Forum konie »

Konie zimnokrwiste i pogrubiane

Przeglądałam jakieś stare zdjęcia z wakacji i trafiłam na fajne fotki 😀

Pozdrawiam
az milo popatrzec....🙂
Magdzior, więcej zdjęć proszę... strasznie miło na Was patrzeć 🙂
W weekend mierzyłam Kluskowe nogi pod kątem ochraniaczy WW w rozm. MXW i nadal nie wiem czy się w nie zmieści...
czekam na dostawę do sklepu, żeby pani je dokładnie zmierzyła  😵
Moje grube znowu poszło pod nóż, poza tym ciężko pracuje padokując się 😉
Burza uważaj, bo niedługo piorek już tu nie będzie pasował!  😁 😁 a tak szczerze, to piękny jest! 😍 😍 coraz to piekniejszy...  🍴 🍴 ukradnę ci go !
Cobrinha dzięki bardzo nam miło, w weekend w koncu mamy zawody wiec moze jakieś filmiki uda się załatwić.

Burza ależ Wam dobrze! ja mam już dość uzerania się z długą sierścią, pełną kurzu, a Reszka wcale nie spieszy się ze zrzucaniem jej.
Mój Borys się sypie... xP
Wczoraj jak u niego byłam zmierzyłam jak długą ma grzywę 🙂 wyszło na to, że w najdłuższym miejscu co najmniej 70cm xD /miałam taką sztywną rozwijaną miarkę którą koń miał bardzo ochotę wszamać więc ciężko o dokładność w takich warunkach/
Tak poza tym to się trochę bawimy ostatnio :P - ćwiczymy między innymi cofanie na kiwnięcie palcem:

[flash=200,200]
[/flash]

do tego mam zdjęcie konia z 'kolczykiem' x) :

any Borys jak zawsze śliczny, szczególnie na filmie  😍
A ten kolczyk  😁
Edmund pozdrawia towarzyszy i towarzyszki zimnokrwiste!!!

asds Edmund Boski... odpowiedni koń w odpowiednim wątku...
Ale spojrzenie.  😲 Takie gniewne mi się wydaje.
asds więcej fot, w całości  🏇
To u niego senne spojrzenie jest 🙂

A fotki calego postaram sie pstryknąć w weekend jak u konisk będę.

Jeszcze takie mam z cyklu gromowładny w boksie

Zdjecie calego konia z dzisiaj 🙂 02.04.2011

Podoba się ? 😉
asds no ba ! 😍
Kameleonik ten koń jest bardzo zaniedbany... :/
asds Kocham Edmunda  😍 😍 więcej zdjęć on jest piękny 😜
.
Ja mam fotki wielkoluda z którym troszki pracujemy...pomagam gospodarzowi troszke go okiełznać🙂 Gospodarz dał sie przekonać na pracę na lonży i widać że ogierzysko szybko łapie o co chodzi. Nie wyprowadził mnie po całym sadzie jak sie obawiałam. Tak jak ktos już pisał o spacerach w reku. Wiec po pracy na lonży łaziliśmy po całym sadzie i młody nawet nie myślał wypruc do stajni tylko grzecznie łaził za mną krok w krok na dłuższym uwiazie. Nawet robiliśmy sobie fotki stawiając aparat na ogrodzeniu. Jest wspaniały. uwielbiam go🙂
Proszę o poradę - czy dobrze ma załozone ogłowie?Bo ja nie jestem specem i licze na waszą pomoc.
Cudny misiek:

Pozdrawiamy
Moja wiosenna bestia przy czyszczeniu:

[quote author=Alicja_8 link=topic=4119.msg970019#msg970019 date=1302376665]
Proszę o poradę - czy dobrze ma załozone ogłowie?Bo ja nie jestem specem i licze na waszą pomoc.
[/quote]

Wydaje mi się, że ma nachrapnik trochę za wysoko, możesz z 2-3 dziurki dać niżej, co do wędzidła to że zdjęcia nie umie ocenić, musisz popróbować, żeby nie wisiało, ale też nie było za mocno podciągnięte 🙂 za mocno na pewno nie ma
Fajnie że spacerki Wam sie udają 😉
No i konik fajny 😉
A my sie też pochwalimy. W końcu grubaski na zawodach to rzadkość  😉
Wczoraj jechałyśmy ujedżenie w TKKF Podkowa.
L-10R na 6 pkt, L-2 na 55,4 %.
Kilka zdjęć:
Alicja_8, wedzidlo jest IMO za nisko. i nachrapnik jest za maly.

MajaK i Adam, jaaaa ale czad!! 😀
Pierwsze dwa zdjęcia klaczka trzecie ogierek  😉
kujka wędzidło spróbuję o 1-2 dziurki podniesć...ale myslałam że jest ok.
Co do nachrapnika to może za mały nie jest bo dość luzno sie zapina. Postaram sie go obnizyc z 3 dziurki jak mi sie uda bo tak mi sie wydawało ze lezy za wysoko. Ale tak jak mówiłam sama musiałam wszystko dopasować bo gospodarz mało sie zna i wszystkie konie mialy zakładane wedzidła z wodzami za kantar i raniły im sie końciki bo wędzidło było jakiesmega dziwaczne🙂
Ja zakupiłam wędzidło i ogłowie i teraz wyglada lepiej.
Jest naprawde fantastycznym i madrym koniem z którym jak sie popracuje to bedzie mozna fajnie pojezdzic🙂

michal dzieki🙂
MajaK i Adam wow jestem pod wrażeniem !  😍
Pierwszy raz widzę grubaska w ujeżdżeniu i muszę przyznać że super wyglądacie!
Bielanska21 świetne źrebaki!
Koniczynka 🙂, o tym ze nachrapnik jest za maly swiadczy miejsce, gdzie leza paski - sa przesuniete za bardzo do przodu. powinny lezec tak:

(pierwsze z brzegu zdjecie z naszej galerii oglowi)
Kujka faktycznie, wiec moze poprostu całkowicie nachrapnik zlikwidowac?hm:/ niewiem juz sama
Alicja_8, nie wiem jak bedzie chodzil bez nachrapnika, jesli tak samo to pewnie nie ma przeszkod, zeby go zwyczajnie wyjac 🙂 albo sprobuj wymienic na wiekszy po prostu
Alicja_8 doradzę tylko by odpiąć wodze na czas lonżowania
ew. podpiąć je podgardlem skręcone, jak na zdjęciu które wkleiła kujka
dempsey wiem wiem 🙂powinnam tak zrobic...zwyczajne przeoczenie. Byłam tak zafascynowana tym ze pomalu łapie o co mi chodzi ze o wodzach nie pomyslalam.
W tygodniu pewnie go odwiedze wiec moze znow jakies fotki wrzuce i zastosuje wasze porady🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się