Forum towarzyskie »

Warszawskie voltopiry :)

Hija ja tylko żartowałam z tym Uniwerkiem,u nas nic nie ma do oglądania :P chyba,że wejdziesz i po lewej stronie za szatnią powinny wisieć plakaty kiedy co jak  i gdzie (koncerty),także może sie zalapiesz na jakis 😉 Mnie też już nie ma,bo jestem właśnie w drodze do domu,i na UM będę dopiero w poniedziałek rano  😉
Hija, to juz lepiej idz do BUWu niz na UM. tam sa przynajmniej zawsze jakies wystawy. i w kregle se popykasz :P
Uniwersytetów nie mam zamiaru zwiedzać- to też był żart z mojej strony.

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo Muzeum Powstania Warszawskiego można za darmo zwiedzać w niedziele i zastanawiam się czy jest szansa na dostanie biletów tak na prawdę. Czy jak przyjdę rano to mogę dostać bilet na teraz czy jest tyle ludzi, że np dostanę na 15? Ktoś się orientuje jak to wygląda? Bo jak jest jakiś szał i się wszyscy rzucają to mi może to dość mocno pokrzyżować plany, a bardzo bym chciała iść.
Drodzy Warszawiacy - gdzie można zjeść w miarę tanio w okolicach centrum ?
I nie interesuje mnie Mc Donald/KFC, ewentualnie mogą być pizzerie 🙂
kolebka, bar wietnamski CO TU, co jest o tu:
00-373 - Warszawa
Nowy Świat 22/28/21/22

Tel: +48 (22) 8268339

czyli w popularnym zaglebiu przy przystanku :
http://www.mz.firms.pl/warszawa/24570,co-tu-bar-orientalny-m-kowalczyk.html

pyysznie i tanio, bardzo popularne miejsce sie od jakiegos czasu zrobilo. ja chodze od liceum wiec juz pare ladnych lat. polecam ryz smazony z warzywami i tofu  😍
i chipsy krewetkowe prosto z patelni!
Kontynuując temat jedzenia co sądzicie o Green Wayu na ulicy Wspólnej? 
Hija, hmmm no chyba jak kazdy green way?
podbijam!
Wyruszam jutro na weekendowe wojaże po Warszawie.
Dzieje się coś ciekawego w stolicy(ciekawego - czyli cokolwiek wartego poświęcenia większej ilości uwagi - od małych kameralnych kin z interesującym repertuarem, przez muzea po pchle targi)?
może małe voltove spotkanko?  :kwiatek:
ja zapraszam na akcje Piekarnia w Nepalu, organizowana przez moja kolezanke ze studiow (Zuza W.)
http://poradnik.ngo.pl/wiadomosci/594262.html
bedzie sie duzo ciekawych rzeczy dzialo, no i mozna ludziom pomoc!
Miałby ktoś ochotę w poniedziałek ze mną się wybrać na wieczorny "obchód" po Starych Powązkach?
Podbijam  😉
Poszukuję sprawdzonych, fajnych sklepów z używaną odzieżą, mam kilka koło siebie, ale też chciałabym inne odwiedzić  😉 Kilka razy znalazłam tam pare fajnych rzeczy. Najbardziej mi zależy na dzielniach: Ursynów, Mokotów, Ochota (w stronę Szczęśliwic- Żwirki i Wigury, Al. Krakowska- znam, bo to moje okolice i przy tych mam oblukane), Cebtrum, Wola, Bemowo, Śródmieście, ewentualnie dalej Saska Kępa, Gocławek, Praga Południe.
Czy Szmizjerka.pl jest ok?
Bisha, na Bemowie jest fajny szmatex w pasażu przy Powstańców Śląskich, ma szyld "Odzież z Anglii" czy jakoś tak. Nie zawsze jest coś (jak to w szmateksie), ale wiele razy kupiłam coś ciekawego - t-shirty, kurtki, spódnicę, spodnie
czy jakaś warszawska re-voltowiczka ma ochotę na kawę/ piwo/ wino.etc z krakowską re-voltowiczką jutro wieczorem ??? Przyjeżdżam do stolicy na szkolenie i mam wolne popołudnie i wieczór  🤣
Wybiera się ktoś z Was może na festiwal "lalka też człowiek"? Może ktoś był na poprzednich edycjach i może coś o tym wydarzeniu powiedzieć, podpowiedzieć które spektakle wybrać?
Wybiera się ktoś na debatę kandydatów na prezydenta Warszawy 16 listopada? Miejsce debaty- Aula Kryształowa SGGW na Starym Ursynowie, Nowoursynowska 166, godzina 17. Swoje przybycie zapowiedzieli już: Hanna Gronkiewicz-Waltz, Wojciech Olejniczak (swoją drogą, nie wiedziałam, że skończył moją uczelnię, wydział ekonomiczno-rolniczy!) i Czesław Bielecki.
Ja jestem na 90%.
warszawiacy help!

chlop ma jutro urodziny, przy okazji jedziemy w sobote na zakupy do Warszawy i chcialabym go gdzies po prostu zabrac, milo i ciekawie spedzic czas. Mialo by to byc w ramach jego urodzin.

licze na Wasza pomoc!
a moze spotkam, ktoregos warszawskiego voltopira jutro w Stodole na ostrym?🙂
margaritka ale co masz na mysli ? jakies zwiedzanie/ fajna kolacje ? czy najlepsze miejsce na zakupy ?
miejsce na zakupy swoja droga

a miejsce na jakas mini wycieczke lub kolacje swoja
wycieczki przyjezdzaja do Zlotych Tarasów. alez to romantyczne jak cholera 😎
mery przedpopoludniowa czesc spedzimy na zakupach a wieczorem cos romantikos tylko co  🙄
Margaritko wejdz na ta strone : http://www.aktivist.pl/

Zaznacz po lewej stronie w Strefie Miasta - Warszawa.
Później znowu po lewej stronie wybierz jedną z opcji :
> kluby i lokale
> kawiarnie i restauracje
> imprezy i wydarzenia

Jeśli wybierzesz restauracje to jest duże pole manewru -gdzie chcesz zjeść, co chcesz zjeść, czy w romantycznym miejscu, przedział cenowy itd
Margaritko polecam masaż we dwoje (trzeba sie wcześniej umówić) w http://www.klublaznia.pl/masaze.html a później kolacyjke w http://gadek007.home.pl/banjaluka/
dziekuje
A jak i gdzie zabić nudę w sobotę w okolicach południa? popołudnia?
Dziękuję :kwiatek:

Edit: Na Mokotowie macie fajną miejscówkę. Esencja smaku się nazywa. A espresso mają zajedwabiste.
W temacie "fryzurowym" nikt nie odpowiada, więc zapytam tu:
DOBREGO fryzjera w Warszawie szukam !
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się