Czy ktoś może słyszał o najbliższych zmianach w regulaminie sieci komórkowych? Podobno bez ponoszenia konsekwencji można zerwać z nimi umowę do 18 stycznia? a nie ukrywam, ze bardzo mi na rękę podziękować Orange..
Mnie też by było na rękę rozstać się z Orange, zostało mi pół roku abonamentu (planowo kończyłabym w czerwcu). To tak serio bez żadnych konsekwencji? Bo coś jednak mi się wierzyć nie chce, za pięknie by było 🙂
a czy ktoś mógłby się dowiedzieć, czy dałoby się też zerwać umowę na kartę? moja mama zrobiła błąd zawiązując umowę z orange... no i dupa- mówiąc szczerze, 2,5 roku płacenia za nic... wyjeżdża na drugi koniec Polski... a kuźwa, Orange zasięgu nie ma w Lesie Łagiewnickim... 😵 co dopiero tam, gdzie będzie pracowała.
No dobra, a czy ktoś merytorycznie wypowie się o takiej zmianie? O ile w ogóle istnieje... 👀
Ja planuję zejść z abonamentu i zostać w Erze, ale na TakTaku. Mam służbówkę bez limitów 🏇 i z mojego w zasadzie nie dzwonię. Takie przejście to chyba można bez wypowiedzenia umowy machnąć, tak?
wawrek, Jeśli masz abonament i chcesz wymienić na kartę to chyba innej opcji jak kupienie nowego starteru Ery nie ma. Tak w salonie mi mówili, bo też myślałam o zmianie abonamentu na kartę. Za to można zmienić bez problemu sieć i zostać przy starym numerze.
Zmiana cen usług telekomunikacyjnych związana z planowaną podwyżką stawki podatku VAT nie daje abonentowi podstaw do rozwiązania umowy z operatorem bez konieczności zwrotu przyznanej ulg
W związku z dzisiejszym artykułem w Rzeczpospolitej „Wyższy VAT ułatwi zmianę operatora?" Prezes UKE informuje, że planowana podwyżka stawek podatku od towarów i usług (VAT), która obejmie również usługi telekomunikacyjne, powodująca wzrost ich cen brutto, nie daje abonentowi podstaw do rozwiązania umowy z operatorem bez konieczności zwrotu przyznanej ulgi.
Zgodnie z przepisami ustawy Prawo telekomunikacyjne, w przypadku zmian cen za usługi telekomunikacyjne, abonent musi zostać poinformowany przez swojego dostawcę usług:
* o treści każdej zmiany cennika, * w przypadku podwyżki cen , o przysługującym mu prawie do wypowiedzenia umowy bez konieczności zwrotu przyznanej mu ulgi.
Jednakże abonent nie może skorzystać z prawa do wypowiedzenia umowy bez konieczności zwrotu ulgi, jeżeli podwyżka cen wynika ze zmiany przepisów prawa, tak jak to by miało miejsce w przypadku podwyżki stawki podatku VAT na usługi telekomunikacyjne. Tym samym, abonent wypowiadając umowę przed terminem, w związku z podwyżką cen spowodowaną wzrostem stawek VAT, będzie musiał zwrócić swojemu dostawcy usług wartość wcześniej przyznanej mu ulgi w wysokości pomniejszonej o proporcjonalną jej część za okres od dnia zawarcia do dnia rozwiązania umowy.
wawrek, Jeśli masz abonament i chcesz wymienić na kartę to chyba innej opcji jak kupienie nowego starteru Ery nie ma. Tak w salonie mi mówili, bo też myślałam o zmianie abonamentu na kartę. Za to można zmienić bez problemu sieć i zostać przy starym numerze.
A nie, właśnie przenosiłam z Abo do TT. Idziesz do Ery, mówisz, że chcesz przenieść do TT i Ci przenoszą numer do Tak Taka. U mnie trwało to cały 1 dzień.
Ja polecam PLAY . 🙂 Dostaje darmowe minuty , smsy do wszystkich a mam mixa ( nic wielkiego 30 zł miesięcznie ) . Do 12 II można rozwiązywać umowy z operatorami bo vat 23 % , bez ŻADNYCH ZOBOWIĄZAŃ ! Tak moja mama skończyła "przygodę" z ERĄ . 🤔wirek: Nie zapłaciła ani grosza . 😉
Prestige, co z tego, że play ma tanio, skoro inne sieci do play maja drogo. Ludzie zastanawiają się nad tym, czy chłopak, dziewczyna będą do nich dzwonić kiedy za minutę jest 80gr.
Ja rozwiązywałam ostatnio z era. Nie obyło się bez kłopotów. Zostało mi jeszcze pół roku do końca umowy. Chciałam rozwiązać umowę, bo zostawiłam u nich telefon w serwisie na początku miesiąca a rachunek przyszedł na ponad trzy stowy. Nie chciałam się kłócić, bo wiedziałam że sprawa jest raczej przegrana. Podczas rozwiązywania umowy były same kłopoty. Ciągle mnie wzywali kazali pisać podania tu tam biegać do nich z telefonem, szukać kartonikow itp. Nigdy więcej ery.
Ale marzy mi się rozstanie z Orange - ale mam jeszcze ponad rok umowy. Wyczytałam że jak ją zerwę to muszę zapłacić prawie 1000 zł. A dużo bym oddała aby to jakoś obejść - nigdy więcej Orange.
szepcik. Nie wiem co się stało. oddałam dwa ddni po rozpoczęciu kolejnego rozliczenia abonamentu. To było za "połączenia z internetem" wszystkie wtedy gry byl u nich na warsztacie.
Ale ( ja tak myślę ) że ja jak miałem w plusie a cała rodzina miała w PLAY to jakoś nie patrzyłem że stracę 10 gr więcej . Po za tym ty też możesz dzwonić . 🙂