Forum towarzyskie »

HORRORY- lubiane, ciekawe i całkiem nudne ;)

siwaaa hmm, jutro w takim razie go oglądnę z koleżanką, to napiszę, czy faktycznie nudny czy nawet do przełknięcia.  😉
Tercet wysoką ma on średnią na filmwebie, nie ma co  🤣 No, ale na filmwebie to różnie bywa, czasem średnia nie jest adekwatna do filmu.
no własnie bardzo wysoką  😁 mnie w nim zaciekawiła jego nazwa 😉 dlatego tak się o niego dopytuję 😉
Tercet i co oglądasz go ?
nie nie, źle się wyraziłam 😉 zaciekawiła mnie jego nazwa i chciałam go obejrzeć, ale po zobaczeniu jego oceny na Filmweb i komentarzy ludzi stwierdziłam, że chyba szkoda oczu 😉
Tercet mi chyba jak będzie się na prawdę nudzić po niego sięgnę. Chyba, że to będzie taka sama historia jak z Hard Candy, powalającej ten film oceny nie miał, a dla mnie był świetny (to nie horror, od razu wspomnę).
to jak zobaczysz podziel się wrażeniami 🙂
Pewnie już większość widziała, ale polecam Labirynt Fauna. Nie jest to może typowy horror (chociaż jest jedn niefajny potwór😉) jednak ogląda się to z zapartym tchem, a końcówka jest tak cholernie wzruszająca, że ja jako facet uroniłem łzę 🙂

Z nowszych polecam Paranormal Activity 2 - byłem pewien, że jak to zwykle bywa w sequelach będzie kicha, jednak całkiem zgranie połączyli historię z jedynką i nadal straszy. Tylko odkurzacz wodny co noc wypadający z basenu mnie trochę śmieszył 🙂
Ktoś oglądał Ring 2 ? Polecacie czy nie?  😉
Ja dopiero niedawno obejrzałam jedynkę i zastanawiam się nad dwójką.

I pewnie też już wszyscy widzieli, ale NIE polecam Sierocińca . Dla mnie bardzo nudny. Nie było niczego przerażającego. Może to wina towarzystwa w jakim oglądałam ten film, ale na niektórych scenach po prostu się śmiałyśmy... 😵
the ring 1i 2-jedynka lepsza,after life-boskie,boskie polecam 😀 i egzorcyzmy dorothy mills 🙂
Ring 2 - odradzam, odgrzewany kotlet robiony na siłę. Może w paru momentach straszy, ale fabuła bez większego sensu.
wilq a ma jakieś powiązanie z jedynka czy jest zupełnie o czym innym?
the ring 1i 2-jedynka lepsza,after life-boskie,boskie polecam 😀 i egzorcyzmy dorothy mills 🙂

A ja Egzorcyzmów Dorothy Mills nie polecam, jak dla mnie straszny niewypał...
Horrory, które mi się bardzo lub trochę mniej, ale jednak podobały to: Egzorcyzmy Emilly Rose, Egzorcysta: Początek, Paranormal Activity( ale tylko pierwsza część, dwójka mi się nie podobała), The Amityville, Constantine, Klątwa, The Ring, Rec, Zejście, Wrota do Piekieł, Sierociniec, Nieproszeni Goście, Droga Bez Powrotu (tylko 1-ka), Przypadek 39, Sierota, Rytuał.

Najgorsze jakie widziałam (niektórych nie byłam w stanie obejrzeć nawet do połowy): Pozwól mi wejść, Ulice Strachu: Krwawa Mary, Laleczka Chucky:Następne Pokolenie, Świt Żywych Trupów, Piątek 13-tego, Armia Wilków, Dom 1000 Trupów.
oooo Egzorcyzmów Dorothy Mills nie oglądałam
to chyba jedyny z filmów o egzorcyzmach jaki nie widziałam
Egzorcyzmy Dorothy Mills to jest nudny film jakich mało, nic ciekawego, nic, dosłownie.
a o czym to tak mniej więcej?
ja nie wiem co widzicie w tych Egzorcyzmach Emily Rose  🙂 ja się nudziłam  😉

Za to Ring mnie prześladował przez tydzień  😵
Ciepr1enie jak to zwykle, jest dziewczynka, u której nikt nie podejrzewa, że jest opętana a jednak jest. Opiekuje się nią psychiatra, po czym, po pewnym czasie okazuje się, że to co z początku było brane za chorobę jest opętaniem, którego źródłem jest pewne wydarzenie sprzed parunastu (o ile dobrze pamiętam) lat, które miało miejsce w rodzinnej wsi, Dorothy. W filmie ani zielonych glutów, ani ostrej przemocy, ani krwi, ani wyskakujących potworów, żadnych krzywych twarzy, chorych sytuacji, Mills nawet mnie nie przekonuje, nic nie wyskakuje zza krzaka, nie jedzą nikogo żywcem, nie przeraża ten film. Jak na filmy o egzorcyzmach nie jest specjalnie interesujący, ale rzecz leży w guście; dla mnie Rytuał był o wiele lepszy i bardziej przerażający, niż ten o Dorothy Mills. 😉
Egzorcyzmach Dorothy Mills to chyba nawet nie horror
http://www.filmweb.pl/film/Egzorcyzmy+Dorothy+Mills-2008-444345
😉
Tercet oglądam zazwyczaj filmy na ekino, i z tego co pamiętam tam był zaznaczony ten film na horror. Także nie wiem jak już jest  😀
savoir ja też oglądałam jako horror i nie był on wcale straszny, a potem na filmweb zobaczyłam, że to jednak nie horror 😉 😉
a podobno "Dorothy Mills" to oryginalny tytuł, a do polskiego dodali egzorcyzmy, by ludzie na to poszli, a jednak mało ma wspólnego z egzorcyzmami i Dorothy nie była opętana

Jane Morton, młoda lekarka psychiatra opiekuje się Dorothy Mills, czternastoletnią dziewczynką mieszkającą w małej irlandzkiej wsi. Jane odkrywa, że dziewczynka cierpi na zaburzenie zwane osobowością mnogą. Dorothy zaczyna przemawiać głosem zmarłego syna Jane...
ja nie wiem co widzicie w tych Egzorcyzmach Emily Rose  🙂 ja się nudziłam  😉

Za to Ring mnie prześladował przez tydzień  😵

Ring, bałam się sama być w łazience. gdzie szłam, świeciłam światło  😂
Egzorcyzmy. nawet rano jak wstawałam do szkoły i było ciemno to się bałam. byłam jak sparaliżowana dopóki mama nie wstała.
strasznie mi takie horrory działają na psychikę. lubię, ale oglądam bardzo rzadko.
[quote author=incognito link=topic=41684.msg1100902#msg1100902 date=1313227061]

A ja Egzorcyzmów Dorothy Mills nie polecam, jak dla mnie straszny niewypał...
Horrory, które mi się bardzo lub trochę mniej, ale jednak podobały to: Egzorcyzmy Emilly Rose, Egzorcysta: Początek, Paranormal Activity( ale tylko pierwsza część, dwójka mi się nie podobała), The Amityville, Constantine, Klątwa, The Ring, Rec, Zejście, Wrota do Piekieł, Sierociniec, Nieproszeni Goście, Droga Bez Powrotu (tylko 1-ka), Przypadek 39, Sierota, Rytuał.

Najgorsze jakie widziałam (niektórych nie byłam w stanie obejrzeć nawet do połowy): Pozwól mi wejść, Ulice Strachu: Krwawa Mary, Laleczka Chucky:Następne Pokolenie, Świt Żywych Trupów, Piątek 13-tego, Armia Wilków, Dom 1000 Trupów.
[/quote]

Egzorcysta,Rytuał i zejście też widziałam,dwa pierwsze dobre,a zejście-nic strasznego.
Prawda,że the ring 2 to nuda trochę,ale jedynka naprawdę niezła 🙂
I tak jednym z lepszych był smakosz 😀 i after life-jeszcze raz polecam bardzo.
ja to się trochę Nienarodzonego bałam, ale może dlatego, że ogladalam go w środku nocy 😉
Zejście nie jest jakimś super strasznym filmem, ale w kilka razy się wystraszyłam. Smakosza ogldąłam dawno temu i przyznam, że strasznie się bałam 👀
A Nienarodzonego też widziałam, z tego co pamiętam, to była tam scena z lustrem, która mi utkwiła w pamięci. Ogólnie film całkiem ok.

edit. to muszę teraz obejrzeć ten After Life 😉
wilq a ma jakieś powiązanie z jedynka czy jest zupełnie o czym innym?

Ma, ale takie naciągane, że szkoda gadać. Ogólnie o ile jedynka zrobiła na mnie naprawdę ogromne wrażenie (amerykańska), nawet mi się śniła ;P , o tyle dwójkę ledwo wytrwałem.

Zamiast tego obejrzyj oryginalne (tajlandzkie) Shutter czyli Widmo. To mogę szczerze polecić 🙂
polecam paranormal entity 😉
mój mąż bał się na "droga bez powrotu" a mnie ten film śmieszył 😀
polecam polski film "wilczyca"🙂
After life-można obejrzeć ściągając z neta,ale jedynie wersja po angielsku-chociaż wystarczy,że ktoś choć średnio zaawansowany jest to powinien wszystko rozumieć.Czy film jest super straszny to bym nie powiedziała,ale ryje konkretnie 😀iabeł:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się