Nie , podczas rajdu moja mama , lub tata mogą to przywieść - to dla nich żaden kłopot . Nie takie rzeczy robili żeby pomóc i mi i innym osobom . 💘 Nie wsadzę tego na konia - jak moi rodzice będą znali plan rajdu ( gdzie , co i jak ) to będą mogli to przywieźć . Nie , chodzi mi o to , że to wyglądało że ja ( trzynastoletni chłopak ) jestem alkoholikiem . Jak ktoś ma 18 lat - jego sprawa . Ja się do takich rzeczy nie wtrącam .
Prestige podobno twój tata umarł 3 lata temu, więc jak będzie woził twój bagaż ??? 🙇 : to treść twojego postu z innego wątku :
CYTUJĘ : Przepraszam jeśli nie piszę na temat . Witam . Chciałem wam opowiedzieć moją historię , i prosić o pomoc . Mam 13 lat , i dzisiaj dowiedziałem się , że odeszła na ten " lepszy świat " moja klacz - Akacja . Była bardzo miłym , posłusznym konikiem polskim - ale odeszła . Byłem samoukiem . Robię bardzo dużo błędów , i chciałbym , jeśli ktoś ma kilka koni to żeby mnie pouczył - mi bardzo na tym zależy . Ale jest problem . Mój ojciec umarł kiedy miałem 10 lat . Żyję tylko z mamą , która ledwo łączy koniec z końcem , nie mam pieniędzy żeby kupować sobie jazdy , i nie mam pieniędzy na sprzęt . Dlatego chciałem się spytać , czy ktoś nie chciałby mi pomóc i mnie uczyć ? Wiem , że to jest propozycja dość dziwna , ale odwdzięczył bym się jak tylko bym mógł . Ludzie o dobrych sercach - proszę o pomoc . Wszelkie informacje na PW .
ale co to za roznica kiedy umarl? i co to w ogole ma wspolnego z tematem? jest niepelnoletni, czyli na zaden "dorosly" rajd mama go raczej nie pusci, nie rozumiem o co sie czepiacie...
Gillian, Ash-jest osoba fantazjujaca, ale on ma 13 lat, trzeba wziac na to poprawke, a z rajdem raczej nie bedzie mial nic wspolnego, bo nikt go ze soba nie wezmie 😉
Ja na rajd nie bardzo, bo nie wytrzymam tylu godzin w siodle, ale bardzo chętnie przyjadę na jakąś imprezę kończącą. Może by się zebrać ekipą z Wro i skoczyć, co laski? ;-)
[quote author=zduśka link=topic=40725.msg812932#msg812932 date=1292622783] kurde, a nie ma kogoś z mazowieckiego 🤣 ?? bo na śląsk mam dość daleko 🙁 , konia ciągnąć tyle kilometrów.. ehh , u nas jak zwykle nic ciekawego się nie dzieje ! 😤 ale pomysł genialny !!! super [/quote]