Forum konie »

KĄCIK PUCHNĄCYCH Z DUMY

[quote author=Karla🙂 link=topic=4050.msg644094#msg644094 date=1278422168]
zatem wstawiajcie wszystkie Wasze koniska w artykulach, opowiadaniach itp. z checia zobacze🙂
[/quote]
jak chcesz to proszę bardzo 🙂 "moja" ilustracja artykułu 😉

caroline Zrobię mały OT, ale muszę: od jak dawna podajesz EM swojemu koniowi? Dużo się poprawiło od tego czasu? Mam zamiar wprowadzić to moim kobyłkom i stąd pytania. 😉

A Casanova w gazecie... Mmm, cudo. 😍
[quote="rewir"]I wiesz, nie każdy może być bohaterem zdjęć katalogowych firmy, której zresztą jak dla mnie takim zachowaniem robisz antyreklamę  😫

😂 😂 o jakiej firmie mowa, o czymś nie wiem?[/quote]
Mowa o firmie Jarpol, z którą na forum jesteś przeze mnie kojarzona z powodu uczestnictwa w sesjach zdjęciowych produktów i widnienia na wprawdzie jednym, ale jednak zdjęciu na stronie. Chyba nie muszę nic więcej wyjaśniać? 🙄
I nie wiem naprawdę, co Cię tak rozbawiło.
I PMS, jeśli już  😉
Z mojej strony koniec OT.
Caroline, ostatnio Twój chrzestny prezentował emy na szkoleniu w moim powiecie, wspomniał również o Tobie i Casanovie, a artykuł miał przy sobie 😉

To i ja popuchnę z dumy  😡
Konia swojego niestety nie mam ale jak jeździłam u różnych trenerów to każdy inaczej uczył, każdy kazał inaczej półsiad robić w skokach. Aż nareszcie poprawiłąm swoją technikę skoku i przyznam się, że po dwóch treningach zmiana jest ogromna  🏇 Jak tylko dostanę zdjęcia z ostatniego treningu to wrzucę obecnie i kiedyś  😉
Gratulujemy i czekamy na fotki  😉
A ja dziś pojechałam pierwszy raz na swoimi koniu sama w teren. Wprawdzie tylko stępem i tylko 20 min. w jedną i 20 w drugą stronę, ale tylko ten, kto mnie dobrze zna wie, że to był dla mnie wyczyn 🙂 Więc pomyślałam, że się tu wpiszę.. a co mi tam... 😉
Kenna - brawo! wiem co to znaczy pierwszy raz wyjechać w teren po wielu godzinach na ujeżdżalni.

Pursat - wow, ale super rozbudował się mój ulubieniec 🙂
picadero, uzywam emów (bo nie tylko z paszą daję, stosuję również zewnętrznie) od ok. 2 lat. moim zdaniem poprawiło się bardzo dużo, przyswajalność pasz jest genialna, nigdy - bez względu na okoliczności "spożywcze" nie było [odpukać] nawet cienia podejrzenia kolki czy jakichkolwiek innych sensacji pokarmowych. zewnętrznie - koniec problemów ze skórą, grudą, etc., no i najwazniejsze - mimo 4 okrągłych podków nie mamy zadnych problemów z gnijącymi strzałkami. Ja jestem do stosowania emów u koni przekonana na 1000%.

Forkate, o jak miło 🙂
To i ja trochę popuchę, bo dzisiaj pierwszy raz ja i moja klacz skakałyśmy szeregi gimnastyczne i "parkury" składające się z 7 przeszkód o wysokości 60-80 cm! Zdolniacha na tym treningu ani jednej przeszkody nie zrzuciła, dla mnie, to naprawdę wielki wyczyn. W jej czwarte urodziny planuję podwyższyć poprzeczkę, to już za 4 dni.  💃
Caira, a po co chcesz wyzej? przeciez to mlody kon, szykujesz ja na MPMK ze tyle skaczecie (parkury?)??
Trener powiedział, że to niespodzianka, więc nie wiem, co dokładnie będziemy robić. 😉
my byliśmy w koniach i rumakach,ale nie mam skanera. No i pozujemy na stornie Jarpola - Agr jest gwiazdą  😀
Caira  a co za 'magik' Was trenuje??
no, chyba trochę dużo jak na niespełna czterolatkę
10 - 20 skoków na treningu to za dużo dla czterolatki?  🙄 Przecież takie konie to już się na zawodach skokowych LL, L widuje.
Caira, nie, trzyletniego konia na zadne zawody sie nie powinno dopuscic, to wbrew przepisom.
jeszcze raz zapytam - po co tak wczesnie skaczesz? spieszysz sie na MPMK czy masz jakis inny, rozsadny powod?
Widać Rewir jest nie tylko za fajna na tą gazetkę (co oczywiste) Rewir jest też za fajna, aby dać się pocieszyć komuś zdjęciem swojego konia "w takiej gazetce"  🤣  😉
kujka, koń Cairy ma 4 lata, co nie zmienia faktu, że to nadal dzieciak i skakanie 10-20 skoków to moim zdaniem dużo, ale to jej koń 😉
Kujka, po pierwsze koń ma cztery lata, a po drugie to chyba doskonale wiesz, po co się skacze, tłumaczyć ci tego nie muszę, a ja do MPMK na pewno się nie szykuję. trenuję skoki pod okiem trenera i nie zamierzam wykłócać się przez internet, bo nie ma to najmniejszego sensu.
Caira, vel kalynca, vel jak ci tam jeszcze na tym  forum bylo - nie, nie wiem, po co sie skacze na takim mlodym koniu, skoro sie nie spieszy na zadna impreze. stad moje pytanie, na ktore nie odpowiedzialas. mozna mlodemu rozwijajacemu sie organizmowi oszczedzic "treningu skokowego pod okiem trenera" na rzecz ujezdzenia i spokojnej pracy. zwlaszcza ze pamietajac cie z grona, tego forum i photobloga, nie wierze, zeby nie bylo nic do wypracowania w tej kwestii.
Kujka, dlatego też od 18 lipca zaczynam razem z Paris trenować regularnie u pani Wąsowskiej, bo na Nabucco tak jakoś wszystko łatwo idzie.  😀iabeł:
Caira, vel kalynca na Nabucco to prawie każdy potrafi  😎

co do komenatarza rewir -nie rozumiem czym się bulwersujecie...po prostu wyszło szydło z worka,oto prawdziwa rewir  😁 dla niej to żaden powód do dumy...ukazanie się zdjęć konia jest przecież niczym...jeździecka kariera rewir jest śledzona przez lokalną prasę i lokalny portal od czasu pierwszego ,jakże wspaniałego sukcesu jakim było zdobycie brązowej odznaki jeździeckiej 👀 😂 rodzinę przecież nalezy wspierac i promować  🏇
Ja natomiast jestem zadowolona ,że regularnie już pisuję relacje  do Kroniki w KP z imprez Pomorskiego Związku Hodowców Koni w Malborku a przede wszystkim,że napisałam obszerny artykuł o ciekawym koniarzu-emerytowanym weterynarzu z Rzecznej-Nr 2/2010-sprawiając Mu tym przyjemność.
RioBrawo, można poczytać na ich stronie?
RioBrawo, można poczytać na ich stronie?

Na stronie KP zawsze tylko jest początek artykułu.Jak chcesz to mogę Ci przesłać skan na pw.pozdrawiam.
RioBrawo, poproszę baardzo
ja czekam kiedy będę mogła popuchnąć z powodu zdjęcia Madryta w periodyku typu "Spotkania z zabytakmi" albo "Mówią wieki"  🤣
[quote author=Ktoś link=topic=4050.msg645743#msg645743 date=1278576177]
ja czekam kiedy będę mogła popuchnąć z powodu zdjęcia Madryta w periodyku typu "Spotkania z zabytakmi" albo "Mówią wieki"  🤣
[/quote]

Ktos to chyba da sie zalatwic  🙂🙂🙂

Co do artykulow - to moze i ja sobie moge popuchnac - albo moze lepiej i nie😉😉😉    😂

smerfi, spełnisz moje marzenie 😉

choć wczoraj Aśka po powrocie z terenu zapytała,gdzie ten koń ma przycisk stop...ona z rumieńcami,spocona...Madryt suchy,radosny ,rozglądający się co tu dalej zbroić 😵
Ktoś, albo zadzwon do Woloszanskiego, on Ci zrobi program o Madrycie 😁

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się