Forum konie »

Konie zimnokrwiste i pogrubiane

ontaria, jedno wytrzyma kilka lat, inne pęknie po max kilku dniach (jeśli nie od razu przy montowaniu łęku) - jak jest wybór to jednak wolała bym jednak celować w wide... ewentualnie szukać thorowgood w wersji cob (one też powinny dać radę - a miarkę można wydrukować by sprawdzić jaki łęk powinien pasować)
Ja wsadziłam do Wintec 500 pony (15cali) drugi w kolejności Wide 😂. Nie zachęcam, ale dać się da. Tylko nikt nie zagwarantuje, że siodło to wytrzyma. Moje wytrzymało parę lat. I potem chyba też, sprzedałam je finalnie z tym łękiem.
ontaria,
No właśnie znalazłam takie, sprzedający nie wie jaki to model ale pisze, że łęk fioletowy. Po zdjęciu ciężko poznać jaki to model.
TRATATA, jeśli wszechstronne to one chyba miały dodatkową przystułę lub miejsce na nią gotowe 🤔 ale głowy nie dam sobie uciąć...
na moim jeszcze pamiętam, że była jakaś metka gdzie pisało, że można do niego montować łęki od czerwonego w górę 🤔
any, ja takiego sidła w ręku nie miałam ale z tego co widziałam to faktycznie mają 4 przystóły, sprzedający w większości nie mają pojęcia co sprzedają i człowiek jakoś musi się w tym odnaleźć 🙄
Thorowgood cob też jakiś znalazłam ale też się okazało, że nie każdy model ma wymienne łęki. Dzięki Wam już mniej więcej wiem w którym kierunku iść z tym szukaniem, sto lat siodła nie kupowałam.
Kupiłam Wintec wide 500, pożyczyłam najszerszy łęk, na sucho wygląda w miarę ok, jutro test pod obciążeniem bo dziś nie wsiadałam.
IMG_20250612_155150.jpg IMG_20250612_155150.jpg
TRATATA, najszerszy, czyli biały? Czy najszerszy wide? Jeżeli wide, to powodzenia. W każdej chwili siodło może pęknąć
Kucek1331, skoro siodło w wersji wide to czemu z najszerszym dedykowanym miało by w każdej chwili móc pęknąć? 🤔
any, przeczytałam wintec 500 😂
Mój błąd 🙃
Kucek1331, 😁 tak to 500 ale w wersji wide więc spoko, nie ryzykowałam zakupu zwykłego bo wiedziałam, że będę musiała włożyć najszerszy fioletowy łęk. A nie było lekko, trochę tam trzeba siły użyć żeby ten najszerszy wpasować, dziś będę testować.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się