Forum towarzyskie »

HORRORY- lubiane, ciekawe i całkiem nudne ;)

Ostatnio oglądałam Baby Blues
daję mu 5/10
dało się obejrzeć do końca, nawet mnie wciągnął

http://www.filmweb.pl/film/Baby+Blues-2008-423545/posters#picture-4
My ostatnio oglądaliśmy ... ( jeśli któreś nie jest horrorem wybaczcie )

" Teza " , w sumie fajny film i da się go oglądnąć z ciekawością do końca 😉

" Nieznajomi "  oglądałam go sama, przez cały czas trwania filmu przestraszyłam się tylko raz  😁 i to też tylko dlatego ,że skupiłam się na całkiem czymś
innym ... oglądnęłam go jakiś tydzień temu i do dziś się zastanawiam o co w nim chodziło  🤔wirek:

" Autostopowicz "  - myślę ,że wiele osób go zna 😉
Ja widziałam film "TO"("IT"😉 i śmiałam się na nim bardziej niż na komedii. Motyw klauna był całkiem, całkiem, ale to, co z tym zrobili...No i te wszechobecne balony, które, nie zapomnijcie, latają! W dodatku zakończenie po prostu okropne. Strasznie się rozczarowałam i nie polecam nikomu, chyba, że chcecie zobaczyć, co jest najbardziej oklepanym, "przerażającym" motywem, którego można użyć, jeśli się nie ma pomysłu.
parę dni temu widziałam Silent Hill i jak dla mnie był nudny i mało straszny, oraz Wolf Creek, który oglądało się całkiem dobrze ale było w nim mało z horroru
Byłam wczoraj na "Naznaczonym" Fabuła raczej oklepana, mistycyzmu i uczucia takiej tajemniczości, którą lubię w takich filmach zero, ale było kilka momentów/scen, gdzie mało zawału nie dostałam, zamykałam oczy przeważnie, gdy muzyka sugerowała, że zaraz coś wylezie/wyskoczy/wskoczy :P
Moon, ja też wczoraj na tym byłam, jeju, myślałam że umrę 😁 a ta muzyka... pianino jednak mnie przeraża 🤔wirek: psychiczny ten film 😉
dzięki wam tylko bardziej nakręciłam się na ten film 🙂
dziś sobie ściągnę 🙂
Lov, do kina wyciągnęła mnie na to moja funfela, która generalnie strasznie boi się takim wyskakujących straszydeł, więc wyobraź sobie, co ona tam miała... Trauma :P
I mało głową sufitu nie wybiłam podczas rozmowy przy stole i nagle ujęcie na tego facia a tam z tyłu ta czerwona morda :P
Ja w tym wątku pierwszy raz piszę, a więc moja lista dobrych horrorów:
1408
Sierota
Silent Hill
28dni później
28tygodnia później (dla mnie dwójka była ciekawsza mimo wszystko)
Przypadek 39
Nieznajomi
Rytuał (mimo, że w gatunku jest thriller'em to i tak jest świetny)
Sierociniec
Zejście (tylko jedynka, dwójka to już film na moje robiony na siłę)
Lustra
Omen
Paranormal Acivity
Jeszcze pewnie mogłabym coś dopisać, ale aktualnie nie przypominam sobie dodatkowo jakiś filmów, które mogłabym polecić.
ściągnęłam sobie egzorcyzmy Emmy Evans
polecacie?
Lustra mi sie srednio podobaly, a 2 ka wrecz slaba...dopisalabym jeszcze Beneath, mocno klimatyczne🙂
I mało głową sufitu nie wybiłam podczas rozmowy przy stole i nagle ujęcie na tego facia a tam z tyłu ta czerwona morda :P

Może to końcówka filmu nie jest, ale jak widać autor tej wypowiedzi też nie myśli.
Ja w tym wątku pierwszy raz piszę, a więc moja lista dobrych horrorów:
1408
Sierota
Silent Hill
28dni później
28tygodnia później (dla mnie dwójka była ciekawsza mimo wszystko)
Przypadek 39
Nieznajomi
Rytuał (mimo, że w gatunku jest thriller'em to i tak jest świetny)
Sierociniec
Zejście (tylko jedynka, dwójka to już film na moje robiony na siłę)
Lustra
Omen
Paranormal Acivity
Jeszcze pewnie mogłabym coś dopisać, ale aktualnie nie przypominam sobie dodatkowo jakiś filmów, które mogłabym polecić.

Nieznajomi może i fajne ale nie koniecznie straszne.
Freecopy no tak, jakiś straszydeł specjalnych tam nie ma, ale za to realistyczne bardzo 🙂 W końcu ponoć na faktach, jestem ciekawa czy na prawdę czy to tylko taki chwyt.
Freecopy no tak, jakiś straszydeł specjalnych tam nie ma, ale za to realistyczne bardzo 🙂 W końcu ponoć na faktach, jestem ciekawa czy na prawdę czy to tylko taki chwyt.

nigdy nie wiadomo 😉
ogólnie film mi się podobał 🙂
uwaga byłam dziś w kinie na "Naznaczonym" jak na współczesne horrory DOBRY na prawdę polecam  😀
egzorcyzmy Emmy Evans - mi się nie podobał
Cierp1enie w sumie to dobrze, bo chciałam zobaczyć ten film bo nawet o nim nigdy nie słyszałam. Zaś dla polepszenia "humoru" po nieudanym filmie, jeszcze dwie pozycje:
Klinika (lekka rzeźnia, ale jak na film, w którym jest mnóstwo krwi jest okej)
Poprawczak i Dom z kości (nie wiem w sumie, który lepszy, z jednej strony żaden z nich nie jest na prawdę mocny, ale nie są takie złe)
A oglądałyście/-liście coś ostatnio na prawdę fajnego dajcie znać, bo powoli na ekino.tv kończą mi się pozycje godne oglądania.
Mam Krzyk 4 warto się do niego zabierać?
savoir - muszę obejrzeć Naznaczony! jeszcze po Twoim opisie mmmm
obecnie to chyba najlepszy horror na równi z Rytuał od długiego czassu....

Rytuał do obejrzenia online
http://www.ekino.tv/film,Rytual-The-Rite-2011-Lektor-PL,21923.html
Tercet Krzyk 4 oglądałam i nie polecam, mnie osobiście film śmieszył i nudził, nic w nim ciekawego.  😉
Rytuałowi smaczku dodaje fakt że to ponoc film oparty na historii jednego z egzorcystów w Ameryce, a film cóż nawet nawet momentami straszny ja się po filmie bałam światło zgasic  🙂
Wiecie gdzie może znajdę film online pt.:Grave Encounters ? Po zwiastunie stwierdzam iż muszę go oglądnąć  😜
w Rytuale fajny moment był
jak o. Lucas odprawia egzorcyzm na tej ciężarnej i nagle dzwoni do niego komórka
śmieszne to było

film mi się podobał i oglądam go właśnie jeszcze raz
ze słuchawkami na uszach 🙂
Krzyk 4 generalnie trzyma poziom Krzykowy😉 bylam przygotowana na wieksza szmire a tu nawet nawet🙂 wiadomo, ze ten horror nie jest klimatyczny ani mega straszny, ale naprawde wpasowuje sie w cala sage Krzyku dosyc niezle😉
muszę zobaczyć ten Rytuał bo wielu go chwali 😉
dzisiaj w necie wpadłam na horror o dziwnej nazwie Bułka tarta  🤣 widziałyście to?
Tercet pierwszy raz słyszę ten tytuł. I jak po Rytuale ? Ja mam zamiar oglądnąć Katakumby, od kolegi dostałam, oglądałyście?  😉
Katakumby  jak dla mnie nuda, choć znam parę osób co sie wystraszyło w pewnych momentach. Ale jak dla mnie słaby film.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się