Forum konie »

Konie zimnokrwiste i pogrubiane

macie tutaj grzecznego grubaska 🙂

[img]http://[/img]
Burza heh znaczy ona trzyma! na początku...  👀 a później się wierci bo jej nie jest wygodnie i bo kopytko boli dlatego nie mogę na kolanie oprzeć właśnie. Cały czas intensywnie pracuję nad poprawą jej komfortu jeśli chodzi o kopyta. Jeśli chodzi o przody jest całkiem dobrze i ładnie stoi, no ale to nie przód się podbił...
przepraszam za wrzucanie tych samych zdjęć ale testuje stronę przez któą można je wrzucać  😡

Testuj dalej. Zdjęcie, które wstawiłaś jest za duże.
anmag, są za duże, dostaniesz ostrzeżenie! Masz galerie swoją http://re-volta.pl/galeria/ tam wrzucaj zdjęcia.

Euphorycznie, no tak a tu nie ma zmiłuj- ma stać czy jej się podoba czy nie.
anmag Twoje słońce mi strasznie kogoś przypomina... Podobne  źrebie u znajomego kiedyś było.. ale chłop jak to chłop zaraz do handlarza..

Niuniek jest słodki.

A co do kopyt.. to te grubaski uparte gorzej jak hucuły🙂 Łezka troche kiedys ze mna walczyła. Teraz jak sobie umysli to tez wychodzi z zalozenia ze pare sekund ma mi wystraczyc bo jej sie dluzej nie chce 😀

Ale i tak ja kocham😀
Anmag piękny zrebak, uszyska kapialne.Nie odchudzaj go ,za młody jest, wyciągnie się jeszcze, przezież rośnie.

Co do zimnioczkó uparciuchow, moja Kaska czasem gdy podaje kopyta to cały ciężar  swojego "ciałka"przerzuca na człowieka .A co chciałas nogę o masz!
anmag cudowne mają uszyska ;]
kasztankaija chwilowy buncik , czy ma tak zawsze ? ;]
Anmag piękny zrebak, uszyska kapialne.Nie odchudzaj go ,za młody jest, wyciągnie się jeszcze, przezież rośnie.

Co do zimnioczkó uparciuchow, moja Kaska czasem gdy podaje kopyta to cały ciężar  swojego "ciałka"przerzuca na człowieka .A co chciałas nogę o masz!

też tak czasem mam, eh, coś okropnego...
kasztankaija
A ja myslałam ze ona spokojna jak baranek 😀
Faza liczę na to że on jednak wyrośnie z tego brzuszyska więc nic drastycznego nie będę wprowadzała narazie ciesze sie jak wariat że wogóle jest.  😍
martwie się tylko czy nogi daja rade z ciężarem ale wnioskując po energii jaką ma wszystko jest ok

Alisaa ehhh smutno zę ludzie oddają konie do handlarzy naszczęście Bono jest z nami od samego początku więc jemu podobna historia nie grozi.
anmag uszy ma cudne   😍 aż się napatrzeć nie mogę 😉

i przy okazji kilka zdjęć mojego 'grubasa' w wersji snow bo chyba nie wstawiałam 🙂

i jedno takie z pierwszej przymiarki nowego kantarka 🙂 /FULL z każdej strony na ostatnią dziurkę xD/

tajfunowaa chwilowy 😀 zwykle nie ma z nią kłopotów, ona to z radości robi, choć po zdjęciu tego nie widać  🙄
Hypnotize no widzisz jednak pozory mylą  😁
anmag fajowe uszy ❗
Nigdy wcześniej takich nie spotkałam  🤣
tajfunowaa chciałabym tutaj zobaczyć twoje grubaski jeszcze przed końcem 2010 roku ❗  😉
Mam tylko z lata, bo teraz mój aparat odmawia posłuszeństwa... 👿
diołem, skąd się tu wzięłaś  😀? zjawiłaś się jak zawsze niewiadomo skąd 💃

any, śliczny czarnul 🙂

Nam dziś udało się w teren wybrać i troszkę wyszaleć... oj chłopak wyraźnie dał znać że energia go rozsadza, skutkiem czego była seria baranów hehe i innych atrakcji  🤣
Dzięki Cariotce mamy nawet kilka zdjęć 🙂
Cobrinha super; ]]

taaak, moje koniki też dają znać że rozpiera je energia
any jaki boski normalnie zakochałam się  😍
niemogę sie doczekać aż bono na takiego wyrośnie
A to moje kobyłkisokulskie z rok temu mosze porobic im zdjecia
Cobrinha wreszcie jakieś zdjęcia twojego grubaska🙂 pięknie się prezentujecie🙂
tajfunowaa, Magdzior, dziękuję... szkoda, że tą energię musi pod siodłem w terenie spuszczać hehh... na ujeżdżalni to na oklep z cordeo wsiądę i nic, pełen spokój a w terenie się w nim bestia budzi hehe
bielanska21 mozesz podac rodowody? konkretnie rodziców

a czarnulek boski🙂
tajfunowaa, Magdzior, dziękuję... szkoda, że tą energię musi pod siodłem w terenie spuszczać hehh... na ujeżdżalni to na oklep z cordeo wsiądę i nic, pełen spokój a w terenie się w nim bestia budzi hehe

Czyzby mój kochay Wicherek znów przemienił się w Tornado?
Wspaniale móc Was znów zobaczyc ,choć tylko na zdjęciach a wolałabym w realu.
heh oj, zdecydowanie wicherek to to w terenie nie jest hehe
Seria baranów wczoraj mnie w tym tylko utwierdziła - ot, dzieciak miał inne zdanie, a że jego plany co do wizji tempa pokrzyżowały liczne wolty i kółka, to szukał innego sposobu an pozbycie się mnie 😂
Cobrinha czarnulek świetny..szkoda że nie uchwyciłas tych serii barabkót itp.
No i ja musze potwierdzic że zimnioki tez potrafia pokazać co potrafią - czego ja byłam niedzielnym dowodem 🙂
Wybrałam sie do gospodarza, który rzekomo mówił że ujeździł już ogiera i jest aniołem 🙂
No wieć wsiadłam (jeszcze zapewnienie - on jest spokojniutki wiec sie nie bój) na oklep oczywiście bo jeszcze nie mamy popręgu.
No i sobie stępowaliśmy po ogrodzie. Było ekstra do czasu kiedy obralismy kierunek stajnia. nagle głowa w dół, bryk i torpeda z całych sił do przodu. A że ja sie tego nie spodziewalam (no jakbym mogła  🤔wirek🙂 to zwinnie sie zsunełam na puszysty puch 😀
i tak sie skończyła nasza jazda. Gospodarz stwierdził "o rany! a był taki spokojny, widocznie jeszcze musze z nim poćwiczyć".
Wiec skazana byłam na uparta klacz zimniokrwistą, która (juz pod siodłem) strzelała serie baranków i nie miała zamiaru pracować.

Fotki mam,ale tylko z jazdy na klaczy.( w ogłowiu odemnie)

Uploaded with ImageShack.us

Tak wiec utwierdzam sie w przekonaniu, ze im wiekszy tym cwańszy 🙂
Alisaa [b][/b] Wiem że ich ojciec to Grom a jednej z nich matka to Tona ale nie jestem pewna co do matki musze popatrzeć w paszporty a klacz się nazywają Tropika i Tunezja😉
Dzieki, Groma kojarze. A kobyłki bardzo fajne. Mysle teraz o pokryciu swojej sokółem..
Ale zapewne krolewna dalej nie bedzie chciala byc mama🙂
Ja też mam ogiera sokulskiego takiego miska Rymanka
Alicja_8, też fajna kanapa hehe
Zawsze się zastanawiam, czemu wszystkie grubaski są stosunkowo długie a mój się prawie kończy przy szyi hehe
Proporcjami to on raczej kucyka przypomina - zamyka się w kwadracie  🤣
bielanska21 karolina, masz tu lepsze fotki kobył, z oleszyc. ładniej widać maść 😉

To prawda ładniejsza masc Tropiki a ta druga to Holida wice czempionka
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się