle - wieeeeeeeeelki zieeeeeeeeew. Nie wiem, może, dlatego, że się nastawiłam i nasłuchałam, że straszny, że straszny i w ogóle strasznie straszny. No nic nie było tam strasznego, stare oklepane numery, goście sprawdzający po ciemku (oczywiście) co to ryczy w przedpokoju, gość latający z kamerą, aby sprawdzić co to ryczy ( a jakże!!!!!!! - pierwszą rzeczą, jaką pomyślimy w przypadku prawdopodobnego zeżarcia nas przez jakiegoś demona, będzie to, aby koniecznie to nakręcić dla potomności) 😵
Wiecie co ostatnio znalazłam na yt, parę trailerów do horrorów, których jeszcze nie ma w Polsce a zapowiadają się na prawdę ciekawie: Grave Encounters Silent Hill 2 Paranormal Acitivity 3 (tutaj to jestem ciekawa jedynie tego, czy będzie to nudna kontynuacja czy może nagle BUM i coś ciekawego się stanie) Primal The Tapes (strasznie się nie zapowiada, ale może, może coś będzie)
Ja nie rozumiem, czemu od raz popadasz ze skrajności w skrajność... czy nastolatek robi się od razu po 20. staruszkiem... ? 🤔 Jedynym powodem (słusznym, nie słusznym) dla którego to "dzieciaki" są głównymi bohaterami, to fakt, by zrobić film 'młodzieżowy' i aby przyciągnąć większą osób w tym wieku do kin/przed ekrany.
Co do filmu Silent Hill, to niestety blado on się ma do swojego pierwowzoru, czyli gier ;] ale to już temat do innej rozmowy.
Obawiam się, że to są zwykłe nieprawdziwe trailery... A przynajmniej ten, który widziałam do Silent Hilla 2 z Richardem Gere. (chyba że są jeszcze jakieś inne, więc proszę o podesłanie 🙂 ) Są tam kadry z innych filmów. Niestety, ale fani chcący zachęcić twórców do stworzenia kontynuacji, albo po prostu, by ponabijać się z osób oczekujących na dalsze części robi takie filmiki i wrzuca je do sieci.
edit: cofam. Znalazłam informacje o Silent Hill Revelation 3D, które to są jak najbardziej potwierdzone ;] Z tego, co widziałam premiera zapowiada się na 2012 rok.
Mnie za to strasznie zaciekawił film [url=http://www.filmweb.pl/film/Abraham+Lincoln+%C5%81owca+wampir%C3%B3w+3D-2012-563280]Abraham Lincoln: Łowca wampirów 3D[/url]. Podobno powieść jest bardzo dobra, dlatego z chęcią zobaczę, co z tego wyjdzie ;]
Milla znalazłam na stronie seans-online.pl trzy horrory, których zwiastuny widziałam na YT, a mianowicie: Grave Encounters Atrocious Eaters: Rise of Death Poza tym znalazłam na tej stronie pare nowych filmów, które mogą być w sumie ciekawe: Opętanie (2011) Tunel (2011) no i te powyższe, co lepsze te filmy albo mają lektor albo są z napisami polskimi, także będzie co oglądać przez parę dni na sto procent 😀
Ja ostatnio sporo horrorów odnajduje na stronie release24. Pojawiają się tam informacje o wydaniu nowych filmów, seriali, gier itp. itd. Nie jest to strona do pobierania/oglądania materiałów, ale czysto informacyjna. Ostatnio większość horrorów pojawiających się tam jest dość niszowa, albo po prostu nie posiadająca odpowiednich funduszy na reklamę ;] Niemniej można tam odnaleźć coś ciekawego.
Cierp1enie wiesz co nie czytałam opinii na temat tego filmu, ale skoro mówisz, że ludzie piszą, ze nie jest godny polecenia to trudno. I tak pozostaje parę tytułów, które chcę oglądnąć, potem zdam relacje. A tak to mam mętlik w głowie i nie wiem jaki horror obejrzeć.. hmm, chyba zdecyduję się na Atrocious.