Forum konie »

Konie zimnokrwiste i pogrubiane

konie te chodzą po czyis polach
Gdyby go tak kilku rolników pozwało o niszczenie upraw i musiałby zapłacić za szkody to może by mu się odechciało. W mojej okolicy jest taki rolnik, robi zdjęcia, wzywa policję a potem idzie do sądu.

edit, nie odbiegając od tematu, moja wesoła mała. Zawsze jak jeżdżę na drugiej kobyle to mała wtedy szaleje, bryka, biega ile fabryka dała - aż się ziemia trzęsie.

.
TRATATA, rośnie Ci dziecina, oj rośnie 😉
glanek, wersja fit jak na ziemniaczka  😂
glanek, no piękna 😁
Cobrinha, Atlanta jest pogrubiana 🙂
glanek  piękna 🙂
TRATATA faktycznie widać, że szczęśliwa. I skądś znam to uczucie trzęsącej się ziemi  🤣

a tu my, weekendowo z jazdy, dziś niestety pogoda już nie taka ładna..

[img]http://[/img]

Uploaded with ImageShack.us
A my już po mazowieckiej wystawie klaczy hodowlanych w Siedlcach. Zajełysmy z Almą 5 miejsce a mój kolega 2.. 🙂 Moj gniada, jego kasztanka 🙂
PauliL z gniadej kawał konia 🙂
kasztankaija z tej kasztanki tez kawał konia, klacz ma na imie Rakel zbonitowana na 85 pkt! Moja 81 pkt ale narazie jest młoda, pierwszego źrebaka bedzie miała w przyszlym roku..
kasztankaija, ale się błyszczy 🙂
PauliL, mi osobiście, jeśli mogę być szczera, twoja gniada podoba się bardziej.... 🙂
ode mnie filmik bardzo...zamulonego 😉 konia na trawiastej kwaterce, w której po dwóch dniach już żadnej trawy nie było i zaczęło się mocniej kurzyć, więc długo się nią nie nacieszył  😎 (proszę nie zwracać uwagi na durny komentarz  :icon_redface🙂
KLIK
harja, siwy jak zwykle wymiata... bardzo dynamiczny ten filmik  😂
Harja a dziękuje bardzo 🙂🙂
Cobrinha, prawda? straszny z niego dzikus 😁
harja ale szalony ten Twój koń, [s]chodzący[/s]  stojący dynamit  😁
TRATATA, nigdy nie wiesz, kiedy wybuchnie! 😁
Wybiera sie ktoś do Kętrzyna w sobote??? 🙂
PauliL gratulacje  😅  Przyjemnie jest patrzeć na zadbane koni i elegancko ubranych prezenterów, co raz rzadziej widuję, panów w kowbojskich kapeluszach i gumkach, co bardzo cieszy  😀
Mi znowu impreza w Ketrzynie ominie, inne plany.... 😕  Może na aukcje sie wybiorę. A ktos z Was wybiera się na aukcje-sprzedaż z własnym ogierem? 
.
Dzieki dziewczyny 🙂  😍
Ja jutro jade do Kętrzyna... Ale bez konia.. :p
Synek Igona 🙂 Brugon matka: Bruna ojciec: Igon 🙂 82 pkt bonitacyjne, niegłupi ogier 🙂
pogrubiany o którym pisalam i prosiłam o poradę, okazał się wspaniałym uczniem. dziękuje wam bardzo za to!
bardzo pojętny i szybko zapamietujący (łatwiejszy do nauki niż mój młp ;] ). solidna praca z ziemi zaowocowała tym, że w siodle wszelkie dzialania lydki i dosiadu (przesuniecia itd.) okazały się tylko formalnością. że u nas west - trial itp podstawy na tapecie - ćwiczył pod temat. już miałam zabrać na warsztaty, moze jakieś zawody (tak, takie pogrubiane z powodzeniem startują ...oczywiście mówimy o amatorskich - dla funu - no i w niemczech bo u nas brak)ale niestety ....
pare dni temu został zabity na swoim pastwisku przez zerwaną linie energetyczną (czy jak to się nazywa...no kabel się urwał ze słupa i go trafił). padł na miejscu. krowy uciekły. tylko byk - ten z którym sie bawił i rządził stadem, od "małego", probował go podnieść... straszny widok 🙁
Szkoda konia 🙁
p prostu szok... i dowiedziałam się, że rok temu też w okolicy była taka sytuacja.
mam nadzieje, że jak enea zacznie wypłacać porządniejsze odszkodowania (zażądaliśmy dużo więcej niż ci z poprzedniego roku dostali) to się opamiętają i zaczną porządnie konserwować linie...
cholera mój też ma linie nad padokiem;/
.
horse_art, szok  😲 strasznie szkoda konia, totalnie bezsensowna śmierć 🙁 aż mnie dreszcze przeszły... przykro...
glanek, jeździec musiał zrobić niezły szpagat 😉 fajną macie drogę do terenowania!
.
łączę się w bólu 😁
[quote author=horse_art link=topic=4119.msg1876097#msg1876097 date=1379313034]
pogrubiany o którym pisalam i prosiłam o poradę, okazał się wspaniałym uczniem. dziękuje wam bardzo za to!
bardzo pojętny i szybko zapamietujący (łatwiejszy do nauki niż mój młp ;] ). solidna praca z ziemi zaowocowała tym, że w siodle wszelkie dzialania lydki i dosiadu (przesuniecia itd.) okazały się tylko formalnością. że u nas west - trial itp podstawy na tapecie - ćwiczył pod temat. już miałam zabrać na warsztaty, moze jakieś zawody (tak, takie pogrubiane z powodzeniem startują ...oczywiście mówimy o amatorskich - dla funu - no i w niemczech bo u nas brak)ale niestety ....
pare dni temu został zabity na swoim pastwisku przez zerwaną linie energetyczną (czy jak to się nazywa...no kabel się urwał ze słupa i go trafił). padł na miejscu. krowy uciekły. tylko byk - ten z którym sie bawił i rządził stadem, od "małego", probował go podnieść... straszny widok 🙁
[/quote]
przykro czytać takie rzeczy....brak mi słów  😕
PauliL jak było w Kętrzynie, masz jakieś fotki ?
horse _art  -  piszesz o konisku, który pasł się przed Trzebieżą wraz  ze stadem krów ?
kadyksowa, tam kilka takich koni. ale tak, ta okolica.
dzieki dziewczyny. kurde polubilam to konisko 🙁 i takie fajne się zapowiadało... i jakie przeżycia robić konia jak byki na ciebie czatują 😉 chcialam ludziom pokazać, że taki też może się nei tylko na kiełbase albo do woza do lasu nadać...  mam nadzieje, że moja opinia wystarczy do ubezpeiczalni i zapłacą nie jak za padline, ale wyszkolonego już troche konia...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się