Forum konie »

Konie zimnokrwiste i pogrubiane

my_karen śliczny konik 🙂
A to drugie zdjęcie świetne  😍
Kasztanowate i łyse! cudo!🙂

Uwielbiam takie grubaski!

🙂 🙂 🙂
my_karen ostatnie zdjęcie cudne! Ależ ona podobna do mojej jest, tylko grzywę ma ładniejsza/dłuższą.  🏇
Burza nie martw się, mój koń od ponad roku jeździ na hali i nadal odstawia niezłe przedstawienie, a wszyscy zawsze zdziwnieni, że jak taki grubasek może tak brykać  😉

[img]http://[/img]

Uploaded with ImageShack.us
kasztankaija, wy mnie w ogóle nie pocieszacie! Ale zdjęcie masz cudo! I jaka kolorowa, pięknie!!!!
na zdjęciu nasz hubertus, byliśmy lisem 🙂 moze nie pocieszam, ale ponoć wałachy są bardziej zrównoważone więc mu przejdzie z pewnością
kasztankaija mistrz drugiego planu! wałachy bardziej zrównoważone? ha!
kasztankaija, masz przecudownego konia!  🙂
Ja w wakacje miałam okazję pobujać się na zimnokrwistym bliżej nieokreślonej rasy rumaku. (mam nadzieję, że widać zdjęcia)

Kobył ma (przynajmniej wtedy miał) jakieś 4 lata, kupiona nie wiadomo skąd, z niewiadomymi umiejętnościami, ale bardzo grzeczna, przyzwoicie reagująca na pomoce i wygodna jak fotel.  😍
Jest jeszcze Kubuś vel. Misiek (zdrobnione imię baaardzo adekwatne do postury  😜 ), kosztował jakieś grosze, chyba miał jechać na rzeź. Jest niesamowicie spokojny, rzetelnie pracuje, chodzi w bryczce i czasami pod siodłem, gdzie potrafi pokazać rogi.  😀 Nie rozumiem, jak można takiego wspaniałego konia oddać na mięso, chyba, że właściciel nie miał ochoty się pomęczyć trochę dłużej żeby znaleźć kupca.  🙄 Zdjęcie znalazłam tylko strasznie liche robione od tyłu na pastwisku, wstawię coś innego jak zrobię.  👀
No to my też coś wstawimy żebyście o nas nie zapomnieli, z czasów kiedy jeszcze był śnieg:

i przy okazji kilka treningowo-halowych za czym idzie niestety halowa jakość:

Magdzior fajna kluseczka 😉
ooo moja ulubienica 🙂 uwielbiam ogladac jej fotki ;-)
Magdzior - wymiziaj ją odemnie 🙂
A do mnie do stajni doszedł nowy nabytek zimnokrwisty z papierem z Holandii  😍!!! Czekam aż kulbaka Mc Cullana wróci od rymarza!!!

Koń anioł normalnie!!!! KAry deresz w skrócie nazwany po polskiemu Edzio 🙂
asds prosimy o foty tego Edzia  😍
to jeszcze my tak na chwilę  😉

[img]http://[/img]

Uploaded with ImageShack.us
kasztankaija ciepło macie...  😁 😁 twoja kobyła jest PRZE! PRZECUDOWNA!
ogier bel.  Karel van Gaasbeek
siwaaa alez on cudowny 🙂 i chyba jak fotel wygodny..  poprosze wiecej fotek🙂
siwaaa, aaaale olbrzym! jest przecudny!  😍

kasztankaija brykajace zdjecie - swietne 🙂

bylam jesienia w stajni pod Bydgoszcza, gdzie 2 grubaski pracuja w rekreacji, ale takiej ambitniejszej. oba wykupione z drogi na parowki o ile dobrze mi wiadomo. skacza kolo metra, scigaja sie po scierniskach i sa oba przecudne. tez sobie takiego kiedys kupie!
oo tak olbrzym i wygodny jest bardzo.
na razie mam kilka fotek na nim a jak później wstawię to jego samego ( ale mam chyba z krycia tylko)
Siwaaa, strasznie chudy ten zimniok.
siwaaa naprawde ekstra ten ogier.
Ja będe miala niedlugo mozliwosć jazdy na takim olbrzymie 🙂wiec jak tylko uda mi sie jakies foty zdobc to sie pochwalę🙂 ale szczerze to mam obawy...bo to bydlaki wielkie ze hohohh🙂
nie jest mój. ale powiem szczerze że nie wygląda aż tak żle. w ruchu widać jak brzuch wciąga bo biedaczek kondycji nie ma i każdy ruch to zadyszka
żarcie dostaje normalnie
siwaaa, piękny!

oooo takie cudo musze sobie kiedys sprawic🙂 

trzeba poczekac na nastepne swieta i list do mikolaja napisac😉
Żeber nie widać, lini głodu na zadzie nie ma, nie wystają kości biodrowe i kulszowe, kręgosłup. Jedynie jest "podkasany", co może też wynikać z tego, że kryje, jeśli kryje regularnie.
siwaa są rasy zimnokrwiste, które nie są stworzone do chodu szybszego od stępa. Są to tzw stępaki. Przejście do kłusa dla nich to wysiłek ponad ich siły i zdrowie i może doprowadzić wręcz do śmierci zwierzęcia, jeśli się je spróbuje zmusić.
Piękne konisko. Imponujące, śliczne..no poprostu brak mi słów.
Ja mam dwa "kundelki" ona sa NN, ale za to jakie kochane!

-Kaśka

-Bajka
ciesze się ze się podoba🙂
jest najbardziej kochany konik jakiego poznałam( i to przez przypadek)
on kiedyś chodził w bryczce i pod dziewczynka jest filmik na you tube jak  kłusują i galopują bez żadnego osprzętu🙂
w zimę często chodzi po dworze, latem no wkoło pełno kobył i zapewne dla bezpieczeństwa jest wypuszczany rzadziej,
znam ogiera xx który praktycznie w ogóle nie wychodzi na padoki wygląda jak najgorsza szkapa. myślę że karelkowi nie jest żle, jest bardzo dobrze traktowany.

Faza ale masz malowane koniska  😉
siwaaa jaki fajny! Świetne ma te szczoty pęcinowe  😜
siwaaa to ja pokaze ogiera, który wkrótce doświadczy mnie na swoim grzbiecie🙂

Jakby troche podobny do twojego...z pyska🙂 ale takich szczot pęcinowych to może mu pozadroscic tylko 😡
ślicznotek  😍
to wsiadaj na niego. mowie ci niebo a ziemia na takim koniu siedzieć.  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się