Forum konie »

KĄCIK PUCHNĄCYCH Z DUMY

Muchozol Świetne wieści! Oby tak dalej 🙂
Muchozol  😅 Też tak mam jak wyłączę myślenie! Wspaniałe uczucie.  💘
.
może takie nic ale strasznie się cieszę , bo dzisiaj nauczyłam swoją młodą kobyłe zagalopowania ze stępa.W 10minut  😁  Nie chce mi się rzeżbić ujeżdżeniowo wole tereny ale złapałam jakiś zapał do uczenia jej czegokolwiek. I jestem dumna ,że jest tak spokojna ,że chłonie wszytsko co chcę jej przekazać.
Muchozol no nareszcie!  😅 Ile razy Ci mówiłam, że masz fajnego konia?  😁
.
Muchozol jak to dobrze w koncu od ciebie slyszec! 😅 oby tak dalej, usciskaj Muche 😀
xxmalinaxx szacuneczek, naprawde, masz z czego puchnac!
asicaa239 ladnie to wyglada! gratulacje  😅

To ja sie pochwale zwierzatkiem, na wplyw treningu sie to nie nadaje, bo taki to trening jak z koziej dupy traba, jezdzimy 2-3 razy w tygodniu max, z przerwami na zmiane/naprawe siodla 😉
Ale no czuje potrzebe, zeby pokazac mloda, bo jestem dumna z niej jaka sie zrobila fajna, jak wyglada i jak sie zachowuje 🙂 A bawimy sie razem juz 8 miesiac! wiec z tej okazji porownanie 🙂😉)
Pierwsze zdjecia - step i klus z pazdziernika 2013, nowe z konca marca 2014.

.
Na poczatku siwy sledzik raczej  😁 ale kochany, zauroczyla mnie od poczatku 🙂😉))
faith   strrraaaasznie szybko idziecie do przodu !  💃 Pomyśleć co będzie dalej , a to przecież dopiero początki i już takie metamorfozy 🙂 SUPER !  😜
faith, Twoja Siwka coraz bardziej mi się podoba, mimo że kompletnie nie jest w moim typie, oby tak dalej!  👍
Muszę popuchnąć z dumy bo mam szybko uczącego się konia ! chodzi zaledwie miesiąc pod siodłem, a nauczył się już galopu ze stępa cofania i zwrotu na przodzie w jedną stronę ! jestem dumna z niego, jak bardzo jest chętny do pracy ! 🙂
Katharina dzieki za wsparcie dla ostragonki od poczatku!🙂😉 dostalam tu od was tyle zyczliwosci, ze chodze od kilku tygodni z wielkim bananem na twarzy 😀  :kwiatek:
warta2009 bardzo dziekuje w imieniu 'dzikiej arabki'  💃 😀
Kinia16322, eeee nie za duzo wymagasz od tego konia? 🤔 Nie ma sie czym chwalic. Szanuj jego nogi, stawy I miesnie, on ma tylko jedne.

faith, faaaajnie wam wychodzi ta robota, przyczepilabym sie do paru rzeczy, ale juz tam, niech wam bedzie 😁 Zawsze strasznie sympatycznie wyglada ten twoj arab.
ikarina tez bym sie przyczepila i to do ilu rzeczy  😁 ale wole sie zacieszac kurrrde i miec motywacje do dalszej roboty 😀
faith, gratulacje! Idziecie jak burza 🙂
faith   :kwiatek: na prawdę bardzo lubię na Was patrzeć i śledzić Wasze postępy  😉 Super się dobrałyście więc POWODZENIA w dalszej robocie  🏇
Może się to wydawać głupie, ale puchnę z dumy z tego, że mój koń ostatnio bryknął na jeździe  😜
Mój koń ma 3,5 roku, mam go 5 miesięcy i ani razu nie było sytuacji bym mogła chociaż drgnąć z jego grzbietu, zero ryzykownych sytuacji, zero spłoszeń, zero buntów. Czułam się na nim czasami nie pewnie, bo nie wiedziałam jak będzie, gdy będzie go rozpierać energia.
Ostatnia moja jazda była dosyć koszmarna, bo byliśmy na dworze, pełno stworzeń, nowe miejsce, nie mógł za bardzo się skupić na jeździe, ale i tak jestem z niego dumna, że był w stanie momentami skupić się maksymalnie na mnie. Bardzo go rozpierała energia, po jednym małym skoku bryknął sobie leciutko, ale tak jakby tylko musiał to koniecznie zrobić, a żeby jeździec tego nie odczuł. Jestem z niego dumna, że niespełna 4 latek widzi to, że ktoś na nim siedzi i nie bryknie mi tak, jak widuję to na co dzień, gdy jest wypuszczany na pastwisko.
Znów puchnę, aż chyba normalnie pęknę!  🤣
Henio dziś szedł swoje pierwsze zawody - w myśl zasady "co się nie dojedzie, to się dowygląda" odpicowałam go niczym na Grandziaka, tyle tylko... no "dojechał"!  😜 Na pustą halę z rozprężalni wjechał jak do domu, nie robiła mu ani muzyka, ani ludzie na trybunach, ani kolorowe przeszkody  😲  Zawodnik mówi, że prowadził się zacnie, w szalonym LL nawet wstążkę za 5 miejsce ugrali  😁
Dumna matka z syneczka  😀

sorry za 🚫, ale... Moon, co to za muzyka w tle tego filmiku? :kwiatek:
Moon brawa dla synkaaaaa 😀 a z ciekawosci - nie chcialas sama jechac?🙂
faith, a w życiu! Za cieńkam w uszach i łydkach! ;-)
Ja przeglądałam ostatnio zdjęcia i spuchłam trochę z powodu naszego podejścia i luzu w zajeżdżaniu młodziaków. Moje miny mówią same za siebie  😁

Galopada
To bardzo przydatna umiejętność, konie od razu lepiej sie zachowuja jak jezdziec jest spokojny i sie nie boi ;p Jak ja sie zdenerwuje lub czegos przestrasze to mój kabanos staje sie kłębkiem nerwow...
Piaffowałam! 😜

A z drugiej strony czuję się jak paralityk, nie panuję nad zewnętrzną ręką, nie jadę w łydkach... argh! No... ale piaffowałam! 😀
kajpo,  PIONA!!
koslawo, na 2 kroczki ale zaczynamy dreptac  🏇

kiedys bedzie lepiej 😉
jestem ostatnio puchnącym z dumy hodowcą  🏇
W dniach 4-5.04.2014  podopieczny Grzegorza  - Daniel Wróblewski startując w kategorii Dzieci II  wywalczył brązowy medal na Halowym Pucharze Polski. Dokonał tego dosiadając klaczy WESTA.  ... Ten gniady bardzo szczery konik  mimo braku doświadczenie zapracował mocno na medal. Emocje jaki Daniel dostarczył trenerowi sięgały zenitu.  Prowadząc po dwóch półfinałach  - w pierwszym nawrocie finału Daniel nie ustrzegł się błędów  i spadł na 4-5 miejsce. W drugim  nawrocie finału  Daniel wykazał się ogromną wytrzymałością psychiczną  i zapewnił sobie dogrywkę o brązowy medal.
ogurek, Wielkie gratki, naprawdę udała Ci się dziewucha!
Potwierdziły się moje przypuszczenia, że Westę znam i widuję... no, już nie na co dzień, ale dalej często 🙂 Jakiś czas była nawet sąsiadką z boksu obok. Śmieszne uczucie, od razu świat jakiś mniejszy się wydał 😉
Może się to wydawać głupie, ale puchnę z dumy z tego, że mój koń ostatnio bryknął na jeździe  😜

haha myślałam że jestem sama  😁 cieszyło mnie to strasznie dopóki w terenie nie rozbrykał się tak, że przed galopem odstawiałam specjalnie łydki na bok bo nauczył się odskakiwać na lewo i prawo jak sarna  🤣  A myślałam że kupiłam takiego spokojnego, dojrzałego pana konia  🙄
Dżastin mnie tam to na razie cieszy, bo to było takie typowe tylko by rozładować energię, ale na spokojnie. Fajnie, że 3,5 letni koń boi się pod jeźdźcem bryknąć i ma jakiś tam respekt, aby wiedzieć, że do wybrykania jest pastwisko 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się