Forum konie »

Konie zimnokrwiste i pogrubiane

Jest piękna jak obrazek, czekam na więcej zdjęć.
kasztankaija widać,że Twoje konisko jest bardzo szczęśliwe i czuje się kochana.Jak ma zacna kasztanka na imie?
Burza dawaj swoje konisko  😀
A to Bastek nieśmiało pokazujący język i jego syn,któremu przykleił sie język na mrozie do ciągnika,na szczęście nic sie nie stało  😂
Edy - dokladnie o tego =) świetny jest =) i ta grzywa- miodzio =)

kasztankaija - mrrr... grube rude - i czego chciec wiecej =) bardzo ładny kopytny =)

Edy, haha jaki głuptasek 🙂

Przy waszych mój to jakiś szczupas ziemniakopodobny 😉

no właśnie, że imię już nie takie zacne, bo Kasia  😂, ale cóż mogę poradzić, ja bym jej nigdy nie nazwała tak. Myślałam nad zmianą, ale po pierwsze nie mam pomysłu, po drugie mam do paszportu już takie podała i takie zostało  🤬 Zawsze jak mówie jak sie nazywa to każdy myśli "konik do woza" ale jak na nią wsiadam to zmieniają zdanie :P

tu z treningów ujeżdżeniowych w Zbrosławicach

a tu jakieś sesjowo - łąkowe

Burza jestem zzakochana w Twoim koniu i tym komplecie 😍
kasztankaija, daj więcej spod siodła! 🙂
Miło, że koń się podoba  😉

tu z bardzo nieudanej jazdy

kasztankaija na tej fotce z sesji na łace,wygląda jak pkz'ecik  😀 A co do imienia, to jestem zdziwiona,że w związku zaakceptowali takie imie, bo w moim jak widzą ,że ktoś chce nazwać konia ludzkim imieniem,to każa zmienic,lub sami zmieniają.Ale nie martw się u mnie jest klacz na którą wołamy Kaśka,ale w paszporcie ma zapisane Pieszczocha (ulubienica mojego taty) strasznie rozpieszczona,była niegdyś Basia,a w paszporcie Balbina  😀

Burzaech takie te dzieci są,póki nie sprawdza czegoś na własnej skórze,nie uwierzą ze może zaboleć 🙄 Może i Twoje konisko nie jest "spasione",ale za to świetnie wygląda pod siodłem, a ten irokezik pogrubia mu karczek  🙂
Alez Wy cuda wyprawiacie z tymi ziemniakami,mój Basti jak sie uprze to klękajcie narody,czasem bez bacika nie ruszy się z miejsca,z czasem przywykłam,że to uparty typ, pod względem jazdy na nim, i dałam mu spokój z bardziej ambitna jazdą.
kasztankaija
Gdzie stoicie z Twoją Rudą?
Edy, kiedyś ledwo kłusem ruszaliśmy z wielką łaską, dwa lata pracy żeby był jezdny 😉 więc to kwestia zaparcia myślę i przyzwoitej osoby z ziemi 🙂
My dobrze kłusimy, zagalopowania tez całkiem dobrze wychodza,ale skubaniec, jak mu coś nie spasi to idzie w druty,ostatnio porwaliśmy zagrodę,a że był akurat włączony prąd to troszke miska popieściło i ruszył galopem,sytuacja została dośc szybko opanowana 😀iabeł:
Magdzior a ile Reszka liczy sobie wiosenek? Gdyby nie te szczoty oraz bujny ogon i grzywa,byłabym w stanie uznac ja za baaardzo zadbanego małopolaka,ach,zapomniałam,zadek tez bardzo ładny 😀

Dziękować🙂 A ma 13 wiosenek🙂

Kasztankaija ale piękne konisko! Prosimy o więcej zdjęć jest cudna😉
Magdzior  myślałam,ze reszka liczy sobie góra 10 lat 😲
Puma w Rudzie Śląskiej - Wirku 🙂

Magdzior dziękuję! 

Z jej ukochanym, folblutem. Razem wyglądają uroczo i kochają się na zabój!

kasztankaija, śliczny konio. Wybierasz się z nią na jakieś ujeżdżeniówki? Bo chyba macie dość blisko do Zbrosławic?
kasztankaija, bardzo mi się podoba, trochę "czardaszowa" 😉
kare_szczescie tak, jakieś 30 - 40 min kiedy nie ma korków 🙂 a narazie pracujemy, i pani trener do nas przyjeżdża, ale może latem się na coś wybierzemy

cieciorka dziekujemy!

Z okazji świat,życzę Wam zdrówka -dla Was i waszych ciepło i zimnokrwistych pupili, udanych startów,samych dobrych dni,duzo radości i miłości oraz,żeby przyszły rok był łaskawszy od minionego  :grupa:
"Miniaturowy Koń Zimnokrwisty" inaczej "ziemniak kieszonkowy" ;-)

Manta, niezmiennie ślicznie 🙂
jestem zdania, że zimnusy potrafią bardzo dużo 🙂
dlatego dołączę się do tematu

Rusałka

Alaska - zimnusopołowiczna (prawdopodobnie ;P) ksywka: tinker

Roksana w ciekawej pozie ;P...

grubiutkie i głupiutkie towarzystwo xP
wlazły na halę od tyłu i wyjść nie potrafiły...

"doooooobry koń! taaak!" czyli Rusałka w wersji turbo 😀
Qń, witaj! 🙂 Po Rusałce dopiero na ostatnim zdjęciu widać jaka ogromna maszyna 🙂 a łaciata boska! Gdzie taka hala, to chyba adaptowany budynek? Fajnie oświetlona 🙂

Edit literówka.
Alaska przepiękna  😍
witaj w naszym zacnym gronie 🙂U mnie z pastwisk zostały usunięte wszelkie drzewa,właśnie po to żeby konie sie nie tarły,czasem robiły to zbyt "namiętnie" i były pokaleczone.
Mały  🚫 Manta masz ładniutkie siodełko 🙂
Ale ta przyjemność tarcia się- bezcenna sądząc po minie kobyły 😀
Qń, Moja koleżanka ma kobyłę, która takie miny odwala jak się drapie, ze można dostac głupawki 😁
Ekstaza drapania widoczna od razu 😂
nooo xD

konie mimikę mają świetną!

hala adoptowana z chlewni :p...
mega długa, jasna

na płytach mam więcej fot, będe musiała poszukać jeszcze jakichś fajnych
, bardzo jaaasna hala! A 'koniki' urocze 🙂

wtawiajcie zdjęcia!

kurczę tyle tu ładnych koni po świętach widzę, że aż się zawstydziłam.  a właśnie  na świętach będąc skołowałam foty z zeszłego roku, z jazdy na grubej.po tych waszych pięknościach chyba ich nie wstawię...
exploited, no nie wygłupiaj się 🙂 wstawiaj 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się