Forum konie »

Podjeżdżanie konia.

Nie ma problema  😎  Tylko dawaj pytania konkretne bo jak sie zaczne rozpisywac to juz koniec swiata bedzie... 😜

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,41804.0.html

Jak się wybiera konie, jak się je trenuje, ile trwa taka kariera wyścigowa.
No i czy wyścigi są ustawiane ?
Okej, jestem nowa, więc w taką "sprzeczkę" na samym początku wchodzić... trochę ryzykuję.  🤦
Ale powiem tak:
Moim zdaniem niepotrzebnie tak na nią naciskacie i wybijacie jej ten pomysł z głowy, dziewczyna ma 17 lat, więc jest już prawie pełnoletnia,
[...]

Sratatata...
Raczej jesteś tą samą osobą.
???
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnmute.gif[/img] podwójne konto
meggi kiedyś jeździłam w stajni, w której wsadzano mnie na konie, abym je naprawiła, przejechała etc., bo większość polegała. Koniki pode mną chodziły bardzo dobrze, nie wymyślały, były po prostu grzeczne. Stajnię zmieniłam, była już bardziej nastawiona na sport i okazało się, że g* umiem. Także troszkę pokory...
meggi kiedyś jeździłam w stajni, w której wsadzano mnie na konie, abym je naprawiła, przejechała etc., bo większość polegała. Koniki pode mną chodziły bardzo dobrze, nie wymyślały, były po prostu grzeczne. Stajnię zmieniłam, była już bardziej nastawiona na sport i okazało się, że g* umiem. Także troszkę pokory...

lata temu jezdzilam na grzecznych, najpierw rekreacyjnych a potem sportowych konikach... tak, sportowe tez byly bardzo grzeczne... ale mialam za malo wrazen i za wolno sie jezdzilo to przesiadlam sie na wyscigowe  🏇 😁
Tania, widzisz, tylko ja patrzę na to z inne perspektywy. Jakby napisała " chciałabym obciąć sobie głowę, znajomy ma starą gilotynę, jak doprowadzić ją do stanu używalności i jak z niej skorzystać?" nie byłoby żadnego problemu. Ale tu chodzi o żywe, wrażliwe zwierze, trzymane w nieodpowiednich warunkach. Zapytałaś, nie dostałaś odpowiedzi, a tamten post ma wydźwięk, że to nic takiego, chce jeździć, ma pole, jest prawie dorosła - niech jeździ. To mnie trochę zasmuciło. Bo to, że się gdzieś po drodze zabije, jej sprawa. Ale, że jazda jest ważniejsza od dobra zwierzęcia - to bardzo, bardzo przykre.
[quote author=meggi link=topic=41643.msg829573#msg829573 date=1293668928]
Okej, jestem nowa, więc w taką "sprzeczkę" na samym początku wchodzić... trochę ryzykuję.  🤦
Ale powiem tak:
Moim zdaniem niepotrzebnie tak na nią naciskacie i wybijacie jej ten pomysł z głowy, dziewczyna ma 17 lat, więc jest już prawie pełnoletnia,
[...]

Sratatata...
Raczej jesteś tą samą osobą.
[/quote]

Julie ma rację. sprawdziłam dane i wygląda na to, ze to ta sama osoba. zatem czynię swoją powinność - i uciszam koleżankę.
Czyli wyssane z palca było?
O,żesz.
Tak czułam.Za mało byków było.
Julie-punkt dla Ciebie.  😅
Jak dla mnie temat do zamknięcia, autorka wątku nawet nie ma pojęcia o czym mówi. 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się