Forum konie »

Konie zimnokrwiste i pogrubiane

mon-es jest z Twojej hodowli czy od kogos? Ma jaki papier? Wyglada jak moj Łesiut🙂
Alisaa moja klaczka od samego urodzenia u mnie 😉 pochodzenie ma tylko od strony ojca bo matka pochodzenia niestety nie miała...  😕
Wklej zdjęcie swojego koniska to porównamy ;D
moje ogierro z dzisiejszego dnia 😍
[IMG=]http://[/img]

[IMG=][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

[IMG=][/img]

anmag koniecznie zmniejsz zdjęcia nim dostaniesz ostrzeżenie...
hmmmm zmniejszma jak mogę te zdjęcia a one nadal są jakieś gigantyczne
jakieś szkolenie by mi sie przydało  😡
ściągnij sobie darmowy program np XnView, zainstaluj, potem otwórz w nim zdjęcie, wejdz w Obraz --> Zmien rozmiar, wpisz inne cyferki i gotowe 😉 i koniec  🚫
asds Łatka jak była młodsza  potrafiła ponieść w stępie  😁 zwłaszcza jak poczuła kogoś nieśmiałego na sobie...
  ...to jeszcze "wesoły źrebaczek"  : 😉

enklawa

o ja pierpapier...jakie dziewczyna ma cycki ładne 🙂😉))
asds - ...czarne kropeczki... 😂
Jest na tyle inteligentna ,że jak ją wzięłam w teren co by jej pokazać co wolno a co nie to była super grzeczna... Zresztą to najmądrzejszy koń jakiego znałam kiedykolwiek...jest taka drania cwana i do tego od zawsze niekwestionowana królowa stada...
A ja wczoraj podjełam druga próbe wsiadania na ogierzysko 🙂
tym razem gospodarz juz siodło przygotowal i podobno troche go "ujezdzał" w tygodniu 🙂
Wiec wsiadłam 🙂 i tym razem nie zladowalam po 5 min. Tylko stępowlaismy po łące...strasznie leniwy i ociezały jest. no i uparciuch jak matka będzie...ehmmm
Wiec czeka mnie pożadne trenowanie na lonzy 🙂

Zdjecia wstawie jak będe w domu.
mon-es
Dla Ciebie Łesiuta w zimowej okrywie przy osobistym paśniku🙂 sorki ze tak pozno.

Pozdrowienia dla wszystkich grubasków🙂
Alisaa - ależ słodziak 🙂

Doradzcie mi jakis dobry preparat do rozczesania poplatanej grzywy zimnioka. Gdzies wstawialam już jego zdjęcia, ma długasna grzywę. Szkoda by było ją obcinac, ale jak ostatnio byłam w odwiedzinach u niego to przeraziłam się jaki wielki kołtun mu sie zrobił...

Wklejam zdjęcia ogra ze wspolnego spacerku:

Pozdrawiamy 🙂
Wybaczcie nietypowy strój i brak toczka, ale właściwie to mieliśmy tylko jechac na kulig, a gospodarz osiodłał mi ogiera 🙂
Alicja_8, tyle tematów o grzywie, super sheena kup veredusa lub absorbine i tyle.

Turbo ziemniak

Burza dziex 🙂 poprostu z lenistwa pytam bo nie chciało mi sie szukac  😡
Twój ziemniak niezle wywija🙂
Nie robi to lata 😁
Ja polecam Absorbinę w żelu 🙂
Burza obawiam sie że nożyczki pójda w ruch 🙂hehe
Zalezy co na to szefo 😉

I jeszcze mam pytanie?
Może głupie, ale musze: Ogier ma 4 lata, a strasznie go ciagnie do stajni. Chciałam z nim stepem po sadzie pojeździć ale on sie zapierał że wróci do stajni. A przecież z takim olbrzymem nie bede sie siłowała żeby go uwalic na wędzidle i zrazić do pracy pod siodłem...
Ja mam małe doswiadczenie z młodymi konmi, ale chce pomóc gosodarzowi fajnie przygotowac olbrzyma do pracy pod siodłem, zeby nie mial takich problemów jak z klacza zimnorwista, która chodzi jak chce.

to ja bym polecał po pierwsze spacery w ręce, żeby się przyzwyczajał (łatwiej będzie w lecie, zobaczy trawę i nie będę chciał wracać, no i dla Ciebie o wiele przyjemniej 😉 ) a po drugie to "małymi kroczkami" za każdym razem próbować pojechać kawałek dalej np o 50m, kolejnym o 100m itd. i Wszystko na spokojnie, nic na siłę, i duuużo nagradzania (pochwała słowna --> pogłaskanie --> luźna wodza) no i konsekwentnie - niech zrobi przynajmniej krok do przodu, ale zrobi, i lepiej czasem skończyć kawałek wcześniej jak idzie ładnie, niż doczekać momentu zaparcia i wdawać się w "dyskusje". i zakładam że koń nie jest jakiś wariat 😉 łatwiej by było żeby szedł za innym koniem, ale skoro to ogier, to może być z tym problem...
moze go np przed jazdą wziąść na spacer, a potem w to samo miejsce pojechac 😉
Ja obstawiam, że jak będzie chciał wrócić w ręku to z Alicją powiewającą na końcu uwiązu.. 😉 IMO- codziennie kawalątek dalej wyjechać, chwalić, dać smakołyka wrócić, małymi kroczkami. Na nim 😉
Ja tak jakby mam konika zimnokrwistego 😀
Nazywa się Iskra jest Sokólskim koniem zimnokrwistym , ma niecale 4 latka xd

Niestety niemoge znalezc jej zdj wiec dam moje na niej xd
martaedka, co się mu stało? 🤔
martaedka, koń wygląda strasznie, jest tak koszmarnie zarobaczona czy wielokrotnie rodziła?
martaedka co z jej brzuchem? chyba cos z nią nie tak?To młoda klacz wiec lepiej szybko interweniowac...
michal spacer w ręku owszem...myślałam nad tym 🙂 ale już widze jak ogier sam wraca a ja powiewam na końcu uwiazu🙂oczywiscie nie omieszkam spróbowac.
Burza małymi kroczkami damy rade, tylko problem pewnie bedzie wiekszy bo to ogier🙂ale damy rade🙂 w sobote jade do niego...
...nie tylko brzuch... ona w ogóle jest za chuda...  🤔
Wyraźnie coś jest nie tak, jeśli koń tak wygląda
o k..de kobyłka ma niecałe 4 lata wiec nie mogła dużo rodzic.Coś jest nie tak z kobyłką. Brzuch olbrzymi, zad i reszta chuda. Wezwałabym weta, zrobiłabym badanie krwi, kału (może zarobaczywiona).
To może i ja dodam tu zdjęci klaczy na, której jeździłam. Niestety została sprzedana.
Karina:
wstawiam w linkach bo nie umiem dodać zdjęć ;p
http://www.photoblog.pl/arabika/63693540/karina.html - na pastwisku
http://www.photoblog.pl/arabika/68592761/foto-monika-sanchopansa.html - tu z jazdy
http://www.photoblog.pl/arabika/68804309/foto-monika-sanchopansa.html - i kolejne
A ja w sobote jade do ogra 🙂 juz się nie moge doczekac...
http://allegro.pl/kon-fryzyjski-hodowlany-konie-fryzyjskie-fryzy-i1417335936.html 

Wałach hodowlany 😉 Może im się pomyliła płeć, zwłaszcza, że to młodzik jeszcze..
Hagane sorki...ale nie rozumiem co to ma sie do tego wątku? 👀
A ja wam przedstawiam nasze dwa dzieciak klaczke i ogierka (klaczka w kantarku).Klaczka od Romy po Ryman a ogierek od Tunezji po Rymanie... 😀
Burza chyba się powtarzam, ale ten Twój Piorun jest po prostu świetny ❗  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się